2013-08-19 17:28:00
Φωτογραφία για Υπόθεση Ρέστη: Το Δικαστήριο δέχθηκε ότι το δάνειο των 5,8 εκατ. δεν διοχετεύθηκε σε εταιρείες του εφοπλιστή
Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση του επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη συνιστά η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών από 13 Αυγούστου του 2013. Ο κ. Ρέστης βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενος για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Η υπόθεση για την οποία έχει προφυλακιστεί ο εφοπλιστής αφορά σε χορήγηση δανείου, ύψους 5,8 εκατ. ευρώ, το οποίο κατά τις δικαστικές αρχές ήταν επισφαλές. Κατά την άποψη των ανακριτικών αρχών το δάνειο που εκταμιεύτηκε από την τράπεζα FBB τελικώς κατέληξε σε εταιρείες συμφερόντων του ιδίου και μελών της οικογένειάς του.

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου ανατρέπει τα δεδομένα της ανακριτικής έρευνας.

Η πλευρά των εταιρειών που έλαβαν το δάνειο των 5,8 εκατ. ευρώ, υποστήριξε εγγράφως ότι οι δύο εταιρείες δεν ελέγχονται από τον κ. Ρέστη. Οπως διευκρινίστηκε, τόσο η εταιρεία που έλαβε το δάνειο όσο και η εταιρεία που εγγυήθηκε το δάνειο είναι συμφερόντων του επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη.


Το Μονομελές Πρωτοδικείο δέχθηκε ότι δικαίως η τράπεζα ζήτησε τις εγγυήσεις και επεδίωξε να έχει εξασφαλίσεις. Επί της ουσίας το δικαστήριο δέχθηκε την άποψη του κ. Ρέστη ότι το δάνειο των 5,8 εκατ. ευρώ δεν κατέληξε σε εταιρείες συμφερόντων του κατηγορούμενου εφοπλιστή. Επιπλέον το Μονομελές Πρωτοδικείο αποφαίνεται ότι το δάνειο των 5,8 εκατ. δεν ήταν προβληματικό και επισφαλές αλλά μπορούσε να εξυπηρετηθεί κανονικά.

Επισημαίνεται ότι ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης έχει επιστρέψει το ποσό των 5,8 ευρώ συν 400.000 ευρώ για τόκους και έξοδα στον εκκαθαριστή της τράπεζας FBB, για να μην ζημιωθεί η τράπεζα της οποίας ήταν μέτοχος, ωστόσο δεν αποδέχθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει επιχειρηματολογώντας ότι το δάνειο δεν πήγε σε δικές του εταιρείες.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ