2013-08-07 16:52:06
Φωτογραφία για ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΣΤΗ ΤΗΝΟ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ (VIDEO)
Ο π. Γεώργιος Φανερός, Αρχιερατικός Επίτροπος του Ιερού Ναού της Ευαγγελίατριας της Τήνου,τελεί τη δοξολογία για τη μεταμόρφωση του Σωτήρος και ευλογεί τα σταφύλια που μοιράζονται στους πιστούς, όπως συνηθίζεται ανήμερα της μεγάλης εορτής του Σωτήρος.

Γιατί Ευλογούνται και μοιράζονται σταφύλια;

Η ευλογία των σταφυλιών, των αντιπροσωπευτικών αυτών απαρχών του κόσμου, είναι μία λειτουργική πράξη που τονίζει–ιδιαίτερα τη δοξολογική και ευχαριστιακή προσφορά της ύλης και των καρπών της γης στο Δημιουργό Θεό και κτίστη των απάντων.

Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν ο καρπός αυτός της αμπέλου μας δίδει το κρασί, που ο Χριστός ευλόγησε στην Κανά, για να τονίσει την εν Χριστώ μεταμόρφωση του κόσμου,αλλά και μας το παρέδωσε στο Μυστικό Δείπνο, ως το στοιχείο εκείνο, που μαζί με το ψωμί, την ώρα της θείας Λειτουργίας αφθαρτοποιούνται χαρισματικά, μεταποιούμενα σε Κυριακό «σώμα και αίμα», Θεία Ευχαριστία.

Εκτός τούτων, η ευλογία των σταφυλιών τονίζει και την ανάγκη συνεχούς πνευματικής καρποφορίας και μεταμορφωτικής πορείας του ανθρώπου, καθόσον «οι τω ύψει των αρετών διαπρέ-ψαντες, και της ενθέου δόξης αξιωθήσονται»

Δείτε το βίντεο Περισσότερα: http://www.agioritikovima.gr/arxeio/26287-tafulia-moir
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ