2013-08-10 15:25:03
Φωτογραφία για Ανοίγει ο φάκελος «Αχαϊκή Τράπεζα» τον Σεπτέμβριο!
Τον Σεπτέμβριο ανοίγει σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com ο Φάκελος «Αχαϊκή Τράπεζα». Οι οικονομικοί Εισαγγελείς έχουν πλέον εικόνα της κατάστασης και θα αρχίσουν τις κλήσεις προσώπων.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στην Αχαϊκή Τράπεζα δεν έγιναν εγκλήματα αντίστοιχα της Proton Bank (Λαυρεντιάδης) και της FBB (Ρέστης), όπου είχαμε προφυλακίσεις.

Στην Αχαϊκή δεν υπήρξε κρούσμα κλοπής, ούτε δόθηκαν δάνεια χωρίς να τηρηθούν οι τραπεζικές πρακτικές.

Για αυτό άλλωστε δεν έχουμε επέμβαση των Αρχών στη διοίκησή της, με εντάλματα και άλλες άμεσες ενέργειες.

Η Δικαιοσύνη ερευνά σε βάθος ΟΛΕΣ τις Τράπεζες που δεν μπόρεσαν να ανακεφαλοποιηθούν και είτε έκλεισαν είτε συγχωνεύτηκαν.

Συγκεκριμένα ερευνώνται δάνεια σε επιχειρηματίες και οι όροι που δόθηκαν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου ευνόησαν σκανδαλωδώς συγκεκριμένα πρόσωπα που πήραν χρήματα και αυτά χάθηκαν γιατί δόθηκαν στον... αέρα!


Συνεπώς θα έχουμε νέες παραπομπές, ίσως και συλλήψεις.

Στην Αχαϊκή ο κ. Φλωράτος, πρόεδρος του ΔΣ, υποστηρίζει πως δεν υπάρχει ούτε ένα δάνειο «χαριστικό», ούτε ένα δάνειο χωρίς εξασφαλίσεις μεγαλύτερες των ποσών που δόθηκαν.

Ωστόσο εκπρόσωποι των μεριδιούχων που έχασαν πολλά χρήματα από το κλείσιμο της Τράπεζας, έχουν επισκεφθεί τους Οικονομικούς Εισαγγελείς και έχουν καταγγείλει διάφορα (άγνωστο αν η έρευνα που έγινε απέδειξε κάτι).

Πάντως εκτιμάται ότι από το σύνολο των ερευνών που διεξάγει η Δικαιοσύνη σε Τράπεζες και Δημόσια έργα, το κράτος θα εισπράξει πάνω από 2,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2014.

patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ