2013-08-19 18:45:56
Φωτογραφία για Νέο αίμα στην Αίγυπτο: Εκτέλεσαν αστυνομικούς σε ενέδρα...!!!
Τουλάχιστον 26 Αιγύπτιοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα και δυο τραυματίσθηκαν σε επίθεση με ρουκέτα εναντίον δυο μικρών λεωφορείων στα οποία επέβαιναν, στη χερσόνησο του Σινά,  την ίδια στιγμή που οι αντιπρόσωποι των 28 χωρών μελών της ΕΕ πραγματοποιούσαν επείγουσα συνεδρίαση για να εξετάσουν την κατάσταση στη χώρα. Οι 25 αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι, οι οποίοι πιστεύεται πως ανήκουν σε ένα ριζοσπαστικό ισλαμιστικό κίνημα, εκτόξευσαν μια ρουκέτα κι άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον δύο μικρών λεωφορείων της αστυνομίας που κατευθύνονταν στην πόλη Ράφα, όπου βρίσκεται η μεθοριακή διέλευση προς τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τα όσα είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου επέρριψε την ευθύνη των επιθέσεων σε «τρομοκράτες». Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας διευκρίνισαν ότι τρεις από τους φερόμενους ως δράστες έχουν συλληφθεί.


Λίγη ώρα αργότερα η μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου έκλεισε επ' αόριστον την συνοριακή διάβαση στη Ράφα, την μόνη είσοδο στη Λωρίδα της Γάζας που δεν ελέγχει το Ισραήλ.

Η διάβαση αυτή είχε ήδη κλείσει την περασμένη εβδομάδα αλλά άνοιξε ξανά εν μέρει το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε η Χαμάς, η ισλαμιστική οργάνωση η οποία ελέγχει αυτόν τον παλαιστινιακό θύλακα.

Οι επιθέσεις στην χερσόνησο του Σινά είναι ιδιαίτερα συχνές. Εδώ, στιγμιότυπο από βομβιστική επίθεση τον Ιούλιο.

Η επίθεση σημειώθηκε εν μέσω της νέας σοβαρής πολιτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στην Αίγυπτο, και παραπέμπει στην εκστρατεία βίας των ισλαμιστικών οργανώσεων αλ Τζιχάντ και αλ Γκαμάα αλ Ισλαμίγια, η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.300 ανθρώπους την δεκαετία του 1990.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, εξάλλου, τουλάχιστον ένας αστυνομικός σκοτώθηκε σε μια επίθεση στην αλ Αρίς, την πρωτεύουσα της επαρχίας του Βορείου Σινά, σύμφωνα με μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Αλλοι δύο άνδρες σκοτώθηκαν και ένας τρίτος συνελήφθη όταν εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον αστυνομικών και στρατιωτικών στην Φαγιούμ, μια όαση στα νότια του Καΐρου.

Καθώς όλη η Αίγυπτος, η οποία έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, συνεχίζει να σπαράσσεται από επεισόδια βίας, η σημερινή επίθεση αύξησε σε 73 τον απολογισμό των νεκρών στις τάξεις των δυνάμεων ασφαλείας που έχουν σκοτωθεί μόνο στο βόρειο Σινά, μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από το στρατό την 3η Ιουλίου.

Κατά την ίδια χρονική περίοδο, ο στρατός έχει ανακοινώσει ότι σκότωσε περίπου 70 «τρομοκράτες» στο Σινά.

Ριζοσπαστικές ισλαμιστικές οργανώσεις έχουν δημιουργήσει βάσεις στη χερσόνησο, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας καλύπτεται από έρημο και κατοικείται από Βεδουίνους, οι σχέσεις των οποίων με την κεντρική εξουσία στην Αίγυπτο είναι ιστορικά κακές.

Η περιοχή επίσης αποτελεί θέατρο εκτεταμένου λαθρεμπορίου διαφόρων ειδών κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ.

Από τον Ιούλιο, οι αρχές της Αιγύπτου ανέπτυξαν ενισχύσεις στη χερσόνησο για να αντιμετωπίσουν τις ριζοσπαστικές ισλαμιστικές οργανώσεις.

Τα μέσα ενημέρωσης ήδη χαρακτηρίζουν τους Αδελφούς Μουσουλμάνους του Μόρσι «τρομοκράτες» και τάσσονται υπέρ της σκληρής καταστολής, που προκάλεσε ένα κύμα κατακραυγής στο εξωτερικό.

Η κατάσταση υπάρχει κίνδυνος να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο καθώς οι ισλαμιστές είχαν καλέσει σε νέες κινητοποιήσεις το απόγευμα (από τις 17:00), παρά το ότι ο ισχυρός άνδρας του νέου καθεστώτος, ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας στρατηγός Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, προειδοποιεί ότι θα υπάρξει μια «σθεναρή» απάντηση εάν οι ισλαμιστές κάνουν «την επιλογή» της καταφυγής στη βία.

Καταδικάζει το Βερολίνο

Η Γερμανία καταδίκασε απερίφραστα «την τρομοκρατική επίθεση» κατά την οποία σκοτώθηκαν οι αστυνομικοί στο Σινά, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους κινδύνους από μια ενδεχόμενη κλιμάκωση της βίας σε μία περιοχή η οποία γειτονεύει με το Ισραήλ.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βέστερβελε είναι «συγκλονισμένος» από την επίθεση με ρουκέτες, επισήμανε στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπός του στο Βερολίνο. «Θα πρέπει επειγόντως να θέσουμε τέλος στη δίνη της βίας που συγκλονίζει την Αίγυπτο», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ δήλωσε πως η καγκελάριος αισθάνεται «ταραγμένη» από τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον χριστιανικών εκκλησιών στην Αίγυπτο: «αυτό μας ανησυχεί πολύ», τόνισε ο Στέφεν Ζάιμπερτ. «Η αιγυπτιακή κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί ότι οι πολίτες της θα προστατεύονται από τέτοιες επιθέσεις», πρόσθεσε

Δεκάδες νεκροί ισλαμιστές από χημικά

Εντωμεταξύ, φρικτό θάνατο βρήκαν χθες από τα χημικά της αστυνομίας δεκάδες οπαδοί των Αδελφών Μουσουλμάνων που ενώ είχαν συλληφθεί, προσπάθησαν να δραπετεύσουν παίρνοντας μαζί τους έναν αστυνομικό για όμηρο.

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, και οι 36 κρατούμενοι, όλοι μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, πέθαναν από ασφυξία από τα δακρυγόνα και τις βόμβες αερίου που έπεσαν μέσα στο όχημα που τους μετέφερε σε μια φυλακή κοντά στο Κάιρο.

Οι ισλαμιστές κρατούνταν καθώς είχαν απαγάγει έναν αστυνομικό και επιχείρησαν να δραπετεύσουν, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, από μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε συνολικά περισσότερους από 600 ισλαμιστές κρατούμενους.

Εγκατέλειψε τη χώρα ο Μπαραντέι

Ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι βρίσκεται από χθες το απόγευμα στη Βιένη όπου έφθασε προερχόμενος από το Κάιρο με πτήση των Αιγυπτιακών Αερογραμμών.

Ο ΕλΜπαραντέι εγκατέλειψε το αεροδρόμιο της αυστριακής πρωτεύουσας από μια μυστική έξοδο, αποφεύγοντας τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους και έτσι δεν έκανε καμία δήλωση όπως και κατά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο του Καΐρου.

Ο ηλικίας 71 ετών ΕλΜπαραντέι παραιτήθηκε στις 14 Αυγούστου μετά την αιματηρή επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας για να εκδιώξουν οπαδούς του έκπτωτου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από δυο πλατείες του Καΐρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, ο ΕλΜπαραντέι θα παραμείνει ως τις 23 Αυγούστου στη Βιένη όπου διατηρεί κατοικία στην οποία ζουν μέλη της οικογένειάς του.

Διαβάστε ακόμη: Διεθνής αμνηστία: Ολική σφαγή στην Αίγυπτο Επείγουσα συνεδρίαση της ΕΕ για τα γεγονότα στην Αίγυπτο Ελεύθερος μέσα στην εβδομάδα ο Μουμπάρακ   ethnos.gr  
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ