2013-08-14 13:17:29
Φωτογραφία για ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΑΠΌ ΤΟ ''ΞΕΠΑΓΩΜΑ'' ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ (VIDEO)
Ενδοκυβερνητικές αναταράξεις προκαλεί το καυτό θέμα που αφορά την πιθανή άρση της ισχύουσας διάταξης με την οποία έχουν παγώσει οι πλειστηριασμοί στις πρώτες κατοικίες των δανειοληπτών.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Καράμπελας, ο οποίος τόνισε ότι σε περίπτωση που προχωρήσει η κυβέρνηση σε άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την Α΄ κατοικία θα πρέπει να μπούνε πολύ αυστηρά κοινωνικά κριτήρια. «Θα δούμε αν θα ανοίξει το θέμα, έχουμε πολύ μεγάλο πολιτικό χρόνο μπροστά μας. Μπορεί οι εξελίξεις να είναι καλές και να μη χρειαστεί»

Ο Δημήτρης Βίτσας, από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «άμεσα να έρθει νόμος στη Βουλή που να απαγορεύει τους πλειστηριασμούς» και σημείωσε: «Οι ''έξυπνοι'' και οι ''μπαταχτσήδες'' δεν μπορεί να είναι δικαιολογία ή επιχειρηματολογία για να καταστρέψεις αυτά που με μεγάλο κόπο έφτιαξαν 240.000 άνθρωποι».


Σ.Σ.

Ο γράφον, ως τ. Διευθυντικό στέλεχος Τράπεζας, θέλω να τονίσω ότι από την μακρόχρονη εμπειρία μου, κανένας δεν έκανε τον ''έξυπνο'' ή τον ''μπαταχτσατζή''  και δεν έπαιζε με την ''φωτιά'' για το σπίτι του, την στιγμή μάλιστα που αυτό ήταν υποθηκευμένο και στις περισσότερες μάλιστα περιπτώσεις, γράφαμε προσημειώσεις και σε ακίνητα των εγγυητών. 

Ως γνωστόν ο εγγυητής ισούται με πληρωτή, άρα ποτέ δεν θ' άφηνε ο εγγυητής, ως έχων έννομο συμφέρον, να μην εξυπηρετείται το δάνειο, αφού κατ΄αυτόν τον τρόπο κινδύνευε άμεσα το δικό του ακίνητο. Στις περισσότερες περιπτώσεις δε, ο εγγυητής ήταν στενό συγγενικό πρόσωπο του δανειολήπτη, (συνήθως γονείς ή αδέλφια), που προφανώς δεν θα ήθελαν να δουν να χάνουν εκείνοι τις δικές περιουσίες τους, λόγω ''εξυπνάδας'' του δανειολήπτη.

Οι ''έξυπνοι και ''μπαταχτσήδες'', είναι η δικαιολογία, όπως και για όλα τα άλλα μέτρα, για να να αρθεί η απαγόρευση του πλειστηριασμού για την Α' κατοικία, κατόπιν εντολής της Τρόικα.

Όλα τα υπόλοιπα είναι για τον κλείδωνα! 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ