2013-08-09 18:58:04
Φωτογραφία για Alpha Bank: Θετικό το επενδυτικό κλίμα
Θετικό το επενδυτικό κλίμα, σύμφωνα με την πρωινή ανάλυση η Alpha Bank. Όπως αναφέρει η ανάλυση της Alpha Bank, στις ΗΠΑ οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν... την εβδομάδα έως 3 Αυγούστου στις 333.000 (εκτίμηση: 335.000, προηγούμενη εβδομάδα: 328.000, ιστορικός μέσος όρος: 363.300). Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας υποχώρησε σε χαμηλό (335.500) από το Νοέμβριο του 2007, καταδεικνύοντας ότι συνεχίζεται η τάση αποκλιμάκωσης του ποσοστού ανεργίας. Οι καθυστερήσεις επί του συνόλου των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ υποχώρησαν στο β’ τρίμηνο σε χαμηλό (6,96%, α’ τρίμηνο: 7,25%) 5 ετών.

O Πρόεδρος της Fed Dallas (R. Fisher) δήλωσε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενδεχομένως θα πρέπει να προβεί σε περιορισμό του ύψους του προγράμματος αγοράς τίτλων στη σύσκεψη του Σεπτεμβρίου, εφόσον τα οικονομικά στοιχεία δεν επιδεινωθούν. O Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ προτίθεται να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα στην προσπάθεια υλοποίησης οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Στην Ευρωζώνη η μηνιαία οικονομική αναφορά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης επισημαίνει ότι τα πρόσφατα μακροοικονομικά δεδομένα καταδεικνύουν βελτίωση από χαμηλό επίπεδο και συμβαδίζουν με σταθεροποίηση της οικονομικής δραστηριότητας.


Η ΕΚΤ ανέφερε ότι η εφαρμογή επεκτατικής νομισματικής πολιτικής στοχεύει στη σταθερότητα των τιμών και στην προώθηση συνθηκών ομαλότητας στις χρηματαγορές. Επαναλαμβάνεται ότι τα επιτόκια της ΕΚΤ θα διατηρηθούν στο τρέχον ή σε χαμηλότερο επίπεδο για παρατεταμένη χρονική περίοδο. Στη Γαλλία η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε σε μηνιαία βάση τον Ιούνιο τη μεγαλύτερη υποχώρηση (-1,4%, εκτίμηση: 0,3%, Μάιος: -0,3%) από το Σεπτέμβριο του 2012 και σε ετήσια βάση υποχώρησε κατά 0,2% (Μάιος: 0,9%). Στην Κίνα οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν σε ετήσια βάση τον Ιούλιο κατά 13,2% (εκτίμηση: 13,5%, Ιούνιος: 13,3%) και η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση σε ετήσια βάση (9,7%, εκτίμηση: 8,9%) από το Δεκέμβριο του 2012.

Tα ανωτέρω ενισχύουν την εκτίμηση ότι η Κίνα θα αποφύγει τη βαθύτερη επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης. Ο πληθωρισμός στην Κίνα διαμορφώθηκε τον Ιούλιο στο 2,7% (εκτίμηση: 2,8%, μέσος όρος 12 μηνών: 2,3%). Οι σχετικώς υποτονικές πληθωριστικές πιέσεις στην Κίνα ενδεχομένως παρέχουν τη δυνατότητα εφαρμογής περισσότερο επεκτατικής νομισματικής πολιτικής, εφόσον κριθεί αναγκαίο για τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας.
ipop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ