2013-08-23 19:00:07
Φωτογραφία για Η νέα BMW 435i
Η BMW θα λανσάρει τους επόμενους μήνες το coupe της Σειράς 4, τη νέα 435i με εντυπωσιακή εμφάνιση εξωτερικά κι εσωτερικά, η οποία τροφοδοτείται από ένα 3λιτρο μοτέρ 306 ίππων και 400 Nm ροπής.

Μετά το πρωτότυπο Coupe της Σειράς 4, που είχε παρουσιάσει τον Ιανουάριο η BMW στο Ντιτρόιτ, καθώς και πρόσφατα την Μ4 Coupe Concept, ήρθε η ώρα για το μοντέλο παραγωγής.

Το premium coupe στη Σειρά 4 της βαυαρικής αυτοκινητοβιομηχανίας αποτελεί μια σχεδιαστική πρόταση από μόνο του, καθώς είναι μια ελκυστική μείξη σπορ οχήματος και χλιδάτης ατμόσφαιρας.

Οι νέοι επιμήκεις προβολείς μπροστά, με την καινούργια μάσκα της φίρμας σηματοδοτούν τον επιθετικό και δυναμικό ταυτόχρονα χαρακτήρα του αμαξώματος. Η στιβαρότητα κι οδηγική απόλαυση, όπως επισημαίνει η BMW, συνταιριάζονται με το πιο «αγωνιστικό» προφίλ, που τονίζεται ακόμα και με τους πλαϊνούς αεραγωγούς.

Παράλληλα, τα νέα φωτιστικά σώματα με ενσωματωμένα φώτα ημέρας LED, καθώς κι οι ευμεγέθεις 18άρες ζάντες αλουμινίου, προσδίδουν στο 3θυρο αμάξωμα τη μοναδικά θελκτική εικόνα, για κάθε υποψήφιο αγοραστή.


Στο εσωτερικό πάλι, η κόκκινη απόχρωση σε συνδυασμό με τον υπερπλούσιο εξοπλισμό προσφέρουν όχι μόνο άνεση κι ασφάλεια στον οδηγό, σε όλες τις συνθήκες οδήγησης, αλλά και την πανταχού παρούσα αίσθηση πολυτέλειας της Σειράς 4.

Κάτω από το καπό, η 435i φέρει έναν 6κύλινδρο «τουρμπάτο κι ελαστικό» 3,0 λτ. κινητήρα, που αποδίδει 306 ίππους και 400 Nm ροπής, ακόμα κι από τις 1200 σ.α.λ., πετυχαίνοντας να καλύψει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 5,4 δλ. (4,9 δλ. με xDrive) και να «καλπάσει» στην τελική των 250 χλμ./ώρα (με ηλεκτρονικό περιοριστή ταχύτητας βέβαια).

Μάλιστα, ενώ οι επιδόσεις αυτές δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητες, είναι ενδιαφέρον, πώς το αμάξωμα της 435i κατορθώνει να διατηρεί, τηρουμένων των αναλογιών, χαμηλά την κατανάλωση, γύρω στα 8,0 λτ./100 χλμ., η οποία περιορίζεται ακόμα περισσότερο, στα 7,4 λτ./δλ. με το νέο 8τάχυτο αυτόματο (προαιρετικό) κιβώτιο ταχυτήτων. Αντίστοιχα βρίσκονται κι εκπομπές ρύπων, στα 185-189 γρ./χλμ. (και στα 169-172 γρ./χλμ. με το 8τάχυτο κιβώτιο).

Σημειωτέον ότι το νέο coupe, πέρα από την πισωκίνητη έκδοση θα διατίθεται προαιρετικά και μ ένα σύστημα τετρακίνησης xDrive, που θα παρέχει ασφάλεια, αλλά κι εξοικονόμηση καυσίμου.
πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ