2013-08-23 09:16:04
Φωτογραφία για Ο αντιπρόσωπος του Ιράν στην IAEA αποχωρεί από τη θέση του
Ο αντιπρόσωπος του Ιράν στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA), Αλί Ασγάρ Σολτανιέχ, ανακοίνωσε στο πρακτορείο FARS ότι αποχωρεί από τη θέση του, αλλά δεν έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τον αντικαταστάτη του.

Η αποχώρηση αυτή αποτελεί μια νέα αλλαγή στους κόλπους της ιρανικής ομάδας που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης μετά την εκλογή του νέου προέδρου Χασάν Ροχανί, ο οποίος υποσχέθηκε περισσότερη "διαφάνεια".

"Η αποστολή μου ολοκληρώνεται (...) και επιστρέφω με ικανοποίηση στο Ιράν", δήλωσε ο Αλί Ασγάρ Σολτανιέχ, ο οποίος κατείχε τη θέση αυτή από τον Ιούλιο του 2005. Στις 15 Αυγούστου, ο Ροχανί διόρισε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί επικεφαλής του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας.

"Ένας νέος πρεσβευτής επελέγη και θα παρουσιασθεί προσεχώς", δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Αραγσί, τον οποίο επικαλούνται σήμερα τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ πρόκειται να διορίσει περίπου 50 νέους πρεσβευτές, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ