2013-08-13 09:11:02
Φωτογραφία για Πάτρα: Nέο κυλικείο - αίθουσα δεξιώσεων λειτουργεί πλέον απέναντι από το Α' Δημοτικό Κοιμητήριο
Ως γνωστό το κυλικείο που για χρόνια λειτουργούσε εντός του χώρου του Α' Δημοτικού Κοιμητηρίου Πατρών, στην Ανθούπολη είχε κλείσει από τα τέλη του περασμένου Μαίου, αρχές Ιουνίου εξαιτίας σοβαρών υγειονομικών παραβάσεων.

Επίσης είχαν προηγηθεί παράπονα και καταγγελίες από πολίτες για ακριβές τιμές στον προσφερόμενο καφέ στη διάρκεια κηδειών και μνημοσύνων.

Έτσι ο Δήμος Πατρέων ως αδειοδοτούσα αρχή και έχων την ευθύνη του χώρου και του συγκεκριμένου ακινήτου, μετά το έγγραφο του υγειονομικού για τον εντοπισμό σωρείας παραβάσεων, "σφράγισε" το κυλικείο, το οποίο έκτοτε σταμάτησε να λειτουργεί και το κτίριο παραμένει έρημο και ανενεργό.

Ωστόσο λόγω του ότι το Α' Νεκροταφείο της Πάτρας είναι μεγάλο και σχεδόν σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση τελούνται κηδείες προσφιλών προσώπων ή μνημόσυνα, υπήρξε έντονη και επιτακτική ανάγκη να βρεθεί ένας νέος λειτουργικός χώρος σε κοντινή όσο το δυνατόν απόσταση για να πηγαίνουν κατόπιν οι συγγενείς και φίλοι για τα συλλυπητήρια και για να πιούν ένα καφέ και κονιάκ.

Η λύση βρέθηκε, απ' ότι φαίνεται σε κατάστημα, στην οδό Πανεπιστημίου απέναντι σχεδόν από την μάντρα του Α' Νεκροταφείου που έχει μάλιστα την ένδειξη "Αίθουσα Δεξιώσεων".

Τώρα αν εμπλέκεται και ο Δήμος στην πρωτοβουλία αυτή ή απλά πρόκειται για καθαρά ιδιωτική επαγγελματική πρωτοβουλία και κίνηση, δεν το γνωρίζουμε.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ