2013-08-08 21:14:09
Φωτογραφία για Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για τα πρoφυλακτικά και τον οργασμό και ντρέπεστε να ρωτήσετε!
Αν σκέφτεστε να περάσετε τη σημερινή ημέρα αγκαλιά με τον ή την σύντοφό σας, αν θέλετε να ζήσετε ρομαντικές στιγμές μαζί με έρωτα και πάθος, έχετε πάρει τη σωστή απόφαση αφού σήμερα, 8 Αυγούστου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού!

Η σέξι αυτή «γιορτή» καθιερώθηκε το 1988 από τον Αμερικάνο εικαστικό καλλιτέχνη και ακτιβιστή του σεξ, Άλεξ Χίρκα, ο οποίος πίστευε ότι ήταν αναγκαία η καθιέρωση μίας ημέρας για την αποθέωση του οργασμού, που αποτελεί το ανώτατο στάδιο της σεξoυαλικότητας.

Αν αναρωτιέστε, όμως, γιατί ο Χίρκα επέλεξε την 8η Αυγούστου ίσως απογοητευτείτε, αφού δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για την επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας, πέρα από το ότι είναι μια καλοκαιρινή ημέρα και στο εορτολόγιο δεν υπάρχει καταχωρημένη κάποια άλλη γιορτή.

Με αφορμή, λοιπόν, τον εορτασμό του... οργασμού παραθέτουμε μερικά στοιχεία για την ψυχική και σωματική αυτή κατάσταση, που ίσως δεν γνωρίζετε:


-Οι γυναίκες χρειάζονται τουλάχιστον 20 λεπτά για να έρθουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, ενώ για τους άνδρες ο μέσος όρος είναι επτά λεπτά.

-Ο οργασμός μπορεί να απαλύνει τον πόνο, όχι μόνο επειδή μας χαλαρώνει αλλά κυρίως λόγω των χημικών αντιδράσεων που λαμβάνουν χώρα στο σώμα μας.

-Μπορεί να έχει κανείς οργασμό μόνο με τη σκέψη κάτι που επιβεβαίωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της και η... Lady Gaga!

-Έχουμε πιο πολλούς οργασμούς όσο μεγαλώνουμε. Μια αμερικανική έρευνα έδειξε ότι το 70% των γυναικών ηλικίας 40 και 50 ετών είχε οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, ενώ το ποσοστό στις γυναίκες στα 20 και τα 30 έφθανε το 65%.

-Δυστυχώς το 10% των γυναικών δεν μπορεί να έρθει σε οργασμό, ενώ μόνο το 1/3 φθάνει στη σεξουαλική κορύφωση κάθε φορά που κάνει σεξ.

-Επίσης, η αυτοπεποίθηση μιας γυναίκας μπορεί να επηρεάσει κατά πολύ την ποιότητα του οργασμού της

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι σε αντίθεση με το εξωτερικό, στην Ελλάδα το σεξ παρέμεινε για αρκετά χρόνια ταμπού αφού ακόμη και τα προφυλαχτικά έφτασαν σχετικά αργά.

Εκτός από τα «Μπεμπέκα» και «Σκουφίτσα» που κυκλοφόρησαν για πολύ λίγο καιρό τη δεκαετία του '40, η εταιρεία του Life δημιούργησε το πρώτο μεταπολεμικό προφυλακτικό που κυκλοφόρησε ευρέως στην χώρα.

Ο συνεχιστής της εταιρείας, Ιορδάνης Κανονίδης, μίλησε στην ιστοσελίδα ough.gr και διηγήθηκε την ιστορία της μακροβιότερης ελληνικής μάρκας προφυλακτικών.

Ο παππούς του, Κώστας Τσιράκης, έφερε στην Ελλάδα το προφυλακτικό από το Οχάιο το 1949, σε μία εποχή που η Ελλάδα είχε μόλις βγει από τον Εμφύλιο και οι προφυλάξεις και ειδικά το σεξ αποτελούσε μεγάλο ταμπού στην Ελληνική κοινωνία.

Το 1950 η βιομηχανία προφυλακτικών ξεκίνησε με τα «Ασσος». Τα προφυλακτικά τότε δεν επιλαδώνονταν και έφθαναν από το εξωτερικό σκέτα.

Στη συνέχεια περνούσαν από μηχανικό έλεγχο, τυλίγονταν και έμπαιναν σε κουτιά. Η επόμενη μάρκα που κυκλοφόρησε ήταν «Το Κλειδί», το οποίο είχε τρία προφυλακτικά μέσα, διπλωμένα πολλές φορές. Για έξι χρόνια, η εταιρεία τους είχε το μονοπώλιο, μέχρι το 1956 που εμφανίστηκαν τα Stop και μπήκε δεύτερη μάρκα στην Ελληνική αγορά.

Τα Ασσος, αποσύρθηκαν στο τέλος του 1960 και τη θέση τους πήραν τα Diana, και τα Eva, τα οποία ήταν αλάδωτα προφυλακτικά με πλαστική συσκευασία και αεροστεγή.

Το 1970 κυκλοφορεί στην αγορά το Life, το οποίο ο κ. Κανονίδης χρησιμοποιεί ως brand μέχρι και σήμερα που συνεχίζει την εταιρεία του παππού του. Οπως ανέφερε ήταν το πρώτο αποστειρωμένο προφυλακτικό στην ελληνική αγορά, επιλαδωμένο και ανατομικό, δηλαδή παίρνει ακριβώς το σχήμα του μορίου.

Στη συνέχεια, όπως εξηγεί, άρχισαν να πειραματίζονται με διαφορετικά είδη προφυλακτικών: λεπτά, με ραβδώσεις, με κουκίδες, με επιβραδυντικό, ώσπου εν τέλει κατέληξαν σε δύο τύπους, το ομαλό και το ανατομικό και στη συνέχεια ξεκίνησαν τους πειραματισμούς με τη γεύση, η οποία δεν εξυπηρετεί σε τίποτα άλλο από το να μη μυρίζει το latex και το λάδι.

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ