2013-08-23 12:28:32
Φωτογραφία για Γιατί φεύγει ο Μίτσελ…
Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Αναρωτιούνται πολλοί για ποιο λόγο ο Μαρινάκης αποφάσισε να αντικαταστήσει τώρα τον Μίτσελ. Κάποιοι το πάνε ακόμη πιο μακριά και εκτιμούν πως είναι λάθος να απομακρυνθεί τώρα ο προπονητής, αφού «χρειάζεται υπομονή για να δέσει η ομάδα και οι τόσοι νέοι παίκτες που ήρθαν στη διάρκεια του καλοκαιριού».

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο για τους γνωρίζοντες, ότι το παιχνίδι για τον Ισπανό κόουτς είχε χαθεί αρκετούς μήνες πριν. Και χάθηκε μέσα στα αποδυτήρια. Ο πρώην τεχνικός της Σεβίλλης ήρθε για να σφίξει τα χαλινάρια που είχαν χαλαρώσει επί Ζαρντίμ, αλλά λίγο καιρό αργότερα αποδείχθηκε ότι και ο ίδιος αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα… Κι αυτό δεν προέκυψε μόνο μέσα από τα αποτελέσματα και την εικόνα της ομάδας.

Δεν είναι τυχαίο ότι μια σειρά βασικών παικτών ζήτησαν να αποχωρήσουν με τη λήξη της περιόδου. Καλώς ή κακώς, πρόκειται για ένα γεγονός που καταγράφηκε κι έπαιξε ρόλο στη συνολική παρουσία του Μίτσελ. Μπορεί οι ποδοσφαιριστές να είναι «κακομαθημένα παιδιά» και να τους φταίνε σχεδόν πάντα οι προπονητές, αλλά με τον Βαλβέρδε –για παράδειγμα- δεν κουνιόταν κανείς. Είχε τον τρόπο του ο Βάσκος, όχι να επιβάλει, αλλά να εμπνέει σεβασμό, κάτι που –δυστυχώς- δεν κατάφερε ο συμπατριώτης του.


Κι αυτό φάνηκε κι έξω και μέσα στο γήπεδο, αφού αν μη τι άλλο ο Ολυμπιακός του Μίτσελ πέρα από ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο, δεν είχε και την απαιτούμενη πειθαρχία. Ο 50άχρονος κόουτς είναι ίσως ο μοναδικός κόουτς που τα… λέει τόσο ωραία, για να δανειστώ και τη γνωστή ατάκα του Νίκου Αλέφαντου. Κάθε φορά που κάνει δηλώσεις, οι τοποθετήσεις του είναι εξαιρετικές σε σημείο που χαίρεσαι να τις διαβάζεις.

Το θέμα, όμως, είναι κατά πόσο αυτά που λέει σε θεωρητικό επίπεδο, μπορεί να τα εφαρμόσει στην πράξη. Μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει, επειδή –πολύ απλά- δεν μπόρεσε να κερδίσει τους ποδοσφαιριστές του και να περάσει τα «θέλω» του στην ομάδα. Γι’ αυτό και στα περισσότερα παιχνίδια ο τίτλος που ταιριάζει είναι το «απόψε αυτοσχεδιάζουμε».

Τι γίνεται τώρα; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κύβος ερρίφθη. Αποτελεί πλέον θέμα χρόνου να απομακρυνθεί ο Μίτσελ από τον πάγκο και να ανακοινωθεί ο επόμενος. Το πρόβλημα δεν είναι η αποζημίωση, όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά το ότι ο Μαρινάκης θέλησε να δώσει δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες στον Ισπανό κόουτς μπας και αναστρέψει την εικόνα.

Αυτό δεν έγινε ούτε στα φιλικά ούτε στο επίσημο παιχνίδι με την Καλλονή. Ο διάδοχος του Μίτσελ, λοιπόν, θα αναλάβει πιθανότατα εντός της επόμενης εβδομάδας, ώστε να έχει κι ένα διάστημα περίπου 20 ημερών για να περάσει τις -βασικές έστω- αρχές της φιλοσοφίας του ενόψει της πρεμιέρας του Champions League.

Με την προοπτική να πετύχει ό,τι δεν μπόρεσε ο Μίτσελ που θα περάσει από την Ελλάδα ως ένα μεγάλο όνομα που πέρασε και δεν… ακούμπησε, όπως και ο Βραζιλιάνος Ζίκο πριν μερικά χρόνια ΠΗΓΗ: katimagiko.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ