2013-08-13 16:39:03
Φωτογραφία για Ο Χασάν στην Αμυγδαλέζα έκανε μόνο την αρχή!
του Στρατή Μαζίδη

Νυχτερινή εξέγερση στο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα, φωτιές, καταστροφές, τραυματισμένοι αστυνομικοί και δέκα δραπέτες αλλοδαποί. Αυτός είναι ο καρπός των ημίμετρων του κου Δένδια... με τον κο Κρανιδιώτη να τον αποθεώνει για την καταπληκτική δουλειά του κάθε λίγο. Το να γεμίσεις με μερικές κλούβες ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης κάπου στο πουθενά και να μαζεύεις από το κέντρο πράσινους, κόκκινους και κίτρινους για να τους σκορπίσεις σε διάφορα σημεία, ας μην το χαρακτηρίσουμε ηλιθιότητα. Ας το πούμε απλά μη λύση.

Ποιος ο λόγος της επέκτασης της κράτησης των λαθρομεταναστών κατά 6 (!!!) μήνες; Τα πράγματα στη ζωή συνήθως είναι απλά αλλά εμείς τα δυσκολεύουμε. Είναι κάποιος παράνομος; Επιστροφή στην πατρίδα του.

Εκμεταλλεύεται κάποιος τσιφλικάς μερικές δεκάδες εξαθλιωμένων στα γη του; Ας πάει αυτός στην Αμυγδαλέζα να ξανασκεφτεί τις επιλογές του.


Ο κος Δένδιας αδυνατεί να καταλάβει ότι με μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνους που σε δέκα χρόνια θα είναι πλειοψηφία στην Ελλάδα, δε χωρούν πολιτικοί θεατρινισμοί και εντυπώσεις. Το ίδιο αδυνατεί να καταλάβει και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον τέως εργατοπατέρα της ΟΤΟΕ να ζητά να κλείσει η Αμυγδαλέζα (πολύ σωστά) αλλά να μη μας λέει τι θα πρέπει να γίνει στη συνέχεια.

Ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα από την άκρα αριστερά έως την άκρα δεξιά αδυνατεί να καταλάβει πως ήδη κάποιοι δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους. Το ζήσαμε πέρυσι τέτοια εποχή με την απειλή της Τζιχάντ στην Ομόνοια και το σπάσιμο βιτρινών και παρμπρίζ. Έγινε καμιά σύλληψη;

Το ξαναείδαμε με το αυτομαστίγωμα στο κέντρο του Πειραιά, της βασικής τουριστικής πύλης της χώρας, ακραίων μουσουλμάνουν δίχως καμία άδεια.

Το είδαμε με διάφορα εγκλήματά τους όπως η περίπτωσης της Μυρτούς ή του ζευγαριού στο Αλιβέρι όπως είδαμε και σφαξίματα ενός δύσμοιρου αλλοδαπού πιτσαδόρου. Το ξαναβλέπουμε και τώρα με την πρώτη ουσιαστικά καταγεγραμμένη και ας μου επιτραπεί επιτυχημένη βίαιη εξέγερσή τους διότι όταν δέκα εξαφανίζονται και άλλοι τόσοι αστυνομικοί οδηγούνται στο νοσοκομείο, εκεί καταλήγω.

Αλήθεια, οι 10 αποδράσαντες λαθρομετανάστες θεωρούνται ή όχι επικίνδυνοι αυτή τη στιγμή που κυκλοφορούν ελεύθεροι;

Τι θα συμβεί αν κάποιοι ξαφνικά στήσουν εδώ ένα σκηνικό όπως στο Παρίσι πριν λίγα χρόνια που ολόκληρες συνοικίες του καίγονταν για εβδομάδες;

Υπάρχει σχέδιο; Έχει βασανίσει κανείς το μυαλό του με αυτό ή μας απασχολεί μόνο το πρωτογενές πλεόνασμα; Ή όπως το 2008 θα παραδοθούν όλα στην πυρά και θα δικαιωθεί ο Γιάννης Στουρνάρας στη νιοστή με τη μη ύπαρξη plan B σε όλα;

Ο χειρισμός της κατάστασης δε χωρά άλλες αναβολές κι ούτε είναι δυνατόν όποιος μιλά για κλείσιμο του Αουσβιτς να χαρακτηρίζεται λαθροσυριζαίος ούτε όποιος αξιώνει μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση να χαρακτηρίζεται φασίστας ή χρυσαυγίτης. Υπάρχει κι ο νομοταγής, υπάρχει κι ο νοικοκύρης, υπάρχει κι ο φιλήσυχος που θυμάται πως ήταν η γειτονιά του μέχρι πριν 15 χρόνια και ΔΕΝ είναι ντροπή ή αμαρτία να θέλει να την ξαναδεί όπως τότε.

Κατάργηση του Δουβλίνο 2, άνοιγμα των συνόρων να φύγουν να πάνε όπου θέλουν (η Γερμανία των θετικών δεικτών και του ΑΑΑ+ είναι ένας καλός προορισμός) καθώς αρκετοί ξέμειναν εδώ και μαζικές απελάσεις.

Σκληρό; Ψυχρό; Ίσως αλλά αυτή η γη απέχει μόλις ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική καταστροφή αδυνατώντας να θρέψει τα παιδιά της πως συντηρήσει τα επιπλέον;
freepen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πυρκαγιά στην Αρκαδία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πυρκαγιά στην Αρκαδία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ