2013-08-21 15:20:04
Φωτογραφία για Ανοίγει και πάλι η υπόθεση Σακελλίων
Η Εισαγγελέας Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου άσκησε έφεση κατά της δικαστικής απόφασης με την οποία αθωώθηκαν οι τέσσερις αστυνομικοί που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας του 24χρονου φοιτητή Νικολάου Σακελλίων, πριν από πέντε χρόνια στο κέντρο της Αθήνας.

Ο νεαρός είχε πέσει νεκρός κατά τη διαδικασία σύλληψής του από ομάδα αστυνομικών, στην οδό Αναξαγόρα, στις 11-5-2008. (Διαβάστε αναλυτικά τα στοιχεία της υπόθεσης) Η εισαγγελέας κρίνει πως το Δικαστήριο που αθώωσε πριν από περίπου ένα μήνα τους αστυνομικούς δεν εκτίμησε ορθά τα περιστατικά της υπόθεσης όπως προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία.

Όπως επισημαίνει από τις καταθέσεις όλων των εξετασθέντων μαρτύρων προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι: «Επιχείρησαν, επιδεικνύοντας αμελή συμπεριφορά, να συλλάβουν τον Νικ. Σακελλίων, ο οποίος αντιδρούσε, κτυπώντας αυτόν με τα χέρια τους στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος, επιχειρώντας λαβή κεφαλοκλειδώματος και φορώντας σ’ αυτόν χειροπέδες, καίτοι από τις κινήσεις του παθόντος και τις άναρθρες κραυγές που έβγαζε, μπορούσαν να αντιληφθούν ότι ο ανωτέρω είχε περιέλθει σε κίνδυνο ζωής».

Η Εισαγγελέας τονίζει ότι η αμέλεια των αστυνομικών είχε αποτέλεσμα «να επέλθει ο θάνατος του 24χρονου από απόφραξη λάρυγγος, ο οποίος θα είχε αποφευχθεί αν εγκαίρως αποδεσμευόταν από τους κατηγορούμενους ο παθών και με την χρήση των χεριών του αφαιρούσε το ξένο σώμα».
tvxs.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ