2013-08-23 19:18:05
Φωτογραφία για Μνημόσυνο «μίσους» θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Πηγάδα στον Πρόδρομο Ξηρομέρου
Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί (10:00) Σάββατο 24 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί μνημόσυνο «μίσους» στην πηγάδα (Γρούσπα) στον Πρόδρομο Ξηρομέρου.

Κάτοικοι του χωριού, μας κατήγγειλαν ότι η γιορτή της Γρούσπας, γεννά βαθιά διχαστικά αισθήματα μέσα στο λαό και μας τόνισαν με απορία γιατί οΠρόδρομος εξαιρείται από την "εθνική συμφιλίωση" και ακόμα επιτρέπονται οι γιορτές μίσους Σύμφωνα με τους κατοίκους ακροδεξιοί ετοιμάζονται να επισκεφτούν αύριο τον Πρόδρομο, για να δώσουν τον τόνο με τη δυναμική τους παρουσία στο μνημόσυνο της Πηγάδας.

Ένας Κάτοικος είπε: «Είμαστε ακόμα πολύ κοντά στα γεγονότα, και οι πληγές του εμφυλίου νωπές. Οι άνθρωποι ζουν ακόμα και οι μνήμες πρέπει να ενώνουν και όχι να χωρίζουν».

Να τονίσουμε ότι το μνημόσυνο που θα πραγματοποιηθεί αύριο,ξαναζωντανεύει την ανάμνηση της βίας και του διχασμού και αναβιώνει πάθη του παρελθόντος που ταλάνισαν αρκετά και επί μακρόν το Ξηρόμερο, τη χώρα και τους Έλληνες.

Νεώτερες Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο μνημόσυνο θα συμμετάσχει και ηΧρυσή Αυγή, η οποία εξέδωσε την παρακάτω Ανακοίνωση:

Τελετή μνήμης στο βάραθρο του Προδρόμου

Το Σάββατο 24/08/2013 και ώρα 10:00 το πρωί, η Χρυσή Αυγή θα τιμήσει με την παρουσία της την μνήμη των Πατριωτών που κατά τον συμμοριτοπόλεμο κατακρημνήσθηκαν ζωντανοί στο βάραθρο του Προδρόμου του δήμου Ξηρομέρου από τους κομμουνιστές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ.

xiromeronews.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ