2013-08-12 09:18:16
Φωτογραφία για Δυτική Eλλάδα: Έξαρση… δολοφονιών στην περιοχή - Εξιχνιάστηκαν 10 ανθρωποκτονίες μέσα σε 40 ημέρες – Οι υποθέσεις που συγκλόνισαν!
Τα δύο ανήλικα αδελφάκια στο Στρέφι Ηλείας που σπρώχτηκαν στο αρδευτικό κανάλι από τον 13χρονο θείο τους κι ένα βρέφος μόλις 3 μηνών που πέθανε από τα χέρια της μάνας του στο Αλεποχώρι Αχαΐας, είναι μεταξύ των 10 θυμάτων, ανθρωποκτονιών που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες 40 μέρες στη Δυτική Ελλάδα, εκ των οποίων οι 8 το τελευταίο δεκαήμερο!

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά και αναδεικνύουν μία, μάλλον πρωτοφανή έξαρση των εγκλημάτων κατά ζωής στην περιοχή μας, όπως γράφει στο φύλλο της Δευτέρας η «Γ».

Χαρακτηριστικά και τα στατιστικά στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με τα οποία, εντός του Ιουλίου εξιχνιάστηκαν δέκα υποθέσεις ανθρωποκτονιών.

ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ

Συντάραξε το πανελλήνιο η τραγωδία στο Στρέφι Ηλείας με θύματα δύο ανήλικά αδελφάκια, βουλγαρικής υπηκοότητας, τα οποία εξαφανίστηκαν νωρίς το απόγευμα της 31/07 και βρέθηκαν νεκρά την επομένη το πρωί μέσα στο αρδευτικό κανάλι, σε μικρή σχετικά απόσταση από το σημείο που είχε εντοπιστεί η σακούλα με το κρέας που μετέφεραν
. Το …πουκάμισο που βρέθηκε δίπλα από τα άψυχα κορμάκια τους, οδήγησε την Αστυνομία στον άνθρωπο, που τα έσπρωξε στον θάνατο. Πρόκειται για τον θείο τους, 13 μόλις ετών, ο οποίος αρχικά ομολόγησε ότι τα έπνιξε διότι τα ζήλευε, ωστόσο στην πορεία ανασκεύασε Ένα ακόμα αθώο πλάσμα, ένα βρέφος τριών μόλις μηνών βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια της 31χρονης μητέρας του. Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε στις 9 Ιουλίου 2013, στο Αλεποχώρι Τριταίας, συντάραξε το πανελλήνιο, καθώς -σύμφωνα με την Αστυνομία- η 31χρονη πέταξε με δύναμη το παιδί στην κούνια επειδή έκλαιγε, με αποτέλεσμα να κοπεί ο αυχένας του και να αφήσει εκεί την τελευταία του πνοή την επομένη. Στη συνέχεια το έβαλε στην… κατάψυξη (!) και το στυγερό έγκλημα αποκαλύφθηκε στις 10/07/2013, οπότε και συνελήφθη η 31χρονη παιδοκτόνος.

Επίσης, τεράστια αναστάτωση προκάλεσε το μακελειό στη Γαστούνη με τέσσερις νεκρούς, εκ των οποίων οι τρεις μέλη της ίδιας οικογένειας, πατέρας, γιος και κόρη, ενώ ο 50χρονος μέλος της άλλης οικογένειας, σημειώθηκε το απόγευμα της 31ης Ιουλίου στη Γαστούνη Ηλείας. Οι διαφορές ανάμεσα στις οικογένειες των συμπεθέρων Ρομά είχαν ως αποτέλεσμα το τετραπλό φονικό, ενώ ο φόβος για συνέχιση της «βεντέτας» παραμένει μεγάλος…

Προσωπικές διαφορές προκάλεσαν δύο ακόμα τραγωδίες στην γειτονική Αιτωλοακαρνανία την περασμένη μόλις εβδομάδα. Η μία συντελέστηκε τα ξημερώματα της περ. Τρίτης (6/06) στην παραλία στο Γρίμποβο Ναυπάκτου, όταν δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν έντονα ένας 45χρονος σκότωσε τον 50χρονο, πολτοποιώντας του το κεφάλι! Το ίδιο βράδυ, στην Παντάνασσα Αγρινίου, ένας 38χρονος έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες κυνηγετικού όπλου, στο οποίο πάτησε τη σκανδάλη ένας 41χρονος κάτοικος της περιοχής. Αφορμή… για το άγριο φονικό, τα μάτια μιας γυναίκας!

Αίσθηση, δε, προκαλεί και ο αριθμός των ληστειών μετά φόνου που έχουν καταγραφεί τον τελευταίο χρόνο στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Στις 19 Ιουλίου 2013 εξέπνευσε μετά από τρεις μήνες νοσηλείας, ο 63χρονος Ιταλός τουρίστας, ο οποίος έπεσε θύμα ληστείας στις αρχές του περ. Απριλίου, στην πλατεία Παπαφλέσσα, από έναν 29χρονο Ιρακινό που για να του αρπάξει το τσαντάκι τον χτύπησε με αιχμηρό αντικείμενο στο κεφάλι.

Παράλληλα, «φωτίστηκαν» άλλες δύο ληστείες μετά φόνου που είχαν σημειωθεί τον Ιούνιο του 2012 και τον Οκτώβριο του 2012, στην Πάτρα, με θύματα δύο ηλικιωμένες γυναίκες την Ρεγγίνα Παπανδρέου και την Κων/να Κουλούρη. Οι δύο υποθέσεις είχαν κοινό παρανομαστή, το νεαρό ζευγάρι των δραστών που ομολόγησε την ενοχή του!

Σοκ, θυμίζουμε, είχε προκαλέσει στις αρχές Ιουλίου και η πρωτοφανής επίθεση βίας ενός άνδρα με ψυχολογικά προβλήματα στην περιοχή της Αγυιάς, ο οποίος έβγαλε στην κυριολεξία τα μάτια της ηλικιωμένης μητέρας του με αποτέλεσμα να χάσει το φως της…

Η Αστυνομία τον Ιούλιο προχώρησε σε έξι συλλήψεις για τη διάπραξη δολοφονιών, ενώ το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου άλλα έντεκα άτομα έχουν ήδη οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη.

ΤΟ «ΚΑΖΑΝΙ» ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγκλήματα πάθους και ψυχολογικής βίας, εγκλήματα που δεν μπορούν να εκλογικευτούν, εγκλήματα που στρέφονται κατά αθώων ψυχών, οι οποίες δεν είχαν πειράξει κανέναν. Τι συμβαίνει, άραγε;

Η έξαρση που καταγράφεται από το αστυνομικό δελτίο το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Δυτική Ελλάδα, προκαλεί μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό στην κοινωνία. H οποία όμως, εκτονώνει άραγε και την πίεση που υφίσταται με τόσο άγριο και απάνθρωπο τρόπο εις βάρος των συνανθρώπων της; Μπορεί οι οικονομικές συνθήκες να έχουν εκτραχύνει τόσο πολύ τον κοινωνικό ιστό, ο οποίος διαλύεται και αυτό αποτυπώνεται ακόμα και στην εκτίμηση που φαίνεται να υπάρχει πλέον για την αξία της ανθρώπινης ζωής;

Πηγή: εφημερίδα "Γνώμ"
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ