2013-08-13 17:52:19
Φωτογραφία για Με τις ευλογίες του Πάπα ο Μπουφόν και ο Μέσι
«Ευτυχώς είναι φιλικός ο αγώνας, διαφορετικά δεν θα ήξερα ποιον να υποστηρίξω», είπε χαριτολογώντας ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

Μπορεί να είναι φανατικός υποστηρικτής της Σαν Λορένθο ντε Αλμάγκρο, όμως, όταν βρίσκεται ανάμεσα στην Εθνική Ιταλίας και την Εθνική Αργεντινής δε ξέρει ποια να πρωτοδιαλέξει.

Ο λόγος για τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος συναντήθηκε με τα μέλη των αποστολών των δύο εθνικών ομάδων πριν το αυριανό φιλικό παιχνίδι που θα πραγματοποιηθεί στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.

Ο Ποντίφικας συνομίλησε με τον Λιονέλ Μέσι, τον Μάριο Μπαλοτέλι, τον Τζίτζι Μπουφόν και τα υπόλοιπα μέλη των αποστολών και δέχθηκε δώρα από εκείνους, μία ελιά και μία μπάλα ποδοσφαίρου υπογεγραμμένη από τους παίκτες της Εθνικής Ιταλίας.

«Ευτυχώς είναι φιλικός ο αγώνας, διαφορετικά δεν θα ήξερα ποιον να υποστηρίξω», είπε χαριτολογώντας ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, λέγοντας στους άσσους των γηπέδων να είναι ταπεινοί.


«Πριν από πρωταθλητές είστε άνθρωποι, με τα προβλήματα και τα όνειρά σας. Πρέπει να παραμείνετε ταπεινοί. Σας ζητώ να ζείτε τον αθλητισμό σαν δώρο Θεού. Είστε δημοφιλείς και ο κόσμος σας ακολουθεί εντός και εκτός γηπέδου. Αυτό αποτελεί μεγάλη ευθύνη. Πρέπει να προωθήσετε μία συμπεριφορά ερασιτέχνη», δήλωσε ο Πάπας επισημαίνοντας: «Το ποδόσφαιρο είναι αθλητισμός και όχι μπίζνες. Αυτός είναι ο τρόπος για να αποθαρρύνουμε τη βία».

Με νοσταλγική διάθεση, μάλιστα, τους είπε ότι θυμάται όταν ήταν παιδί και πήγαινε στο γήπεδο. «Ήταν το πρωτάθλημα του 1946. Πηγαίναμε με τον μπαμπά, τη μαμά. Θυμάμαι το γκολ του Ποντόνι της Σαν Λορένθο», είπε χαρακτηριστικά ο Μπεργκόλιο.

Από την πλευρά τους οι ποδοσφαιριστές ενθουσιασμένοι που συνάντησαν τον Πάπα, εξέφρασαν τη συγκίνησή τους.

Το νούμερο ένα των νερατζούρι, Τζίτζι Μπουφόν, δήλωσε εμφανώς συγκινημένος λίγο αργότερα πως η σημερινή είναι μία σημαντική ημέρα που «θα παραμείνει στην καρδιά και το μυαλό όλων για πάντα».

Όσο για τον Λιονέλ Μέσι, που από την πρώτη στιγμή της ανάδειξης του Πάπα είχε εκφράσει την χαρά του, δήλωσε: «Είναι μία εξαιρετική ημέρα για μένα η σημερινή. Είναι τιμή μου που βρέθηκα εδώ σήμερα και συνάντησα τον Πάπα που είναι επίσης Αργεντινός. Το ποδόσφαιρο με πήγε σε ολόκληρο τον κόσμο, σε τόπους απίστευτους, όμως σήμερα ήταν πραγματικά μια ξεχωριστή ημέρα, αξέχαστη».
Allinsports
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ