2013-08-23 16:45:05
Φωτογραφία για Προσάρτημα για το μάθημα Πληροφορικής στο Γυμνάσιο
Χθες ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Παιδείας το νέο Πρόγραμμα Σπουδών του Γυμνασίου, όπου με έκπληξη διαπιστώσαμε οτι η διδασκαλία του μαθήματος της Πληροφορικής μειώθηκε... κατά 50%, από δίωρο σε μονόωρο στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

Το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται ανακόλουθο, διότι το προηγούμενο διάστημα έστειλε οδηγίες στις Δ.Δ.Ε να υπολογιστούν κενά και πλεονάσματα, με το μάθημα της Πληροφορικής να διδάσκεται ως δίωρο σε κάθε τάξη του Γυμνασίου.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο άσαφειας ζητείται από του καθηγητές πληροφορικής να υποβάλουν αίτηση μετατάξης, μέχρι τις 23/8/2013, γεγονός που θα επηρεάσει τον προσωπικό και οικογενειακό προγραμματισμό.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα στοιχεία, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα οι μαθητές να γνωρίσουν και να κατανοήσουν την ορθή χρήση του συνόλου από απαραίτητες εφαρμογές της Πληροφορικής αλλά και να αναπτύξουν ώριμη «ψηφιακή συμπεριφορά» που θα τους επιτρέψει να ενταχθούν και να λειτουργήσουν ως πολίτες μελλοντικών ψηφιακών κοινωνιών, ζητούμε το μάθημα της Πληροφορικής να είναι δίωρο στη διδασκαλία του, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί,. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ