2013-08-09 21:25:03
Φωτογραφία για To Πατρινό Καρναβάλι θα ταξιδέψει στην ΔΕΘ - Tέσσερα κοντέινερ θα μεταφέρουν υλικό και το φετινό άρμα του βασιλιά Καρνάβαλου
Δυναμικό «παρών» αναμένεται να δώσει, για 1η φορά τόσο οργανωμένα και επιμελημένα, στην ερχόμενη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, από τις 7 έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2013, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος του Οργανισμού Χαράλαμπος Καρκούλιας, η Πάτρα ενώνει τις δυνάμεις της και με σημαιοφόρο της το Καρναβάλι θα μεταβεί στην συμπρωτεύουσα, στη διάρκεια της ΔΕΘ για να διαφημίσει και να προωθήσει τον ιστορικό και κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της Αχαΐας και το σπουδαιότερο και μακροβιότερο καρναβάλι της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός Καρναβάλι Πάτρας θα ανεβάσει στην Θεσσαλονίκη περίπου 4 -5 κοντέινερ με υλικό, καρναβαλικά στοιχεία, κ.α., με το κόστος της μεταφοράς να το αναλαμβάνει το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Όσο για το περίπτερο που δεν θα είναι ένα απλό περίπτερο εντός της έκθεσης αλλά ένα ολόκληρο θεματικό πάρκο 500 τ.μ., θα καλύψει οικονομικά το κόστος του, το οποίο θα είναι 5.000 ευρώ από 50.000 που ήταν η αρχική τιμή, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


«Πρέπει να αφήσουμε τις μεμψιμοιρίες και γκρίνιες στην άκρη και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το καλό της πόλης και του θεσμού. Είναι κρίμα κάποιοι στο Δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας να μην ψηφίζουν τέτοιες ενέργειες που μόνο καλό θα κάνουν στην πόλη διαφημίζοντας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στους ξένους επισκέπτες και εταιρείες που θα μετέχουν στην ΔΕΘ, το ερχόμενο Καρναβάλι του 2014», τόνισε ο κ. Καρκούλιας στο thebest.gr, αναφερόμενος στο γεγονός ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου η αναμόρφωση του προυπολογισμού του Οργανισμού Καρναβάλι Πάτρας για αγορά υλικών για την προετοιμασία του Καρναβαλιού του 2014 και τις δαπάνες για την μεταφορά στη ΔΕΘ, δεν ψηφίστηκαν από τους κ.κ. Κώστα Χριστόπουλο και Σπύρο Πολίτη της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης που αν και παρόντες, απείχαν της ψηφοφορίας.

Να αναφέρουμε ότι τελικά η αναμόρφωση του προυπολογισμού πέρασε οριακά, με 25 ψήφους, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονταν και οι ψήφοι των συμβούλων της παράταξης του Δημήτρη Κατσικόπουλου.

Στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης θα ταξιδέψει ο φετινός καρνάβαλος που ήταν «το τέρας της κρίσης» που είχε υπογράψει ο Πέτρος Βρυώνης, το μουσικό άρμα καθώς και άλλα καρναβαλικά στοιχεία, θα οργανωθεί παρέλαση στο κέντρο της πόλης, θα μοιραστούν ειδικά ενημερωτικά φυλλάδια για τον θεσμό ενώ θα παρελάσουν και καρναβαλιστές μεταφέροντας έτσι μία ολοζώντανη και φαντασμαγορική εικόνα της πιο ωραίας και ευφάνταστης γιορτής της πόλης της Πάτρας. Επίσης στην οδό Αριστοτέλους θα πραγματοποιηθούν καρναβαλικά παιχνίδια και δρώμενα.

Για την ακρίβεια υπολογίζεται να ταξιδέψουν στην Θεσσαλονίκη πάνω από 50 Πατρινοί καρναβαλιστές με τις στολές και κατασκευές τους, οι οποίοι θα σμίξουν με άλλα 50 άτομα στην συμπρωτεύουσα (ντόπιους φίλους και γνωστούς), οι οποίοι επίσης θα μεταμφιεστούν και θα λάβουν μέρος στην αποκριάτικη παρέλαση.

Μάλιστα πολλοί από τους Πατρινούς αναμένεται να φιλοξενηθούν στη Θεσσαλονίκη ενώ το κόστος της διαμονής των υπολοίπων στα ξενοδοχεία και της διατροφής τους αναμένεται να το καλύψει ο Δήμος Πατρέων. Συνολικά η αποστολή της Πάτρας θα είναι γύρω στα 150 άτομα, μαζί με και με τους τεχνικούς και επιτελικά στελέχη της διοργάνωσης όπως η καλλιτεχνική διευθύντρια του Πατρινού Καρναβαλιού Μαρία Κουρμπανά, κ.α.

Τέλος να αναφέρουμε ότι ήδη ο κ. Καρκούλιας που δουλεύει εν μέσω του Αυγούστου και των καλοκαιρινών διακοπών εντατικά το όλο πρότζεκτ ώστε το αποτέλεσμα να είναι όσο καλύτερο γίνεται, έχει έρθει σε επαφή και με τον κ. Μανωλόπουλο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας ώστε οι 50 Πατρινοί καρναβαλιστές να μεταβούν στην Θεσσαλονίκη με το ΚΤΕΛ με πιο οικονομικό, ομαδικό εισιτήριο.

Για όλες τις λεπτομέρειες του ταξιδιού αναμένεται να δοθεί στα τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου αναλυτική συνέντευξη Τύπου από τον κύριο Καρκούλια.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ