2013-08-06 17:58:04
Φωτογραφία για «Χρειαστήκαμε τον μπαμπούλα της τρόικας για να κάνουμε τις αλλαγές»
Για τις προωθούμενες αλλαγές στο χώρο της Υγείας μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Υγείας τόνισε αρχικά πως... «από τη μια πλευρά λέμε ότι δεν είναι καλή η παρεχόμενη υγεία. Από την άλλη, μόλις πάει να γίνει μία αλλαγή, αρχίζουν τις αντιδράσεις. Δεν γίνονται και τα δύο. Ή έχουμε προβλήματα και να τα αλλάξουμε ή δεν θέλουμε αλλαγές». Και συνέχισε: «Όλα αυτά που κάνουμε, είναι σχεδιασμένα και ψηφισμένα στη χώρα εδώ και χρόνια. Από το 2000 προσπαθούμε να τα κάνουμε και χρειαστήκαμε τον μπαμπούλα της τρόικας για να προχωρήσουμε. Ο Άδωνις δεν είναι μπαμπούλας» κατέληξε.

Ο αρμόδιος υπουργός επεσήμανε, για μία ακόμη φορά ότι «δεν θα απολυθεί κανείς. Εμείς έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα. Έχουμε συμφωνήσει με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι το υπουργείο Υγείας εξαιρείται». Είπε ακόμη ότι τα κενά που έχουν στην Αττική είναι 2.500. «Δεν θα αλλάξουμε νομό σε αυτούς που μπαίνουν σε κινητικότητα στο χώρο της Υγείας», είπε και πρόσθεσε: «Όχι μόνο δεν θα απολυθεί κανείς αλλά θα κάνουμε και προσλήψεις στο τέλος». Τόνισε πάντως ότι «Για μένα η ντροπή του πολιτικού μας συστήματος είναι ότι χρειάζεται να κουνήσουμε τον φόβο του Τόμσεν για να κάνουμε τα αυτονόητα».


«Θα φύγει, όποιος δεν πληρώσει»

Μεταξύ άλλων, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε και την ξαφνική χθεσινή επίθεση του πρωθυπουργού στον ΕΟΠΥΥ «Ήρθε να σηματοδοτήσει το πόσο σημαντικό θεωρεί να πάρουμε τα λεφτά», ανέφερε. Και πρόσθεσε ότι «έχουμε δώσει ραντεβού για τις 30 Αυγούστου με τον πρωθυπουργό». Υποστήριξε ότι η εντολή του πρωθυπουργού ήταν να εξοφληθούν τα χρέη του ΕΟΠΥΥ στους παρόχους υγείας. «Ο πρωθυπουργός είπε να μπορέσουν οι διοικητές να είναι αποτελεσματικοί για να μπορέσουν να παραμείνουν στη θέση τους», ανέφερε τονίζοντας ότι: «όποιος δεν μπορέσει να πληρώσει τα ληξιπρόθεσμά του, θα φύγει από τη θέση του».

Και επανέλαβε τη θέση του λέγοντας ότι στις 30 Σεπτεμβρίου όποιος δεν τα έχει πληρώσει, θα φύγει.

Επίθεση στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Εν τω μεταξύ, επίθεση στην Εφημερίδα των Συντακτών εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.Ο υπουργός Υγείας βλέποντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που τον θέλει, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, να βλάπτει σοβαρά την υγεία, ανέφερε ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση.

«Εγώ αυτό το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών θα το κρατήσω. Θα το κάνω και κάδρο στο γραφείο μου. Τους παρακαλώ πολύ. Το Άδωνις με «ι». Λέει η εφημερίδα ότι θα υπάρξουν 1.618 απολύσεις. Εγώ αν υπάρξουν 1.618 απολύσεις, θα παραιτηθώ από υπουργός και από βουλευτής. Και βεβαίως εάν δεν υπάρξουν, να σταματήσει να κυκλοφορεί η εφημερίδα. Το βρίσκει δίκαιο ο συντάκτης της Εφημερίδας των Συντακτών;

Εγώ να παραιτηθώ από υπουργός και βουλευτής και η εφημερίδα να κλείσει; Γιατί αν μία εφημερίδα παραπληροφορεί με πρωτοσέλιδο κατά αυτό τον τρόπο τους αναγνώστες της, τότε ή αυτοί που γράφουν τα άρθρα είναι άσχετοι άρα επικίνδυνοι ή εξυπηρετούν συμφέροντα. Μα δεν ντρέπονται;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης προκαλώντας μάλιστα το συντάκτη του κειμένου να βγει στον αέρα.
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ