2013-08-12 18:53:04
Φωτογραφία για Τραγελαφικές καταστάσεις στους δρόμους της Πέλλας
Διαιωνίζεται η προχειρότητα ενώ βαραίνει ο φόρος αίματος στην άσφαλτο. Με την Πέλλα να θρηνεί δύο νεκρούς μέσα σε διάστημα δύο ημερών τον Αύγουστο δίκαια επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα της καταλληλότητας του οδικού δικτύου στον ακριτικό νομό που συνεχίζει να στερείται οδικής σύνδεσης με την Εθνική και την Εγνατία οδό καθώς και μεθοριακή διάβαση με τα Σκόπια.

Ακόμη όμως κι αν παραμερίσει κανείς το θέμα της απομόνωσης που παρουσιάζει η Πέλλα οδικά, δεν μπορεί να κάνει το ίδιο με το επίπεδο ασφαλείας του επαρχιακού οδικού δικτύου καθώς το κόστος σ' αυτή την περίπτωση ξεπερνά το οικονομικό, είναι η ίδια η ανθρώπινη ζωή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προχειρότητας με την οποία αντιλαμβάνονται οι αρμόδιοι το θέμα ασφάλειας των ελληνικών δρόμων είναι το νέο οδικό τμήμα Χαλκηδόνας - Παραλίμνης της Νέας Εθνικής Οδού Θεσ/κης-Έδεσσας που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Ιούνη από τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας.


Ένα έργο που υποδέχθηκαν με "δάφνες" οι τοπικοί παράγοντες, το χαρακτήρισαν -όχι άδικα- "ανάσα ζωής" για την ευρύτερη περιοχή με τον ίδιο τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας να θέτει το ζήτημα της οδικής ασφάλειας κάνοντας λόγο για τα θύματα που θρηνούμε κάθε χρόνο στην άσφαλτο.

Όπως θα δείτε στο βίντεο, ο νέος δρόμος έχει χαραχθεί με διπλή γραμμή σε ευθεία απόστασης πέντε χιλιομέτρων (!) κάνοντας σχεδόν αδύνατη τη διέλευσή του δίχως να παραβιάσει κάποιος οδηγός τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας επιχειρώντας προσπέραση!

Κι εδώ τίθεται το ζήτημα: Πρόκειται για τεχνικό λάθος των κατασκευαστών ή ο δρόμος δημιουργήθηκε εξαρχής ως επικίνδυνος για απλές προσπεράσεις; Αν ισχύει το δεύτερο, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις δηλώσεις τους τόσο ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας περί μείωσης της ταλαιπωρίας των κινούμενων οδηγών όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας περί βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στην περιοχή!

karatzova.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ