2013-08-14 21:28:34
Φωτογραφία για Γιατί μας αρέσει να βγάζουμε φωτογραφίες τον εαυτό μας;
Το διαδίκτυο είναι πλέον γεμάτο με selfie φωτογραφίες! - Η νέα μόδα έχει «χτυπήσει» ακόμα και τους 65 και άνω!

Κάποιοι το λένε ματαιόδοξο, κάποιοι άλλοι ότι δείχνει έναν υγιή βαθμό αυτοπεποίθησης. Αλλά ανεξάρτητα από το λόγο για το οποίο το κάνουν, οι Βρετανοί φαίνεται να έχουν κολλήσει με τη νέα μόδα των selfie φωτογραφιών. Μια νέα έρευνα έδειξε ότι βγάζουν περίπου 35 εκατομμύρια selfies κάθε μήνα!

Περισσότερο από το 50% παραδέχεται ότι βγάζουν φωτογραφίες τον εαυτό τους με το κινητό τους τηλέφωνο και τη φωτογραφική τους μηχανή. Το ένα τέταρτο από αυτούς παραδέχεται ότι βγάζει και σέξι selfie, όμως το 36% τελικά το μετανιώνει.

Το Facebook είναι το πιο δημοφιλές μέρος για να ανεβάσει κανείς τις φωτογραφίες του. Έτσι, τα τρία τέταρτα των νέων ηλικίας μεταξύ 18 και 24 παραδέχονται ότι αυτοφωτογραφίζονται, σύμφωνα με την έρευνα που έγινε από την εταιρεία κινητών τηλεφώνων HTC.


Όμως, η… μόδα αυτή δεν περιορίζεται στους νέους. Είκοσι εννέα τοις εκατό των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών βγάζουν επίσης selfie φωτογραφίες!

Η νέα τρέλα, το να ποζάρει δηλαδή κάποιος μόνος του μπροστά στον φωτογραφικό του φακό, γίνεται και πιο δημοφιλής, ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο selfies φωτογραφίες βγαίνουν σε καθημερινή βάση.

Τη μόδα αυτή δε θα μπορούσαν να μην ακολουθούν και οι celebrities, οι οποίοι στη συνέχεια δημοσιεύουν τις φωτογραφίες τους σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας τις selfie φωτογραφίες να ανεβαίνουν ακόμα πιο πολύ!

Η νέα έρευνα της HTC αποκάλυψε μια λίστα με τα διάσημα ονόματα που αυτοφωτογραφίζονται και στη συνέχεια αναρτούν τις selfie φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Πρώτη και καλύτερη στη λίστα είναι η Rihanna. Η 25χρονη ποπ σταρ ψηφίστηκε ως η κορυφαία celebrity με selfie λήψεις, ενώ ακολουθεί η 33χρονη Kelly Brook και η 32χρονη τηλεπερσόνα Kim Kardashian.

Ο 19χρονος καρδιοκατακτητής Harry Styles ψηφίστηκε ως ο καλύτερος άντρας με selfie πορτρέτα και βγήκε πέμπτος στη λίστα,

Αντιθέτως, η εκρηκτική ηθοποιός Helen Flanagan ψηφίστηκε ως η ιδιοκτήτρια των χειρότερων selfie φωτογραφιών και «τερμάτισε» 12η. Το ίδιο και το 34χρονο μοντέλο Jody Marsh, αλλά και η 27χρονη Lady Gaga.

Το Facebook είναι η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης με τα περισσότερα selfies.

Το 48% των χρηστών του ποστάρει φωτογραφίες του εαυτού του, το 9% στο Twitter και ένα 5% στο Snapchat.

Πάνω από το 35% το κάνουν για να θυμούνται μια ευτυχισμένη τους στιγμή και ενώ οι περισσότερες selfies φωτογραφίες βγαίνουν όταν είναι σε διακοπές (19%).

Η Suzi Watson, από την HTC, αποκάλυψε ότι η δημοτικότητα των φωτογραφιών αυτών είναι τέτοια, που δεν είναι απίθανο ο όρος «selfie» να μπει ακόμα και στα αγγλικά λεξικά.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ