2012-04-08 13:17:14
Φωτογραφία για Το... άπιαστο όνειρο για μετανάστευση στην Αυστραλία
Αγαπητό planet-greece

Και η δική μας οικογένεια έψαξε πολύ τη διαδικασία. Ο σύζυγός μου (47, επιστήμων πληροφορικής, με 2 μεταπτυχιακά και 17 χρόνια επαγγελματική εμπειρία, άριστα αγγλικά και γαλλικά), εγώ (46, περιβαλλοντολόγος με μεταπτυχιακό και 20 χρόνια εμπειρία, άριστα αγγλικά, ισπανικά και καλά γαλλικά) και 2 παιδιά μετά τον αρχικό μας ενθουσιασμό ανακαλύψαμε τα εμπόδια  1. Λόγω ηλικίας (άνω των 45) δεν συγκεντρώνουμε τα απαραίτητα "μόρια" παρά όλα τα άλλα, και μπορούμε να πάμε μόνο αν πρώτα βρούμε δουλειά και μας καλέσει ένας εργοδότης - πολύ έξυπνη ρύθμιση.

2. Του συζυγου το επάγγελμα είναι μέσα στα "ζητούμενα", το δικό μου όμως είναι δεκτό μόνο αν πάω να ζήσω στις μακρινές ακατοίκητες υπαίθρους της Αυστραλίας που θέλουν τώρα να εποικίσουν - οχι ευχαριστώ.

3. Οι βίζες είναι πανάκριβες, όπως και οι διαδικασίες αναγνώρισης των ακαδημαϊκών προσόντων από ειδικούς φορείς πιστοποίησης της Αυστραλίας - αρκετές χιλιάδες ευρώ


4. Οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, περίπλοκες και ενίοτε εξευτελιστικές ακόμη και αν δεχτούν την αίτηση π.χ. να αποδείξεις ότι η σχέση σου με τον άντρα σου είναι καλή και δεν θα χωρίσεις σύντομα, με τεκμήρια εισιτήρια και αποδείξεις ξενοδοχείων κοινών διακοπών, κ.α. ευφάνταστα και γενικώς βήμα βήμα σε πάνε στο να πεις κάποια στιγμή το ...αι σιχτίρ.

Εννοείται ότι η κυβέρνησή μας δεν κάνει απολύτως τίποτα να διευκολύνει την κατάσταση.

Ακόμη και ένα ζευγάρι φίλων που είναι και οι 2 μηχανικοί, δηλαδή υποτιθεμένως στην κορυφή των "ζητούμενων επαγγελμάτων", είπαν, όπως κι εμείς και όπως φαίνεται χιλιάδες άλλοι, ΑΪ ΣΙΧΤΙΡ! planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
''ΓΟΛΓΟΘΑΣ'' ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
''ΓΟΛΓΟΘΑΣ'' ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ