2013-08-08 13:32:25
Φωτογραφία για Διοικητής ΜΕΡΥΠ: Η Μεραρχία είναι σε πλήρη ετοιμότητα για τον σεισμό
Την επόμενη φορά όμως;

Η χθεσινός σεισμός στη Φθιώτιδα ανέδειξε μια άλλη διάσταση του θέματος της μεταφοράς της ΜΕΡΥΠ, από τη Λαμία στη βόρεια Ελλάδα.

Όπως εξάλλου έγινε γνωστό από την πρώτη στιγμή και από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο ο στρατός τέθηκε στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας για οποιαδήποτε συνδρομή και παροχή βοήθειας.

Όπως γράφει η φιλική ιστοσελίδα της Λαμίας lamiareport.gr σύμφωνα με πληροφορίες αμέσως μετά τον σεισμό, όταν το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έδωσε ως επίκεντρο την περιοχή της Αμφίκλειας στη Φθιώτιδα, ο Στρατηγός Διοικητής της ΜΕΡΥΠ Κωνσταντίνος Βλάχος επικοινώνησε τόσο με τον υπεύθυνο Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα πολιτική προστασίας Θωμά Στάικο, όσο και με τον Μητροπολίτη Νικόλαο και άλλους παράγοντες, λέγοντας ότι όλο το προσωπικό της Μεραρχίας είναι σε πλήρη ετοιμότητα και στη διάθεσή τους για ότι χρειαστούν.


Ευτυχώς χθες παρά το γερό ταρακούνημα δεν χρειάστηκε η υποστήριξη της Μεραρχίας και ευχόμαστε να μην έχουμε ανάλογη ανάγκη υποστήριξης και στο μέλλον.

Όμως όπως είπε και ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης "χθες την γλυτώσαμε πολύ φθηνά". Θα μπορούσαν τα πράγματα να έχουν εξελιχθεί πολύ χειρότερα και θα πρέπει όπως είπε ο καθηγητής να είμαστε έτοιμοι γι΄ αυτό, αφού ζούμε σε μια σεισμογενή περιοχή με γεμάτο ιστορικό από σεισμούς στο παρελθόν.

Αν και εφόσον λοιπόν χρειαστεί η υποστήριξη της Μεραρχίας θα πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική.....και δυστυχώς τότε δεν θα είναι σε "πλήρη ετοιμότητα" για τη Φθιώτιδα, γιατί απλά ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...

http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=79001:dioikhtis-merup-qh-merarxia-einai-se-plirh-etoimothta-gia-ton-seismoq&catid=38:2010-04-22-20-27-04&Itemid=68
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ