2013-08-23 19:33:35
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: «Υποταγή και αφωνία για το ζήτημα του χρέους και του νέου λάθους του ΔΝΤ»...!!!
Παναγιώτης Βασιλάκης 

Το σχέδιο των δανειστών μας πάνω στο οποίο στηρίχτηκαν για να κερδοσκοπήσουν τα ξένα συμφέροντα την στιγμή που η ελληνική κοινωνία αιμορραγεί καταγγέλλουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ 

επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά ότι η μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν είναι μόνο αδιέξοδη και επικίνδυνη λειτουργεί και εφαλτήριο για την ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας. 

Αξιολογώντας τα γεγονότα των τελευταίων ωρών τα στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία αφού ο απώτερος στόχος των δανειστών μας είναι να κερδοσκοπήσουν οι γερμανικές τράπεζες ενώ η χώρα εκποιηθεί κάτω από το καθεστώς της πτώχευσης. Τα γεγονότα πάνω στα οποία στηρίζουν την επιχειρηματολογία τους τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τα εξής:

-Η νέα παραδοχή του ΔΝΤ ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής δεν απέδωσε όχι εξ αιτίας του λάθους στους πολλαπλασιαστές αλλά εξ αιτίας της υπερβολικής αισιοδοξίας που υπήρχε για την ελληνική οικονομία. Όπως υποστηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο λέει το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια αφού την αισιοδοξία την έφεραν τα λάθη των πολλαπλασιαστών.


- Το δεύτερο σημείο που δίνουν σημασία είναι το τρίτο πρόγραμμα στήριξης στο οποίο αναφέρθηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζοντας το ως περιορισμένο.

«Προβλέπουμε επιπλέον βοήθεια --με την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και έχοντας κατά νου ότι θα πρόκειται για ποσά πολύ πιο περιορισμένα απ' ότι μέχρι τώρα», δήλωσε ο Σόιμπλε στην οικονομική εφημερίδα «Χάντελσμπλατ».

Όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου όλα αυτά τα πακέτα μόνο υπερκέρδη φέρνουν για τις γερμανικές τράπεζες αλλά και για την ΕΚΤ η οποία ανακοίνωσε ότι έχει κέρδη 2 δισ. ευρώ από το ελληνικό ομόλογο που είχε αγοράσει αντί 500 εκατομμυρίων ευρώ.

- Ακόμα σύμφωνα με την εφημερίδα Αυγή υπάρχουν πληροφορίες ότι η ελληνική κυβέρνηση συζητά με την τρόικα να εντάξει στο νέο πακέτο βοήθειας τους πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 ύψους 14 δις ευρώ ,δηλαδή τα μόνο κονδύλια που προορίζονται για αναπτυξιακά έργα . «Με λίγα λόγια θέλουν να μετατρέψουν και το ΕΣΠΑ σε χρέος επισημαίνουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.»

Με βάση αυτά τα δεδομένα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι ακόμη πιο δραματικοί και επώδυνοι εάν δεν υπάρξει σοβαρή αντίδραση από την κοινωνία.

Επίθεση Σκουρλέτη στην κυβέρνηση Ο Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για το ζήτημα του χρέους και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης:

«Οι τελευταίες δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών συνιστούν κατηγορηματική δήλωση εκ μέρους του πως και δεν επίκειται κούρεμα του ελληνικού χρέους και ένα νέο μνημόνιο είναι στα σκαριά συνοδευόμενο, όπως πάντα, με νέα μέτρα. Όλες οι προηγούμενες δηλώσεις του πρωθυπουργού πως πλησιάζουμε στην έξοδο από το βαθύ τούνελ της ύφεσης ηχούν ως ανέκδοτο.

Η στρατηγική των απανωτών πακέτων «βοήθειας» που ισοπεδώνουν την κοινωνία, διαλύουν την οικονομία και δεν επιτυγχάνουν ούτε τους διακηρυγμένους στόχους τους, παραμένει η σταθερή ταξική επιλογή των δανειστών και των εγχώριων εκπροσώπων τους. Αυτή η πολιτική που σπρώχνει καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενους, νέους και νέες, μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους στην κοινωνική χωματερή αποδίδει όπως φαίνεται δεκάδες δισεκατομμύρια για τις τράπεζες των δανειστών μας. Κορυφαίο παράδειγμα η αποπληρωμή του τελευταίου ομολόγου που κατείχε η ΕΚΤ στο ακέραιο αξίας 2 δις ευρώ, ενώ είχε αγοραστεί στη δευτερογενή αγορά μόνο 500 χιλιάδες ευρώ. Με δύο λόγια, κερδοσκοπία σε βάρος της χώρας μας σε όλο της το μεγαλείο.

Την ίδια στιγμή, η τελευταία είδηση από τις Βρυξέλλες ότι θα μετατραπούν σε δάνεια οι κοινοτικοί πόροι των διαρθρωτικών ταμείων ισοδυναμεί με την πλήρη αφαίμαξη της ελληνικής οικονομίας.

Για όλα αυτά, βεβαίως, δεν ακούσαμε τίποτα από τον κρυπτόμενο πρωθυπουργό και τους υπουργούς του στις τελευταίες συναντήσεις που είχαν με τον κ. Άσμουσεν. Όπως, επίσης, δεν βρέθηκε ούτε μια λέξη από την ελληνική πλευρά για να σχολιαστεί η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ, όπου για δεύτερη φορά ομολογεί τις δικές του ευθύνες στην εκπόνηση ενός προγράμματος σκληρής λιτότητας, όπως αυτό της Ελλάδας.

Η υποταγή, η αφωνία και οι άσφαιρες επικοινωνιακές επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ είναι ό,τι έχει απομείνει στην κυβέρνηση.

Τα διλήμματα πλέον είναι σαφή: μνημόνιο ή δημοκρατία, μνημόνιο ή κοινωνική δικαιοσύνη, μνημόνιο ή μια νέα πορεία για την Ευρώπη και τους λαούς της».

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/265688/syriza-ypotagh-kai-afwnia-gia-to-zhthma-toy-xreoys-kai-toy-neoy-lathoys-toy-dnt#ixzz2coK8RFqK
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ