2013-08-15 16:37:06
Φωτογραφία για Ζητήθηκαν 120 θέσεις ειδικοτήτων στα δημοτικά της Ηλείας, δόθηκαν 48!
Περισσότεροι από 6.000 εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θεωρούνται από το υπουργείο Παιδείας ως πλεονάζον προσωπικό το οποίο θα μετακινηθεί είτε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είτε σε θέσεις διοικητικού προσωπικού.

Χτες και αφού υπογράφτηκαν και οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τον αριθμό του πλεονάζοντος εκπαιδευτικού προσωπικού στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τις κενές θέσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ανά κλάδο ή ειδικότητα, κατηγορία, ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης και την… ίδια μέρα ξεκίνησε και η υποβολή αιτήσεων!

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπογράφει ο υπουργός κ. Κ. Αρβανιτόπουλος στα δημοτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, το Υπουργείο δίνει 48 κενές θέσεις για να καλυφθούν από συγκεκριμένες ειδικότητες (πρόκειται κυρίως για ειδικότητες Θεολόγων, Φυσικής Αγωγής, Πληροφορικής, Ξένων Γλωσσών και Καλλιτεχνικών), 7 θέσεις στην Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 4 θέσεις στα δημόσια ΙΕΚ Ν. Ηλείας.


Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, τα κενά που δίνει το Υπουργείο δεν συνάδουν απόλυτα από τα κενά που έχει δώσει η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ηλεία για την κάλυψη θέσεων ειδικοτήτων από μετατάξεις πλεοναζόντων εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας, ενώ οι πραγματικές ανάγκες είναι ακόμα μεγαλύτερες για το νομό, αφού έχουν ζητηθεί να καλυφθούν περίπου 120 κενά σε ειδικότητες. Τα δε συνολικά κενά στην Πρωτοβάθμια Ηλείας αγγίζουν- μπορεί να ξεπερνούν κιόλας- τα 200!

Τα παράδοξα της υπουργικής απόφασης

Υπάρχουν δε περιπτώσεις ειδικοτήτων της συγκεκριμένης κατηγορίας που δεν καλύπτονται καθόλου, αφού οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι λ.χ από την Δ/νση Πρωτοβάθμιας ζητήθηκαν 13 καθηγητές γαλλικών για να συμπληρωθούν τα κενά στα σχολεία και από το Υπουργείο δεν δόθηκε κανένας καθηγητής γαλλικών τη στιγμή που υπάρχει πλεονάζων προσωπικό της συγκεκριμένης ειδικότητας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Τουναντίον καλύφθηκαν στο απόλυτο τα κενά στην ειδικότητα της Θεατρικής Αγωγής, ζητήθηκαν από την Πρωτοβάθμια 16 καθηγητές και δόθηκαν 16 θέσεις, ενώ στην Δευτεροβάθμια Ηλείας δεν υπάρχει πλεονάζων εκπαιδευτικό προσωπικό στην συγκεκριμένη ειδικότητα! Ακόμα και ο κοινός νους αντιλαμβάνεται λοιπόν ότι οι καθηγητές Θεατρικής Αγωγής θα προέλθουν από άλλους νομούς, άρα δεν μιλάμε για εσωτερικές μετατάξεις! Τέλος, ζητήθηκαν 2 γυμναστές για να καλύψουν συγκεκριμένα κενά και το Υπουργείο Παιδείας δεν έδωσε κανένα. Προφανώς υπάρχει κάποια συγκεκριμένη στρατηγική εκ μέρους του Υπουργείου για την κάλυψη των κενών και το γενικό συμπέρασμα είναι ότι το θέμα… περιπλέκεται!

Υποχρεωτικές οι μετατάξεις

Να επισημάνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας, μετατάσσονται υποχρεωτικά σε κενές ή συνιστώμενες με την πράξη μετάταξης θέσεις διοικητικού προσωπικού, συναφούς ή μη κλάδου της ίδιας κατηγορίας, με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων κενών ή κενούμενων, εφόσον δεν υπάρχουν, οργανικών θέσεων της αυτής ανώτερης ή κατώτερης κατηγορίας ανά περιφερειακή διεύθυνση.

Πρόκειται κυρίως για ειδικότητες Θεολόγων, Φυσικής Αγωγής, Πληροφορικής, Ξένων Γλωσσών και Καλλιτεχνικών που μέσα από τα συστήματα καταγραφής που έστησε το υπουργείο και με την εφαρμογή μίας σειράς μέτρων (π.χ. αύξηση ωραρίου) προέκυψαν τώρα ως υπεράριθμοι. Οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε κατηγορίες, κλάδους και ειδικότητες που θεωρούνται πλεονάζοντες καλούνται μάλιστα από χθες 14 Αυγούστου 2013 έως και τις 23 Αυγούστου 2013, να υποβάλουν σχετική αίτηση προτίμησης, προκειμένου να συνταχθούν οι πίνακες βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι υποχρεωτικές μετατάξεις.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, τα μόρια που καλούνται να δηλώσουν οι εκπαιδευτικοί αφορούν την προϋπηρεσία τους, τους οικογενειακούς λόγους, τις συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν, την κατοχή επιπλέον πτυχίων, μεταπτυχιακών και διδακτορικών.

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί που θα υποβάλουν αίτηση προτίμησης έχουν την υποχρέωση να επισκεφθούν την διεύθυνση εκπαίδευσης της οργανικής τους θέσης για να δηλώσουν τον αριθμό πρωτοκόλλου της ηλεκτρονικής αιτήσεως. Οι Δ/νσεις θα καταγράψουν τον αριθμό πρωτοκόλλου των αιτούντων και θα ελέγξουν την ταυτοπροσωπία τους.

Ελένη Παπαδοπούλου-ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Με λένε Ελλάδα...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Με λένε Ελλάδα...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ