2013-08-08 17:40:46
Φωτογραφία για Γράμμα στον ...Αη Βασίλη, Αυγουστιάτικα, από Πατρινό πανεπιστημιακό!...
Γράφει ο Ι.Μ. Πολίτης

Στα παιδικά γράμματα στον Αη Βασίλη, παραπέμπει, Αυγουστιάτικα, η επιστολή του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Γ. Ματσούκα, προς τον πρωθυπουργό Με περισσή αφέλεια -που προκαλεί ερωτηματικά όταν εκδηλώνεται από πανεπιστημιακό δάσκαλο- υποδεικνύει στον Α. Σαμαρά, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο, σαν βρεγμένη ...μερκελική γάτα, να ζητήσει από τον Μπ. Ομπάμα, «την άμεση υποστήριξη των Κέντρων Αριστείας των Ελληνικών Πανεπιστημίων».

Αλλά, επειδή, κατά πως σχολιάζουν συνάδελφοί του, θέλει ο Ματσούκας να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει, πηγαίνει αμέσως, δίχως περιστροφές, στο «ψητό». Με αξιοζήλευτη ακαδημαική ...σεμνότητα κάνει ειδική μνεία, στην επιστολή, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που διευθύνει, χαρακτηρίζοντάς το ως «παράδειγμα Αριστείας στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο»!...

Ερώτηση: Ετσι, αλαζονικά συμπεριφέρεται και στην Πανεπιστημιακή καθημερινότητα;


Απάντηση: Ναι. Μάλιστα, έχει γίνει πολλάκις πρωταγωνιστής θερμών επεισοδίων με «θύματα» τον πρόεδρο του τμήματος Χημείας, μέλη ΔΕΠ, διοικητικούς υπαλλήλους. Όποιος αμφισβητεί ή αντιδρά στον ιδιότυπο επιστημονικό καισαρισμό του αυτομάτως τίθεται στο ...πάνθεον των εχθρών του. Το Πρυτανικό Συμβούλιο, πέρσι, αναγκάστηκε να του συστήσει «αυτοέλεγχο της συμπεριφοράς και των αντιδράσεών του», προκειμένου ακόμη και στις διενέξεις του «να διατηρεί το ακαδημαικό ήθος».

Ο καθηγητής Ματσούκας, είναι μεγαλομέτοχος της εταιρίας βιοτεχνολογίας Eldrug, το 50% της οποίας έχει αγοράσει η VIANEX S.A. Εδρεύει στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών και από 8ετίας, περίπου, φιλοδοξεί να παρασκευάσει ένα νέο αντιυπερτασικό φάρμακο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ