2013-08-20 19:40:10
Φωτογραφία για Έφη Θώδη: Μία γρίπη είναι και η Τσαμπά που στο τέλος του καλοκαιριού θα έχει περάσει!
Τρία χρόνια μετά την περιπέτεια της υγείας της, η Έφη Θώδη επιστρέφει με το νέο της single… «Σουλεϊμάν» και μιλά στο «Down Town» Κύπρου και στο δημοσιογράφο Γιάννη Πουλόπουλο για τη νέα της ζωή, όσα αναθεώρησε και όσα κατάλαβε αυτή την περίοδο, ενώ απαντά με σκληρά λόγια σε όσους έλεγαν γι’ αυτήν ότι δεν πρόκειται να τραγουδήσει ποτέ ξανά!.Το entertv αλίευσε την απολαυστική αυτή συνέντευξη και την παρουσιάζει.

Πώς ένιωσες όταν μπήκες ξανά στο στούντιο για να ηχογραφήσεις το νέο σου single «Σουλεϊμάν»;

Όταν με πήρε τηλέφωνο ο Ανδρέας Λάμπρου μου είπε «έχω γράψει ΤΟ σουξέ!» και μου διάβασε το ρεφρέν που λέει «αμάν, αμάν Σουλεϊμάν». Του απάντησα αμέσως «πάμε να το ηχογραφήσουμε»! Ήμουν πολύ συγκινημένη, αλλά ταυτόχρονα είχα και μεγάλη χαρά! Είπα «τώρα θα τα πω όλα», γιατί τη φωνή την έχω, το ταλέντο το έχω, οπότε δεν μου λείπει τίποτα! Και δεν διαψεύστηκα! Το τραγούδι έγινε τεράστια επιτυχία, όχι μόνο εδώ, αλλά και στην Τουρκία! Αν δεις τα μηνύματα που μου στέλνουν στο Facebook τα περισσότερα είναι από Τούρκους και μάλιστα κάποιος μου έγραψε ότι αυτό το τραγούδι θα ενώσει την Ελλάδα και την Τουρκία.


Φοβήθηκες λόγω της τρίχρονης απουσίας σου από τη δισκογραφία, ότι μπορεί το κοινό σου να σε ξεχάσει;

Όχι, γιατί αυτά τα τρία χρόνια δεν σταμάτησα ποτέ να τραγουδώ! Πήγαινα σε γάμους, σε γλέντια, σε πανηγύρια, σε clubs και ο κόσμος μου έδειχνε πάντα την αγάπη του! Απλά στην τηλεόραση δεν πολυεμφανιζόμουν. Αρκεί να σου πω ότι αυτά τα τρία χρόνια έκανα περιοδεία στον Καναδά, στη Γερμανία και στην Αμερική.

Στην τηλεόραση γιατί δεν εμφανιζόσουν;

Ήρθαν μόνα τους τα πράγματα έτσι. Επειδή ακούστηκε ότι τα κανάλια ευθύνονταν για την κατάστασή μου, ίσως γι’ αυτό δεν μου ζητούσαν πια να εμφανίζομαι, για να μη μου κάνουν ζημιά. Είχα πει κι εγώ στην αρχή ότι δεν θέλω να ξαναβγώ στην τηλεόραση και σεβάστηκαν την επιθυμία μου. Το παράπονό μου είναι ότι ορισμένοι βγήκαν και με είπαν τρελή! Κι άλλοι άνθρωποι πήγαν στο νοσοκομείο και άλλοι αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα υγείας και ποτέ δεν είπε κανείς γι’ αυτούς κακιά κουβέντα. Με πείραξαν πολύ αυτά που έλεγαν για εμένα, γιατί εγώ όλα αυτά τα χρόνια, πήγαινα όπου με καλούσαν και τους προσέφερα την καλοσύνη και το ταλέντο μου. Με στενοχώρησε πολύ αυτή η λέξη που χρησιμοποίησαν γιατί εγώ ποτέ μου δεν τρελάθηκα! Και απόδειξη γι’ αυτό είναι ότι δεν σταμάτησα ποτέ να εργάζομαι. Με το που βγήκα από το νοσοκομείο πήγα στη Σκιάθο και τραγούδησα! Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που έχει τέτοιο πρόβλημα να κρατά δυο ώρες πρόγραμμα μόνος του;

Τι ήταν τελικά αυτό το πρόβλημα υγείας; Κρίση άγχους; Τι διέγνωσαν οι γιατροί;

Είχα υπερβολικές σκέψεις και δεν μπορούσα να κοιμηθώ από την υπερένταση. Μπορεί να περνούσαν και πέντε μέρες που έμενα άυπνη! Φταίω όμως κι εγώ γιατί δεν συμπαθούσα τους γιατρούς και όταν μου έδιναν φάρμακα τα πετούσα! Οι γιατροί στο Σεισμανόγλειο όμως με πρόσεξαν πολύ και ό,τι μου είπαν το ακολούθησα κατά γράμμα. Μην ανησυχείτε λοιπόν! Δεν έπαθα τίποτα! Έπεσε λίγη σκόνη πάνω μου, αλλά ο «Σουλεϊμάν» με ξεσκόνισε! (Γελά).

Σου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι μπορεί τα κανάλια να σε εκμεταλλεύτηκαν;

Θα ήταν άδικο να πω κάτι τέτοιο, γιατί και πιο γνωστή έγινα από την τηλεόραση και περισσότερες δουλειές έκλεισα. Δεν ευθύνονται 100 % τα κανάλια για την κατάστασή μου.

Πολλοί είχαν πει εκείνη την περίοδο για εσένα ότι η Έφη έχασε το μέτρο, όταν άρχισε να τραγουδά στα αγγλικά, να μιμείται τη Ραφαέλα Καρρά, να εμφανίζεται στην τηλεόραση ως γκέισα.

Γιατί δεν λένε το ίδιο και για όλους αυτούς που συμμετείχαν στο Your Face Sounds Familiar και γίνονταν Καραγκιόζηδες κάθε Κυριακή; Γιατί δεν κατηγόρησε κανένας όλους αυτούς που τραγουδούσαν χωρίς να μπορούν να πατήσουν σωστά στις νότες; Δηλαδή, η Σύλβια Δεληκούρα τραγουδά καλύτερα τα αγγλικά από εμένα; Εγώ απέδειξα ότι μπορώ να πω τα πάντα και αν βάλεις και αν συγκρίνεις το «I Love You Baby» ή το «Scopia Scopia», θα δεις ότι τα έχω πει καλύτερα από αυτές που τα πρωτοτραγούδησαν. Εγώ δεν τραγούδησα στα αγγλικά για να κάνω διεθνή καριέρα. Αλλά, αφού μου το ζητούσε ο κόσμος κι όπου εμφανιζόμουν μου έλεγαν «πες το “I Love You Baby”», γιατί να μην τα πω; Αλλά, ειλικρινά μου κάνει εντύπωση που τους ενόχλησαν τα δικά μου τραγούδια και οι δικές μου μεταμφιέσεις, όταν στο «Your Face Sounds Familiar» οι άντρες ντύνονταν μέχρι και γυναίκες! Και γιατί κανένας δεν έχει πει για εμένα ότι πρόσφερα έργο, αφού έφερα τη νεολαία κοντά στο δημοτικό τραγούδι και κατάφερα να κάνω το κλαρίνο να ακούγεται στα clubs; Από εμένα κρατήθηκε το δημοτικό τραγούδι και ακουγόταν μέχρι και στα καλύτερα σαλόνια! Ας μην το ξεχνάμε!

Τον τελευταίο χρόνο εμφανίστηκε μία καινούρια τραγουδίστρια δημοτικών τραγουδιών, η Γωγώ Τσαμπά, που έκανε τεράστια επιτυχία με τα «Καγκέλια».

Καταρχήν, τα «Καγκέλια» δεν είναι επιτυχία της Γωγώς Τσαμπά. Είναι ένα τραγούδι που το παίζουν όλοι στα πανηγύρια και αν ψάξεις στο Internet θα δεις ότι υπάρχουν εκατό διαφορετικές εκτελέσεις.

Ωστόσο, όπου εμφανίζεται γίνεται χαμός και από ό,τι μαθαίνω το καλοκαίρι θα κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Υπερβολές!Μία γρίπη είναι και η Τσαμπά που στο τέλος του καλοκαιριού θα έχει περάσει! (Γελά). Είναι δυνατόν να γίνεις φίρμα με ένα τραγούδι που δεν είναι καν δικό σου; Τα «Καγκέλια», από τον Τσαλίκη ακούστηκαν περισσότερο, παρά από την Τσαμπά. Και όπως μου λένε, όπου εμφανίζεται δεν μαζεύει περισσότερα από 100 άτομα! Η δράση της συγκεκριμένης κοπέλας φτάνει από τον Ορχομενό μέχρι τους Λιβανάτες. Ας ανάψει ένα κερί στους Λιβανατέους, γιατί αν δεν ήταν αυτοί δεν θα την ήξερε κανένας. Αλλά φίρμα θεωρείται μία τραγουδίστρια, όταν την ξέρουν σε όλη την Ελλάδα. Όχι σε τρία χωριά! Εγώ εμφανίζομαι από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Καλαμάτα και από τον Πύργο μέχρι τα Μεσόγεια. Ειδικά αυτό το καλοκαίρι, εκτός από τις συναυλίες που θα κάνω, θα συμμετέχω και στην επιθεώρηση «Ελλάδα Αμάν, με την Τρόικα και τον Σουλεϊμάν», με την Καίτη Παπανίκα, τον Σπύρο Μπιμπίλα και τον Σπύρο Θεοδόση, όπου θα τραγουδώ τις μεγάλες επιτυχίες μου. Δεν είμαι κακιά, ούτε ζηλιάρα. Μακάρι όλοι οι τραγουδιστές να πηγαίνουν καλά και να γνωρίζουν επιτυχία, αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση είναι γρίπη και θα περάσει!

Εσύ, έχεις βρεις τον δικό σου «Σουλεϊμάν»;

Δεν φαντάζεσαι τι σουξέ είχα στη Θεσσαλονίκη, όπου εμφανιζόμουν τον προηγούμενο μήνα! Ήταν ένας παιδαράς, αστυνομικός, δύο μέτρα, που με φλέρταρε όλη την ώρα! Μου ζήτησε να βγούμε, να πάμε για καφέ, να τα φτιάξουμε και στο τέλος μου έκανε και πρόταση γάμου! Αλλά εγώ, όπως λέει και το τραγούδι μου «δεν θέλω παντρειά, στέφανα και αρραβώνα. Θέλω να σε έχω αγκαλιά άνοιξη και χειμώνα». (Γελά).

Γιατί είσαι τόσο αρνητική στο γάμο;

Έχω περάσει καλά με τους άντρες, αλλά έχω ζήσει και άσχημες στιγμές. Μου έχουν φάει χρήματα, με έχουν εκμεταλλευτεί! Για να καταλάβεις, όταν ακόμα είχαμε δραχμές, ένας μου έφαγε 20.000.000 δραχμές (60 χιλιάδες ευρώ περίπου). Του τα έδωσα δανεικά, επειδή τον λυπήθηκα και δεν μου τα επέστρεψε ποτέ! Αν δεν είχα κάτι τέτοιους δίπλα μου, θα είχα πολύ μεγαλύτερη περιουσία! Γι’ αυτό είμαι αρνητική στο θέμα του γάμου. Δεν τους εμπιστεύομαι τους άντρες! Έχω φάει και σφαλιάρες από σύντροφό μου και μάλιστα χωρίς λόγο. Είχα βγει να τραγουδήσω και επειδή δεν του άρεσε το τραγούδι που είπα, με χτύπησε. Τώρα που τον βλέπω από μακριά λέω ότι θα έπρεπε να τον είχα καταγγείλει, αλλά δυστυχώς όταν είσαι μέσα στο πρόβλημα, δεν το καταλαβαίνεις. Τώρα ευτυχώς έχω δίπλα μου έναν άνθρωπο που με στηρίζει, με καταλαβαίνει, που μου συμπαραστάθηκε με την περιπέτεια που είχα και είμαι καλά!

Έχεις παντρευτεί ποτέ;

Παντρεύτηκα μία φορά, όταν ήμουν 16 χρόνων και χώρισα ύστερα από έξι μήνες. Με πάντρεψε ο πατέρας μου με το ζόρι, με ένα παιδί που ήταν ένα χρόνο μεγαλύτερό μου. Ε, τι οικογένεια τώρα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς οι δύο!

Πόσες προτάσεις γάμου έχεις δεχτεί μέχρι τώρα;

Αμέτρητες! Είχα πολλούς γαμπρούς, αλλά και πολλά καψούρια! Σε όποιο κέντρο εμφανιζόμουν, στα πρώτα τραπέζια, ήταν όλοι ερωτευμένοι μαζί μου. Τι λουλούδια, τι δώρα! Είχα έναν τον Φώτη-καλή του ώρα-που με είχε τρελάνει στα χρυσαφικά! Αλλά εγώ δεν τα έπαιρνα, γιατί σκεφτόμουν ότι αν τα δεχόμουν, θα έπρεπε να βγω μετά έξω μαζί του! Και τελικά τα άφηνε στις λουλουδούδες. Όταν πριν από μερικές μέρες, με έπιασε αυτός ο αστυνομικός που σου έλεγα και μου είπε «θέλω να σε παντρευτώ!» του απάντησα «Τι είπες παιδάκι μου; Εγώ έχω αγόρι της παντρειάς» (γελά). Έχω πολύ σουξέ στους άντρες και με θέλουν ακόμα και μικρότεροι. Αυτός που σου λέω, θα ’ταν, δε θα ’ταν τριάντα χρόνων. Τώρα που αδυνατίζω κιόλας, να δεις τι έχει να γίνει! (γελά).

Πόσα κιλά έχεις χάσει μέχρι τώρα;

Έχω χάσει οκτώ κιλά! Είμαι 76 κιλά και θέλω να χάσω πέντε-έξι ακόμα, για να γίνω στυλάκι. Ακολουθώ συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής που μου έχει συστήσει ο διαιτολόγος μου και το βράδυ πίνω «κεφίρ», ένα συμπλήρωμα διατροφής, που είναι σαν κουνουπίδι, το βράζεις, το πίνεις και δεν πεινάς! Δυστυχώς, με τη γυμναστική δεν τα πηγαίνω καλά! Τη βαριέμαι αφόρητα. Αγόρασα και διάδρομο για να τρέχω, αλλά τον έχω στο μπαλκόνι και κάθεται! Και σε γυμναστήρια γράφτηκα, αλλά πλήρωνα τη συνδρομή και μετά δεν ξαναπατούσα το πόδι μου! (Γελά). Μου αρέσει όμως πολύ να περπατώ! Πάω σε ένα γήπεδο που έχει εδώ στο Χαϊδάρι και κάνω πέντε-έξι γύρους.

Θα τολμούσες να κάνεις ποτέ botox ή face lifting;

Όχι. Δεν το έχω τολμήσει μέχρι τώρα και ούτε πρόκειται να το κάνω. Δεν αντέχω στη σκέψη ότι θα κόψουν ένα κομμάτι από το δέρμα μου και θα το πετάξουν! Το δέρμα και το σώμα μας είναι ιερά και δεν πρέπει να τα πετάμε στα σκουπίδια! Αλλά δεν νομίζω ότι έχω ιδιαίτερη ανάγκη. Είμαι 46 ετών και δεν έχω ούτε ρυτίδες, ούτε τίποτα! Ξέρεις τι κάνω και έχω διαπιστώσει θεαματικά αποτελέσματα; Βάζω ελαιόλαδο σε όλο μου το πρόσωπο και κάνω μασάζ. Αυτό, μου έχουν πει ότι το έκανε και η Βουγιουκλάκη και θυμάσαι πως ήταν το δέρμα της! Ε, λοιπόν και η δική μου η επιδερμίδα είναι σαν μωρού παιδιού!

Πηγή: entertv
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ