2012-04-08 13:00:55
Φωτογραφία για Λάουντρουπ για «αντι-Βαλβέρδε»...
Ο Ολυμπιακός επιθυμεί να συνεχίσει τη συνεργασία του με τον Βαλβέρδε, ωστόσο είναι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα. Ένας από τους υποψήφιους αντικαταστάστες του «Τσινγκούρι» είναι ο Δανός, Μίκαελ Λάντρουπ.

Την ώρα που ο Ολυμπιακός περιμένει την απάντηση του Ερνέστο Βαλβέρδε, παράλληλα εξετάζει και άλλες περιπτώσεις προπονητών με την ίδια φιλοσοφία, προκειμένου να είναι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα. Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του «Γαύρου», ένας από αυτούς που βρίσκονται στη λίστα και μάλιστα σε αρκετά υψηλή θέση, είναι ο Μίκαελ Λάουντρουπ. Ο 48χρονος Δανός τεχνικός έχει τη φιλοσοφία που θέλουν στον Ολυμπιακό, η οποία μοιάζει με του Βαλβέρδε και σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, ο Θρύλος έχει κάνει και μια πρώτη επαφή μαζί του.

Λάτρης της επίθεσης και της Μπαρτσελόνα!

Ως ποδοσφαιριστής, ο Μίκαελ Λάουντρουπ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αφού έκανε τεράστια καριέρα γήπεδα με τις φανέλες των Λάτσιο και Γιουβέντους στην Ιταλία και των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία
. Ακόμη και σήμερα, παραμένει ένας εκ των κορυφαίων επιθετικών μέσων που αγωνίστηκαν στα ευρωπαϊκά γήπεδα, ο οποίος ξεχώριζε για την απίστευτη τεχνική κατάρτιση, τις εμπνεύσεις του και τον τρόπο που μπορούσε να οργανώσει το παιχνίδι αλλά και να εκτελέσεις. Ο Δανός αποτέλεσε έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της «Dream Team» του Γιόχαν Κρόιφ στη Μπαρτσελόνα τη δεκαετία του 1990, κατακτώντας τέσσερα πρωταθλήματα και το Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1992, ενώ αναδείχθηκε δύο φορές παίκτης της χρονιάς στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου λόγω και των δικών του φυσικά σπουδαίων επιθετικών αρετών, ο Λάουντρουπ συνέχισε και ως προπονητής με την ίδια επιθετική φιλοσοφία, αφού ουσιαστικά ενστερνίστηκε το ισπανικό στυλ ποδοσφαίρου. Στην πρώτη του ουσιαστική δουλειά ως προπονητής, στον πάγκο της Μπρόντμπι (2002-2006) ο απολογισμός του ήταν εξαιρετικός όπως ήταν και το ποδόσφαιρο που έπαιξε η δανέζικη ομάδα. Δύο πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα σε τέσσερα χρόνια πριν μετακομίσει ξανά για την Ισπανία και τη Χετάφε το 2007, όπου συνέχισε να έχει επιτυχίες φτάνοντας στον τελικό του Κυπέλλου και τον προημιτελικό του Κυπέλλου UEFA.

Τον Σεπτέμβριο του 2008 υπέγραψε συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ, όμως απολύθηκε από τους Ρώσους έπειτα από επτά μήνες λόγω μιας ήττας στον τελικό Κυπέλλου. Το καλοκαίρι του 2010 ο Δανός επιστρέφει στην Ισπανία και τον πάγκο της Μαγιόρκα και τη σώζει από τον υποβιβασμό σε μια χρονιά που θεωρούταν από όλους στην Ισπανία ως το πρώτο φαβορί για να «πέσει». Τελικά, μετά από ένα χρόνο παραιτήθηκε αφού κατηγόρησε τον τεχνικό διευθυντής της ομάδας πως έπαιρνε συνεχώς αποφάσεις τις οποίες ο ίδιος δεν ενέκρινε. Το όνομα αυτού, Λορέντσο Σέρα Φερέρ  http://www.katimagiko.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ