2013-08-16 12:34:04
Φωτογραφία για Ο σχηματισμένος με ασβεστωμένες πέτρες Ήλιος της Βεργίνας σε περιοχή κοντά στο Μαυροδένδρι – Η εντυπωσιακή δορυφορική απεικόνισή του στους χάρτες της Google
Εξερευνώντας το χάρτη της περιοχής μας, μέσω της εφαρμογής Google Maps, εντοπίσαμε, όπως μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στη διπλανή φωτογραφία, τη μορφή του Ήλιου - γνωστό και ως Άστρο – της Βεργίνας σε σημείο κοντά στο Μαυροδένδρι Κοζάνης και συγκεκριμένα σε απότομη πλαγιά κάτω από το ξωκλήσι του Ιερού ναού Αγ. Μήνα. Η δορυφορική θέα και το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης μορφής, κατασκευασμένης προφανώς από φαντάρους, αφού είναι πλησίον του κέντρου νεοσυλλέκτων, είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Αρχικώς πιστέψαμε πως είχαμε να κάνουμε με κάποια λανθασμένη απεικόνιση της διαδικτυακής εφαρμογής, καθώς ουδέποτε είχαμε ακούσει κάτι σχετικό περί “Ήλιου” κοντά στο Μαυροδένδρι , με αποτέλεσμα την αρχική μας έκπληξη να διαδεχτεί η περιέργεια που μας ώθησε σε μια επί τόπου εξερεύνηση στο συγκεκριμένο σημείο. Πράγματι, αν και ήταν δύσκολο να αποτυπώσουμε με την κάμερα αυτό που βλέπουμε δορυφορικά μέσω του google maps, εντοπίσαμε τον κατασκευασμένο από ασβεστωμένες πέτρες “Ήλιο της Βεργίνας” …”πνιγμένο” μέσα στα χόρτα. Θα πρέπει να σημειώσουμε, πως λίγο παραπέρα υπάρχει σχεδιασμένη στην ίδια φιλοσοφία και ένας πέτρινος πελαργός ο οποίος δημιουργήθηκε πριν από αρκετά χρόνια (σχεδόν 15-20), ενώ το 2005 προφανώς, προστέθηκε και το 05 Δ ΕΣΣΟ, που και αυτό δημιουργήθηκε από νεοσύλλεκτους φαντάρους εκείνης της χρονιάς.
kozan.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ