2013-08-16 10:23:59
Φωτογραφία για Μία απάντηση για όλα για το πως δημιουργήθηκε η κρίση...παρακαλώ διαβάστε!
Επειδή πολλά λέγονται και αναφέρονται καθημερινά, θα ήθελα και εγώ να εκφράσω την άποψη μου με μια αληθινή ιστορία που δίνει κάποιες απαντήσεις , για ποιους δημιουργήθηκε η κρίση Βιομηχανία με 132 άτομα προσωπικό και εν λειτουργία από το 1983. Είκοσι επτά χρόνια παραγωγής , με τα προϊόντα της να είναι πρώτα στο ράφι σε κάθε super market και σε κάθε ντουλάπι του ελληνικού νοικοκυριού.

Οι πωλήσεις της έχουν άνοδο εν καιρό κρίσης, 2008 30%, 2009 35% και 2010 έως σήμερα 45%. Φανταζόμαστε μέχρι τέλος του χρόνου το ποσοστό κέρδους.

Λόγω «κρίσης» λοιπόν η παραπάνω Βιομηχανία, η οποία με τα 132 άτομα προσωπικό, που τα παραπάνω ποσοστά τα παρήγαγαν τα 132 άτομα προσωπικό και ΌΧΙ η διοίκηση της βιομηχανίας, (εδώ λέμε ένα ΜΠΡΑΒΟ στους εργαζόμενους γιατί τα εν λόγο ποσοστά κέρδους κατοχυρώνουν κατά κάποιο τρόπο και την δουλειά τους, θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος), καταφεύγει σε απολύσεις επικαλούμενη το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα, την κρίση και ανακοινώνει πως δεν μπορεί να συνεχίσει με 132 εργαζόμενους και πρέπει να προβεί σε μείωση προσωπικού κατά 30 άτομα και μείωση μισθού στους υπόλοιπους, διαφορετικά θα έχει ζημία η εταιρία. Παράλογο ε;


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η παραγωγή της βιομηχανίας πήγαινε μια χαρά αν κρίνουμε από τα παραπάνω νούμερα με τα 132 άτομα και σε περίοδο κρίσης. Με την μείωση προσωπικού καταφέρνει όχι μόνο να συνεχίσει την παραγωγή της, αλλά και να επιβαρύνει πολύ περισσότερο τους υπόλοιπους 102 εργαζόμενους και φυσικά να έχει το ίδιο αποτέλεσμα, καθώς απειλή πως αν υπάρξει μείωση ποσοστού κέρδους θα προβεί και σε άλλες απολύσεις.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Η βιομηχανία εξασφαλίζει περισσότερα κέρδη λόγο μείωσης προσωπικού και μισθών. Τριάντα άτομα μένουν στον δρόμο μαζί με τις οικογένειες τους, που αν προσθέσουμε και αυτές, αυτόματα πολλαπλασιάζονται καθώς η ζημία αυτή επιβαρύνει όλη την οικογένεια.

Τρομοκρατεί, γιατί για καθαρή τρομοκρατία μιλάμε, τους εναπομείναντες εργαζόμενους με τις απολύσεις των συναδέλφων τους και όχι μόνο δέχονται την μείωση του μισθού, αλλά στο τέλος και φυσικό είναι, λένε στα «αφεντικά τους» και το βάζω σε εισαγωγικά γιατί στην πραγματικότητα! είναι ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΛΗΣΤΕΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ευχαριστώ. Ε, βέβαια… Πώς να μην πεις ευχαριστώ όταν σου έχουν το πιστόλι στο στόμα το δικό σου αλλά και στα παιδιά σου;

Το ίδιο ακριβώς γεγονός έγινε και σε φορτηγά καράβια γνωστού εφοπλιστεί. 5 καράβια,150 άτομα προσωπικό. Τα κέρδη ανάλογα με τα παραπάνω , οι απειλές οι ίδιες και οι απολύσεις περισσότερες.

Τυχαίο; Δεν νομίζω Ευτυχώς τα παραπάνω δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε συζητήσεις με τα «μεγάλα κεφάλια»… Αν θα πραγματοποιηθούν τα παραπάνω, μην φοβάστε αλλά θα τα μάθετε όλα, από τα κανάλια… Αν το πουν βέβαια…

Το ίδιο ακριβώς κάνουν σιγά σιγά και όλα τα εργοστάσια, όλες οι βιομηχανίες, όλοι οι εφοπλιστές και το ίδιο ακριβώς κάνουν και οι πολιτικοί, το κράτος που μας κυβερνάει και μας κυβερνούσε χρόνια τώρα. Μιλάμε πως τα ποσά που κερδίζουν κάθε χρόνο εις βάρος του Ελληνικού λαού, είναι αδιανόητα καθώς ξεπερνούν κάθε ανθρώπινη λογική. Ναι αυτοί μας φταίνε και αυτοί έφτιαξαν την κρίση για να επωφεληθούν οι ίδιοι. (Απαντάω σε κάποιους που λένε πως ο απλός Έλληνας πολίτης είναι αυτός που φταίει για την κρίση και πως όλοι κλέψαμε λεφτά). Αυτοί μας κυβερνούν, 1.000.000 άνθρωποι, 400 οικογένειες, κάνουν ότι θέλουν τους υπόλοιπους 9.000.000 ανθρώπους.

Και βέβαια τον στόχο τους των πετυχαίνουν. Μας βάζουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Αφήστε τους ανθρώπους να αντισταθούν! Και όλοι μαζί πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους. Πρέπει να απεργήσουμε, να διαδηλώσουμε, να αντισταθούμε μήπως και καταφέρουμε να διεκδικήσουμε αυτά τα οποία οι προγονοί μας έχυσαν ΑΙΜΑ για να τα αποκτήσουν και τώρα μέσα σε ένα χρόνο τα πήραν και θα τα πάρουν ΌΛΑ…

Εμείς, το Νεογέννητο, το Νήπιο, του Δημοτικού, του Γυμνασίου, του Λυκείου, ο Φοιτητής, ο Φαντάρος, ο Δημόσιος και ο Ιδιωτικός Υπάλληλος, ο Μικρομεσαίο! ς Επιχειρηματίας, ο Συνταξιούχος , ο Ετοιμοθάνατος, όλοι αυτοί είμαστε, που από μία μας λέξη μέχρι την επανάσταση μας ενάντια του καπιταλισμού, των μεγάλων κεφαλαίων όπου παραδειγματικά , αναμφισβήτητα και άμεσα πλέον μας εκμεταλλεύονται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρω παραπάνω και καλώ όλους τους Πολίτες να δημοσιεύσουν την δική τους εμπειρία πάνω στην εκμετάλλευση των μεγάλων κεφαλαίων προς τον απλό κοσμάκι που κάθε μέρα μάχεται για την επιβίωση του.

Και απαντάω και σε κάποιους οι οποίοι θέλουν να γυρίσει η χούντα και ο Παπαδόπουλος. Να ψάξουν τα αρχεία τους και να βγάλουν στην φόρα και αυτά που έκρυψαν εσκεμμένα κάποιοι που θέλουν να λέγονται απελευθερωτές όπως οι Καραμανλήδες , για αυτά που έκανε η χούντα και ας ρωτήσουν καλύτερα τους σημερινούς 55ρηδες και 60ρηδες γιατί αυτοί είναι που μας απάλλαξαν από αυτό το έσχατο πολίτευμα και αυτοί είναι οι Ήρωες μας και οι απελευθερωτές μας, οι οποίοι ήταν αυτοί που έφαγαν το ξύλο, την φυλακή και τον θάνατο για εμάς. Δεν την θέλω έτσι την αναπτυξη. Και αν τους υποστηρίζουν τους Πατακούς και σία τότε σίγουρα υποστηρίζουν και το σημερινό σύστημα, γιατί στην ουσία δικτατορία είναι αυτό που έχουμε και όχι Δημοκρατία. Και αν αυτοί που υποστηρίζουν τον Παπαδόπουλο είναι 55 ή 60 ετών σήμερα, σίγουρα ήταν στους λίγους που έφαγαν καλά στην χούντα και αν δεν περνάνε καλά τώρα, γνωρίζουν τον τρόπο για να το κάνουν.

Σας ευχαριστώ

Αναγνώστης, 27 ετών, παθών…
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ