2013-08-14 12:10:05
Φωτογραφία για Καταργήστε την εφορία. Δεν προσφέρει τίποτε απολύτως παρά μόνο ταλαιπωρία και νεύρα
του Στρατή Μαζίδη

Σήμερα το πρωί χρειάστηκε να μεταβεί στη ΔΟΥ γνωστό μου πρόσωπο προκειμένου να κάνει μια μεταβολή στη δραστηριότητά της. Η λογίστρια της είχε πει ότι απλά θα πάει στο μητρώο με τη σφραγίδα της και θα φύγει. Αμ δε!

Σηκώνεται νωρίς νωρίς λοιπόν η Γεωργία για να πάει. Και στο μητρώο της δίνουν ένα χαρτί να περάσει από όλους τους ορόφους, να σφραγιστεί και να επανέλθει. Εισόδημα, ΦΠΑ, ΚΒΣ, ελεγκτές, έτσι, αλλιώς, και μετά ξανά στο μητρώο. Η υπάλληλος την έστησε πάλι μια ώρα στην ουρά ενώ τελικά δε χρειαζόταν γιατί έπρεπε να περάσει πίσω από την πόρτα στα γραφεία. Όπως ήταν λογικό η Γεωργία την έκανε πέντε παράδες με την υπάλληλο να δικαιολογείται ότι είχε άτομα στην ουρά. Βέβαια αν από τις 09:00 κουράζεται, τότε υπάρχει θέμα. Μάλιστα η ίδια ζήτησε από έναν πολίτη να πάει να της βγάλει φωτοτυπίες. Αλλά ξαναμπήκε στη θέση της ακούγοντας πως δεν είναι υπάλληλός της αλλά αυτή οφείλει να τον εξυπηρετήσει όπως και έκανε.


Τρεις ώρες έχασε η Γεωργία για να ένα παλιόχαρτο για να είναι νόμιμη και σωστή. Όταν μια σειρά εργασιών γίνεται μέσω internet γιατί να μην μπορεί και μια απλή μεταβολή να πραγματοποιηθεί;

Αλλά έστω κι έτσι, ποιος ο λόγος για έναν άνθρωπο να χάνει εργατοώρες για να κάνει περιοδεία σε όλα τα γραφεία μιας ΔΟΥ; Όλα τα τμήματα έμπαιναν στο ίδιο σύστημα και βεβαίωναν ο καθένας από κάτι διαφορετικό. Γιατί δεν το έκανε ένας εξαρχής;

Το να απλουστευθούν οι διαδικασίες και να μπει ένα τέλος σε όλο αυτό το δυσλειτουργικό γραφειοκρατικό σύστημα είναι τόσο θέμα πολιτικής βούλησης όσο και ικανοτήτων που στην περίπτωση της ελληνικής πολιτείας δεν υπάρχει τίποτε από τα δύο.

Πληρώνει λοιπόν ο ελληνικός λαός πόσους υπαλλήλους σε μια ΔΟΥ όταν μπορεί η ίδια δουλειά να γίνει από έναν και οι υπόλοιποι να κάνουν κάτι πιο παραγωγικό όπως πχ να εισπράξουν να βεβαιωθέντα ώστε να μην τους ρεζιλεύει καμία τρόικα λέγοντας πως αφού η υπηρεσία σας είναι ανίκανη, βάλτε κι άλλους φόρους.

Κύριοι πάμε για φούντο. Εν τέλει ας καταργηθεί όλο αυτό το πράγμα που λέγεται εφορία. Το να πληρώνει ο ελληνικός λαός πόσα εκατομμύρια; δις ; το χρόνο τη λειτουργία της για να μην πιάνει ούτε τους ελάχιστους στόχους και παράλληλα για μια δουλειά ενός λεπτού να χρειάζονται δύο ώρες (και που να ήταν Σεπτέμβριος) και κάμποσοι υπάλληλοι να πατήσουν τρία κουμπιά δεν έχει νόημα. Είναι κοροϊδία.

Μεγαλύτερο οικονομικό όφελος θα είχε το κράτος αν δεν υπήρχε καμιά εφορία και ο καθένας με μια απλή δήλωση αναλάμβανε να αποδίδει κι ένα 10-15% στο κράτος.

Ειλικρινά με τον τρόπο που είναι στημένες δεν προσφέρουν τίποτε εκτός από μια ευκαιρία να δοκιμάσεις λεξοτανίλ. Με τα βαρίδια στα πόδια, μια ζωή στον πάτο θα μαστε!
freepen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ