2013-08-08 14:03:07
Φωτογραφία για Όλα έτοιμα για την πλήρη αξιοπoίηση της πλαζ στην Πάτρα
Πρόκειται για το καλύτερο ακίνητο-φιλέτο στο νομό Αχαΐας. Στα 237 στρέμματα της πλαζ, περιλαμβάνονται και τα 65 στρέμματα οργανωμένης πλαζ με εγκαταστάσεις κάμπινγκ, αθλητικό κέντρο και υγροβιότοπο.

Ο Δήμος Πατρέων έχει έτοιμη μελέτη αξιοποίησης της και πρόκειται να ανταποκριθεί στην... έκκληση Μιχελάκη: κάθε νομός ή πόλη να στείλει ώριμες μελέτες που μπορούν να χρηματοδοτηθούν άμεσα. (Προφανώς γιατί υπάρχουν αδιάθετα κονδύλια που κινδυνεύουν να χαθούν) Η μελέτη αξιοποίησης έγινε επί δημαρχίας Φούρα και κόστισε 800.000 ευρώ! Στη συνέχεια επί δημαρχίας Δημαρά, ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Σιγαλός, μπόρεσε να "διορθώσει" 21 σημεία που απαιτούνταν για νε είναι η μελέτη έτοιμη προς άμεση υλοποίηση. Αυτό πήρε έναν ολόκληρο χρόνο!

Σήμερα το έργο στην πλαζ μπορεί να ξεκινήσει αμέσως. Προβλέπει, διαδρομές περιπάτου, Μουσείο για την Φύση, ψυχαγωγικούς χώρους κ.α. Επίσης έχουν σχεδιαστεί και ήπιες διαδρομές μέσα στον Υγροβιότοπο ώστε ο περιπατητής-επισκέπτης να "ζει" την χλωρίδα και πανίδα αυτού του προστατευόμενου οικοσυστήματος.

Η πλαζ είναι σήμερα εντελώς ελεύθερη και νομικά, αφού οι μακρόχρονες δικαστικές εμπλοκές (καταπατήσεις, διεκδικήσεις κ.λπ.) έχουν λήξει οριστικά υπέρ του ιδιοκτήτη Δήμου Πατρέων.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ