2013-08-22 12:23:03
Φωτογραφία για Κίνδυνος να μείνει χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης ο Δήμος Ξάνθης!
Άκαρποι οι δύο διαγωνισμοί για την ανάδειξη αναδόχου. Φοβούνται την καθυστέρηση στην αποπληρωμή τους από το δημόσιο και κάνουν πίσω -Αποθεματικό για τους παιδικούς μέχρι το Φθινόπωρο. Μετά θα χρειαστούν πετρέλαιο!

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να ξεμείνει από πετρέλαιο θέρμανσης ο δήμος Ξάνθης και οι υπηρεσίες των Νομικών του Προσώπων (παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ), καθώς οι δύο διαγωνισμοί για την ανάδειξη αναδόχου για το έργο της προμήθειας καυσίμων έχουν αποβεί άγονοι.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης κ. Δημήτρης Μπένης «από τον Απρίλιο προσπαθούμε να βρούμε ανάδοχο για τα καύσιμα. Οι διαγωνισμοί ήταν άγονοι γιατί δεν μπορούσαν οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν την εγγυητική επιστολή των 7.000 ευρώ που απαιτείται».

Ο ίδιος μάλιστα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως «κινδυνεύουμε να μείνουμε από καύσιμα εάν δεν βρεθεί ανάδοχος. Χρειαζόμαστε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να πάμε σε απευθείας ανάθεση αν και πάλι παραμένει άγνωστο το εάν θα βρεθεί κάποιος».


Την απροθυμία των ενδιαφερόμενων να καταθέσουν προσφορές και να συνεργαστούν με τον δήμο Ξάνθης απέδωσε στο γεγονός πως το δημόσιο αποτελεί κακοπληρωτή ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Θανάσης Ξυνίδης. «Ο λόγος είναι η αιώνια καταγγελία όλων ότι ο δήμος δεν τους πληρώνει» επισήμανε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως «έτσι αποθαρρύνονται οι περισσότεροι επαγγελματίες και μένουν πάντα 4-5 που παίρνουν το έργο με απευθείας ανάθεση. Παίζουμε το παιχνίδι του μεγαλέμπορα που δεν μπαίνει στον διαγωνισμό γιατί έχει τη δυνατότητα να περιμένει».

Απαντώντας ο κ. Μπένης ανέφερε πως οι ανάδοχοι δεν είναι μεγαλέμποροι λέγοντας πως «εάν ρίξετε μια ματιά στα ονόματά τους θα δείτε ότι είναι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες. Φοβάμαι ότι και με την απευθείας ανάθεση πάλι θα μείνουμε χωρίς προμηθευτή». Ο ίδιος μάλιστα απέδωσε την καθυστέρηση στην αποπληρωμή των προμηθευτών στη γραφειοκρατία, αλλά και στην Επίτροπο, εκτιμώντας πως εάν αφαιρεθεί η υποχρέωση της καταβολής εγγυητικής επιστολής τότε η διαδικασία θα απλοποιηθεί.

«Με πρόταση των βενζινοπωλών ζητήθηκε να υπάρχει ένταλμα προπληρωμών αλλά δεν το δέχθηκε η επίτροπος» σημείωσε ο ίδιος. Το θέμα τελικώς εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με καταγεγραμμένες τις αντιδράσεις των κ. Ανταμπούφη, Ξυνίδη, Βορίδη και Βασιλούδη ενώ λευκό ψήφισε ο κ. Κολλάρος.
ThrakiToday
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ