2013-08-21 14:02:03
Φωτογραφία για Ο Άσμουσεν φέρνει το… συμβόλαιο για το νέο “κούρεμα”
Η δική του σημερινή άφιξη στην Αθήνα, δεν θα συζητηθεί το ίδιο ηχηρά και σύνθετα με επισκέψεις όπως της Άνγκελα Μέρκελ, του Ενρίκο Λέττα, του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, του Τζακ Λου. Κι όμως, ο Γιοργκ Άσμουσεν ενδεχομένως κουβαλάει μαζί του το συμβόλαιο για το νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, αυτό που αρνείται κατηγορηματικά η πολιτική ηγεσία του Βερολίνου, ο γερμανικός Τύπος ωστόσο θεωρεί… τόσο δεδομένο, ώστε η “Bild” προτρέπει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να βάλει στοίχημα.

Το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει τον αθόρυβο, επομένως και κρίσιμο ρόλο του μεσολαβητή. Εκείνου που μεταφέρει απόψεις από τη μια στην άλλη πλευρά, που προσπαθεί να συγκεράσει διαφορές, που εκ των πραγμάτων οφείλει να επιδεικνύει νηφάλια σκέψη, προκειμένου να εντοπίσει τους κοινούς τόπους, αντί να περιορίζεται στις επιφανειακές ή και βαθιές διαφορές.

Ο Γιοργκ Άσμουσεν επιχειρεί να συγκεράσει τις απόψεις του Μάριο Ντράγκι με εκείνες του επικεφαλής της Bundesbank Γενς Βάιντμαν και στη συνέχεια να… πείσει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι το μείγμα στρατηγικής που επιλέγεται είναι και το πλέον κατάλληλο και… συγγενές με τον ρεαλισμό και την πραγματικότητα της ευρωζώνης.


Πρόσφατα, μίλησε για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από την τρόικα, προκειμένου η σύνθεση της ομάδας να είναι αμιγώς ευρωπαϊκή, ενώ δεν κουράζεται να μιλάει για την υποχρέωση της Ελλάδας να προωθήσει μεταρρυθμίσεις, και να μην περιμένει απλώς το νέο “κούρεμα” του χρέους της.

Φυσικά, ο Άσμουσεν, βαθιά ευρωπαϊστής, διαμορφώνει το επικοινωνιακό πλαίσιο για να “πουλήσει” κυρίως στη γερμανική κοινωνία τη νέα απομείωση του χρέους της Ελλάδας, γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να καταστεί λειτουργικά βιώσιμο, προκειμένου να αποφευχθούν και οι τελευταίες… υποψίες κλυδωνισμών στην ευρωζώνη.

Διαφορετικά, ο Γιοργκ Άσμουσεν θα πρέπει να οπλιστεί με τα πιο πειστικά επιχειρήματά του, και με απώθεμα υπομονής, για να πείσει τον Γενς Βάιντμαν και φυσικά τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να… μεταμφιεστεί σε Fed. Και να αρχίσει να τυπώνει ευρώ ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ