2013-08-08 10:54:11
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE
Ο Νίκος Αλέφαντος πήγε χτες στο "Καραϊσκάκη", είδε τον Ολυμπιακό και εκφράζει την άποψη του για το ρόστερ της ομάδας αλλά και το τι μπορεί να κάνουν οι ερυθρόλευκοι, όπως είναι, στο Τσάμπιονς Λιγκ Αναλυτικά...

Πήγα γήπεδο, τους είδα από κοντά, εγώ ως Αλέφαντος θα σας πω πράγματα που θα σας τα πουν οι άλλοι έπειτα από εβδομάδες και μήνες. Ήδη έχω πει πολλά τον προηγούμενο καιρό, σήμερα θα ρισκάρω τελική γνώμη. Και ας είναι νωρίς.

Να τα πιάσουμε όμως τα πράγματα από την αρχή πριν καταλήξω εκεί που θέλω. Ο Μίτσελ έχει αποφασίσει και το σχήμα και τους παίκτες της 11άδας.

4-2-3-1, διότι δεν μπορεί να παίξει καθαρό 4-3-3 και ο λόγος είναι ο Τσόρι που είναι βαρύς. Δίνει μεγάλη βάση στον Σιόβα, τον έχει πρώτο νούμερο, πετάει δίπλα του τον Αβραάμ αν είναι στα καλά του, και έχει εναλλακτική τον Μανωλά ή τον Μεντζανί. Πρώτα απ’ όλους έχει τον Σιόβα, τι πράγμα είναι αυτό… Ο Αβραάμ πάντως δεν είναι καλά ακόμα, δεν είναι ο Αβραάμ που ήταν με τον Μέλμπεργκ. Εγώ αυτό που γίνεται με τον Μανωλά δεν το υποστηρίζω, η ταχύτητά του σε αυτήν την ομάδα χρειάζεται γιατί θα πάθουμε πλάκες με αυτήν την άμυνα και με αυτά τα χαφ. Ο Σιόβας έχει το κεφάλι αλλά είναι αργός.


Στα χαφ ο Μίτσελ βάζει δύο πίσω να καλύπτουν μπροστά τους τον Τσόρι, θέλει τον Φέισα και τον Μανιάτη. Και μπροστά θα ποντάρει στην τριάδα Σαβιόλα σέντερ φορ, και στα άκρα Βάις, Κάμπελ. Για εμένα είναι αδικία αυτό που κάνει με τον Ολαϊτάν, πρέπει να προσεχθεί αυτός ο παίκτης. Τον Φουστέρ, τον Φετφατζίδη, τον Μασάντο, τον Μήτρογλου θα τους έχει εναλλακτικές.

Η ομάδα αυτή στην οποία ποντάρει ο Μίτσελ και τη δουλεύει έτσι όπως τη δουλεύει, με τις επιλογές προσώπων που έχει κάνει, εμένα δεν με πείθει για το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν την βλέπω ικανή για Τσάμπιονς Λιγκ. Και ξέρετε γιατί; Διότι αυτό το σχήμα με αυτά τα πρόσωπα πονάει στα χαφ και πίσω στα άκρα. Θα σας το αναλύσω με επιχειρήματα.

Για εμένα μια ελληνική ομάδα για να μπορέσει να προχωρήσει στην Ευρώπη, είτε Εθνική ομάδα είναι αυτή, είτε σύλλογος, πρέπει πρώτα απ’ όλα να φτιάξει ατσάλινη άμυνα. Πρέπει να αμύνεται φανταστικά, έξυπνα, γρήγορα, και να χτυπάει σαν κόμπρα στην αντεπίθεση. Για να το κάνεις αυτό πρέπει να φτιάξεις την τετράδα σου πίσω και την τριάδα σου στα χαφ. Δεν το βλέπω αυτό. Ο Μίτσελ βασίζεται στον Βάις που είναι πολύ καλός παίκτης, στα μπασίματά του, αλλά αυτός ως τώρα γκολ δεν βάζει. Το ίδιο και ο Κάμπελ από την άλλη.

Ο Ολυμπιακός έχει πλούσιο ρόστερ, έχει πάρα πολλούς παίκτες, ο Μαρινάκης τα έσπρωξε, αλλά εμένα, αν μου έδιναν αυτά τα χρήματα να τα διαχειριστώ, δεν θα έφερνα αυτούς τους παίκτες! Ξεκάθαρα το λέω. Πολλούς από αυτούς δεν θα τους έπαιρνα, θα διάλεγα άλλους ποδοσφαιριστές.

Ο Ολυμπιακός έτσι όπως είναι τώρα- εκτός και αν ενισχυθεί με μεταγραφές στη συνέχεια- αυτό το σχήμα όπως είναι τώρα θα έχει σοβαρό πρόβλημα από τα μπακ, με αυτήν την τακτική και θέλοντας να χωρέσει τον Τσόρι μέσα.

Ο Τσόρι όταν χάσει ο Ολυμπιακός τη μπάλα, είναι βαρύς, δεν μπορεί να βοηθήσει στα χαφ. Ένα το κρατούμενο στον άξονα. Ο Φέισα πιο πίσω μπορεί να δείχνει ότι κάνει χιλιόμετρα δεξιά και αριστερά, αλλά στη φάση που καίνε τα κάρβουνα δεν μπορεί να σπριντάρει και να φωνάξει σας πρόλαβα, σας έφαγα, δεν μου φεύγετε. Δύο τα κρατούμενα στον άξονα. Πίσω ο Σιόβας είναι αργός. Τρία τα αργά κρατούμενα στον άξονα. Έχεις άξονα βαρύ.

Έχεις και πρόβλημα στα μπακ. Διότι ούτε ο Τσόρι, ούτε ο Φέισα με τον Μανιάτη όταν παίζουνε κοντά, μπορούν να δώσουνε βοήθειες στα ακραία μπακ τα οποία αμυντικά μπάζουν από τη φύση τους, ειδικά αυτός ο… Σαλίνας, τι πράγμα είναι αυτό, από το πρώτο ματς που τον είδα τα είπα. Πρέπει λοιπόν να βοηθάει ο Βάις τον Χολέμπας και ο Κάμπελ τον Σαλίνο, να γυρίζουν πίσω. Ναι, αλλά ο Βάις δεν θα το κάνει αυτό, ξεχάστε το. Ο Κάμπελ δείχνει διάθεση να τα δώσει όλα το παιδί, αλλά μετά από 4-5 φορές που θα έρθει πίσω, θα ξεθυμάνει και θα χάνεις τη βοήθειά του μπροστά.

Ο Ολυμπιακός με αυτό το σχήμα του Μίτσελ και με αυτά τα πρόσωπα που επιλέγει, δεν μπορεί να έχει γρήγορο άξονα και δεν μπορεί να υποστηρίζει με καλές βοήθειες τα ακραία του μπακ τα οποία εκ φύσεως μπάζουν πίσω. Ελληνική ομάδα που είναι ευάλωτη λοιπόν στο Τσάμπιονς Λιγκ αμυντικά, δεν μπορεί να προχωρήσει, είναι νόμος.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ