2012-04-08 09:49:13
Φωτογραφία για Από 114 στα 102 ευρώ το «πασχαλινό τραπέζι»
Πτωτική τάση των τιμών, μεταξύ άλλων και στο κρέας διαπιστώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι φέτος το κόστος θα είναι χαμηλότερο σε σχέση με πέρυσι καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών για τα Σούπερ Μάρκετ, τις Λαϊκές – Δημοτικές Αγορές και την Κεντρική Αγορά Αθηνών (Βαρβάκειος), τα κρεατικά εμφανίζονται φθηνότερα κατά 10,44% κατά μέσο όρο, ενώ η μείωση στα λαχανικά και τα φρούτα είναι της τάξης του 5,80%.

Για τα κρεατικά μεγάλη προτίμηση διαφαίνεται το φετινό Πάσχα στα ντόπια αμνοερίφια με μείωση της τιμής τόσο του νωπού αρνιού (17,11%) όσο και του κατσικιού (13,36%), ενώ πτώση παρουσιάζουν το κοτόπουλο (10,59%) καθώς και η χοιρινή μπριζόλα (0,68%). Οι τιμές στα λαχανικά παρουσιάζουν μία μείωση που προσεγγίζει το 6%.

Έτσι, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, το μέσο κόστος του φετινού πασχαλινού τραπεζιού, υπολογίζεται περίπου στα 102 ευρώ για μία 5μελή οικογένεια, μειωμένο κατά περίπου 10,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όπου το κόστος του ανερχόταν περίπου στα 114 ευρώ, με τις τιμές των βασικών ειδών διατροφής (λαχανικά – κρεατικά) να εμφανίζουν μία πτωτική τάση η οποία ξεπερνάει το 8%. «Το Εμπόριο δεν έμεινε απαθές μπροστά στη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα ελληνικά νοικοκυριά» αναφέρει η ΕΣΕΕ, μεταξύ άλλων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΥΟ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΥΟ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ