2013-08-13 21:41:03
Φωτογραφία για ΜΙΧΟΣ : ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Μπορεί ο Ολυμπιακός στο φιλικό με τη Βαλένθια να ηττήθηκε 2-1, ωστόσο πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και έδειξε για ακόμη ένα παιχνίδι πολλά θετικά στοιχεία.

Ο Πέτρος Μίχος μίλησε στον «Γαύρο» της Δευτέρας (12/08) για την εικόνα του Θρύλου, τι χρειάζεται στη συνέχεια και για τον αμυντικό χαφ, ο οποίος μπορεί να αλλάξει κι άλλο την εικόνα της ομάδας. Επίσης, αναφέρθηκε στο… ευρωπαϊκό όνειρο, αλλά και στο τι ξεχωρίζει από τους ερυθρόλευκους ως τώρα!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η άποψή σας για τον φετινό Ολυμπιακό; Σύμφωνα, πάντα, με την εικόνα που έχετε μέχρι στιγμής ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Συνολικά σε αυτά τα δύο παιχνίδια ο Ολυμπιακός έπαιξε με αντιπάλους που είναι έτοιμοι για τα πρωταθλήματά τους και σε πολύ καλύτερη κατάσταση από άποψη ετοιμότητας. Με αντιπάλους που έπαιξαν όπως οι μοντέρνες ομάδες. Σε αυτά τα δύο τελευταία φιλικά, λοιπόν, ο Ολυμπιακός έδειξε αρκετά στοιχεία. Μπορεί να μην τα έδειξε σε μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στο γήπεδο, αλλά για αρκετά καλά χρονικά διαστήματα. Βέβαια, όλοι, και ο προπονητής, θα θέλαμε να έχει η ομάδα περισσότερη διάρκεια.


Ε: Πάντως έχει παίκτες που έχουν ποιότητα και τεράστια εμπειρία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο...

Α: Αυτό που έδειξε σίγουρα, αν και δεν έχει φτάσει ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο, γιατί ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει πολλά παραπάνω πράγματα, είναι ότι έχει παίκτες που μπορούν να βγάλουν καλύτερα πράγματα από αυτά που έβγαζε πέρσι η ομάδα. Επίσης σε ατομικό επίπεδο, έχει παίκτες που μπορούν κάνουν περισσότερα στο μέλλον. Μπορούν να ανεβάσουν κι άλλο την απόδοσή τους. Ο Ολυμπιακός παρέχει τα εχέγγυα στον προπονητή της ομάδας φέτος να κάνει πολλά πράγματα χάρη στο υψηλό ατομικό επίπεδο των ποδοσφαιριστών. Θα πρέπει να του δοθεί ο εύλογος χρόνος να τα δούμε στο γήπεδο.

Ε: Από τα φιλικά που έχει δώσει η ομάδα φέτος και ειδικά από τα δύο τελευταία, τι είναι αυτό που ξεχωρίζετε;

Α: Εκείνο που έχω ξεχωρίσει είναι η ταχύτητα. Ειδικά από τη μέση και μπροστά, ο Ολυμπιακός είναι ιδιαίτερα ταχύς. Αν έρθει και συγχρονισμός αυτής της ταχύτητας μεταξύ των παικτών, θα έχουμε πολύ όμορφα πράγματα στο γήπεδο, καθώς και συνεργασίες μη αντιμετωπίσιμες από τον αντίπαλο. Και αυτό θα είναι το θετικό. Εκείνο που πρέπει να προσέξει είναι ότι ανοίγεται πολύ όταν έχει την μπάλα στα πόδια. Και θα πρέπει είναι πολύ πιο σίγουρος όταν περνάει η μπάλα από τον άξονα. Εκεί όπου ουσιαστικά πλήρωσε πολλές φορές τα λάθη με τα γκολ που δέχτηκε επειδή έχανε την μπάλα εύκολα.

Ε: Θεωρείτε ότι ο Ολυμπιακός έχει ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης;

Α: Το όμορφο παζλ αρχίζει και χτίζεται. Φαίνεται ότι κάτι γίνεται. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός θα ανέβει ακόμη παραπάνω στη συνέχεια και σαφώς δεν είναι έτοιμος. Βγάζει καλά στοιχεία, αλλά ακόμη έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Ετσι όπως τον βλέπω, σε έναν μήνα θα είναι έτοιμος και αυτό είναι καλό, γιατί θα είναι έτσι όπως πρέπει στους ομίλους του Champions League...

Ε: Πλέον η ομάδα θέλει και αμυντικό χαφ. Πόσο απαραίτητη κρίνετε την απόκτησή του;

Α: Πρέπει να πάρει αμυντικό χαφ. Εναν παίκτη που να είναι ο εγκέφαλος της ομάδας. Θα είναι αυτός που θα ρυθμίζει τον ρυθμό της άμυνας και της επίθεσης και θα κάνει το τρανζίσιον. Οταν δηλαδή κλέβει η ομάδα την μπάλα να βγαίνει γρήγορα στην επίθεση και να ρυθμίζει σε μια αντεπίθεση τη στάση των αμυντικών. Θα μπορεί να κουμαντάρει επίσης τα δεξιά και αριστερά. Και εννοώ πόσες επιθέσεις θα κάνει η ομάδα από την κάθε πλευρά. Να ζυγίζει το παιχνίδι του Ολυμπιακού δηλαδή. Με άλλα λόγια, να... παντρέψει ιδανικά την άμυνα με την επίθεση! Ο Φέισα κάνει καλή δουλειά, αλλά του λείπει το κάθετο παιχνίδι. Παίζει περισσότερα στα πλάγια.

Ε: Στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός λογικά θα έχει εύκολο έργο. Στην Ευρώπη πιστεύετε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά;

Α: Περιμένω να γίνει το κάτι παραπάνω. Απαιτεί χρόνο, όμως, και σοβαρά παιχνίδια. Αν η σοβαρότητα δεν μπορεί να έρθει λόγω του αντιπάλου, τότε θα είναι δύσκολα. Και εννοώ ότι αν ο Ολυμπιακός δεν πηγαίνει με φουλ τις μηχανές στους αγώνες του πρωταθλήματος, τότε μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα. Ο Μίτσελ πρέπει να ρυθμίσει αυτό το θέμα. Πρέπει να κάνει τους ποδοσφαιριστές να παίζουν με την ίδια σοβαρότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και ας είναι σκαλιά πιο πάνω. Δηλαδή, αν για παράδειγμα ο Ολυμπιακός ξεκινάει με πέμπτη ταχύτητα στο πρωτάθλημα και τελειώνει με πρώτη, τότε δεν θα είναι τόσο ανταγωνιστικός στο Champions League. Πρέπει να ξεκινάει με πέμπτη και να τελειώνει με πέμπτη. Αυτό θα πρέπει να το χειριστεί καλά ο προπονητής για να έχει η ομάδα καλά αποτελέσματα στην Ευρώπη. Η αλήθεια είναι ότι έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία και έχει αφήσει υποσχέσεις. Μπορεί ο Ολυμπιακός φέτος να κάνει το κάτι παραπάνω και έχει το υλικό, την ποιότητα και τους παίκτες που απαιτούνται...
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ