2013-08-06 17:30:06
Φωτογραφία για ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΙΟΛΑ ΚΑΙ Η... «ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ»!
Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού «σύστησε» τον Σαβιόλα στα ΜΜΕ και το κοινό και τόνισε πως τέτοιου είδους υπερβάσεις είναι πολύ σημαντικές!

Μία πολύ σπουδαία προσθήκη στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ, τον Αργεντινό Χαβιέρ Σαβιόλα, παρουσίασε το μεσημέρι της Τρίτης η ΠΑΕ Ολυμπιακός! Ο ίδιος ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, παρέδωσε στον παίκτη τη φανέλα με το Νο. 9, το οποίο θα φορά ο διεθνής επιθετικός τη νέα σεζόν.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του V’ammos, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Σαβιόλα «συστήθηκε» στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, αλλά και στους φιλάθλους της ομάδας μας, οι οποίοι κατέκλυσαν τον χώρο, προκειμένου να τον… γνωρίσουν από κοντά!

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Κώστας Καραπαπάς προλόγισε την εκδήλωση και έδωσε αμέσως τον λόγο στον Πρόεδρο της ομάδας μας, προκειμένου να καλωσορίσει τον έμπειρο επιθετικό στον Ολυμπιακό!

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε τον κύριο Σαβιόλα, έναν παίκτη που είναι κόσμημα για το ελληνικό Πρωτάθλημα
. Κάναμε την υπέρβασή μας. Πιστεύω ότι και η εμπειρία του, η τεχνική του και αυτά που έχει πετύχει μέχρι σήμερα, θα βοηθήσουν πάρα πολύ την ομάδα μας. Τόσο στο πρωτάθλημά μας όσο και στα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι όταν θα έρθει η στιγμή που θα είναι προετοιμασμένος κατάλληλα, θα δείξει και την αξία του μέσα στο γήπεδο και θα μας κάνει χαρούμενους όλους», ήταν τα πρώτα λόγια του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού.

Τον λόγο πήρε αμέσως μετά ο ίδιος ο Χαβιέρ Σαβιόλα, ο οποίος στην πρώτη του τοποθέτηση, κατά την παρουσίασή του, σημείωσε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για τα λόγια που είπατε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθα σε έναν σύλλογο τόσο μεγάλο όσο ο Ολυμπιακός. Προσπαθώ να προετοιμαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα, για να βρω την καλύτερη φυσική μου κατάσταση, αλλά και να προετοιμαστώ και ποδοσφαιρικά, τεχνικά, ώστε οι φίλοι του Ολυμπιακού να απολαύσουν το ποδόσφαιρό μου. Επίσης θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον τρόπο με τον οποίο με έχουν υποδεχθεί όλοι στον Ολυμπιακό. Από τη μέρα που ήρθα νιώθω πολύ ευπρόσδεκτος, αισθάνομαι ήδη την αγάπη του κόσμου και ελπίζω να μπορέσω να ανταποδώσω αυτή την αγάπη και αυτή τη χαρά με το παιχνίδι μου μέσα στο γήπεδο».

Ερωτηθείς για το τι τον ώθησε να προβεί σε μία οικονομική υπέρβαση, σε ένα τόσο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού τόνισε: «Αυτό που έχει κουράσει όλο τον κόσμο στη χώρα μας είναι αυτή η καθημερινή μιζέρια, η οποία αποτυπώνεται και από όλα τα ΜΜΕ. Όλα αυτά τα μέτρα, τα οποία κάνει η κυβέρνηση, προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτά τα οικονομικά δεδομένα. Θεωρώ ότι αυτό πρέπει να σταματήσει. Να βάλει ο καθένας το κεφάλι κάτω και να δουλέψει, να κάνουμε πέντε πράγματα για αυτό τον τόπο.

Ορισμένοι από εμάς, οι οποίοι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, οι οποίοι μπορούμε να κάνουμε μία υπέρβαση σε αυτό τον τόπο, να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο, να δείξουμε ότι η Ελλάδα υπάρχει και θα είναι εκεί, νομίζω ότι είναι υποχρέωση όλων μας να το κάνουμε. Εγώ είμαι στην ευχάριστη θέση, λόγω της δουλειάς μου, λόγω του ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε νοικοκυρέψει την ομάδα μας και μπορούμε να κάνουμε τέτοιου είδους κινήσεις, να το πράξω. Θεωρώ ότι είναι ηθική μου υποχρέωση. Όχι μόνο προς τον Ολυμπιακό, αλλά και προς τον τόπο μας. Θα ήθελα τέτοιου είδους υπερβάσεις να γίνουν και από άλλους. Γιατί αυτό βοηθάει όλους μας».

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την προπονητολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Μαρινάκης συμπλήρωσε: «Το θέμα για τον προπονητή του Ολυμπιακού και η προπονητολογία θα πρέπει να σταματήσουν. Ο Ολυμπιακός όταν πρέπει, όταν αρχίσει το Πρωτάθλημα και τα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια, θα είναι έτοιμος. Από εκεί και πέρα, η ομάδα έχει ένα πάρα πολύ καλό υλικό, έχει ενισχυθεί και θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο και δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγαίνει έξω αυτή η εικόνα.

Εάν έχει κάνει ένα-δυο λάθη ο προπονητής, ή εάν σήμερα η ομάδα δεν έχει δείξει αυτά που θα έπρεπε εμάς αυτή τη στιγμή δεν μας ανησυχεί. Και θα σας εξηγήσω γιατί. Η ομάδα έχει κάνει μία πάρα πολύ σκληρή προετοιμασία. Μία ομάδα όταν προετοιμάζεται τόσο σκληρά είναι επόμενο οι παίκτες να είναι κουρασμένοι και να μην μπορούν να δείξουν απόλυτα αυτά που θέλουμε να δούμε μέσα στο γήπεδο. Υπάρχει χρόνος και θα διορθωθούν όλα αυτά. Εμείς παρακολουθούμε όλες εξελίξεις, είμαστε δίπλα στην ομάδα, από πάνω για ό,τι χρειάζεται. Όποια διορθωτική αλλαγή χρειαστεί, θα γίνει.

Στο θέμα του προπονητή πρέπει να πέσουν οι τόνοι. Δεν ωφελεί σε τίποτα, ούτε πρόκειται να γίνει καμιά αλλαγή, για να προσπαθείτε να προλάβετε ο ένας τον άλλο. Ρίξτε τους τόνους, ας μην ασχολούμαστε με αυτό. Ας κάνουμε λίγο υπομονή. Η ομάδα έχει άλλα δύο φιλικά μπροστά της πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Είμαστε και 40 μέρες πριν αρχίσει το Champions League. Υπάρχει πολύτιμος χρόνος μπροστά μας να κάνουμε ότι πρέπει για να είμαστε έτοιμοι στο ξεκίνημα».

Για τον ποδοσφαιρικό εγωισμό των μεγάλων παικτών και για το αν το κίνητρό του είναι αρκετό για να τον ωθήσει ψηλά με τον Ολυμπιακό, ο Χαβιέρ Σαβιόλα επεσήμανε: «Από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να υπογράψω στον Ολυμπιακό το έκανα γιατί είχα ισχυρά κίνητρα. Το σημαντικότερο ήταν να μπορέσω με την εμπειρία μου να δείξω πως μπορώ να βοηθήσω και εγώ. Μαζί με τους νέους μου συμπαίκτες. Έχω παίξει σε πολλές καλές και διαφορετικές ομάδες και αυτό μου δίνει την εμπειρία, ώστε να έχω πολλά να δώσω. Είμαι αποφασισμένος να δουλέψω για να μπορέσω να συνεισφέρω ώστε ο κόσμος να απολαύσει το ποδόσφαιρο που θα παρουσιάσουμε, αλλά και η ομάδα να κάνει αυτό το κάτι παραπάνω που ονειρεύεται στην Ευρώπη».

Για τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να πει «ναι» στον Ολυμπιακό και να έρθει στο ελληνικό Πρωτάθλημα, ο Χαβιέρ Σαβιόλα σημείωσε: «Ακόμη και όταν υπήρχαν συζητήσεις και σκέψεις να έρθω στον Ολυμπιακό τον σκεφτόμουν ως έναν μεγάλο σύλλογο. Όπως οι μεγάλοι σύλλογοι στους οποίους έχω παίξει στο παρελθόν. Όταν όμως το σκέφτηκα πιο σοβαρά, μεγάλο ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στο Champions League. Είναι μία ομάδα που συμμετέχει πάντα σε αυτή τη διοργάνωση. Μεγάλο κίνητρο αυτό. Αλλά και η συμπεριφορά των ανθρώπων της ομάδας μου ενέπνευσε μεγάλη εμπιστοσύνη από την αρχή. Μου απέδειξαν ότι έρχομαι σε έναν μεγάλο και σοβαρό σύλλογο και αυτά με ώθησαν να πάρω αυτή την απόφαση».

Για το αν θεωρεί πως ήρθε η ώρα να «ξεπληρώσει» το γκολ που είχε σκοράρει κόντρα στον Ολυμπιακό, όταν αγωνιζόταν στη Μονακό, ο έμπειρος φορ εξήγησε: «Συζητούσαμε για αυτό το γκολ μόλις πριν λίγη ώρα με τον Πρόεδρο. Είναι ένα από τα πιο ωραία γκολ που έχω πετύχει στην καριέρα μου. Ελπίζω όμως ότι οι φίλοι του Ολυμπιακού το έχουν ξεχάσει, αφού έχει περάσει πολύς καιρός και πλέον να χαίρονται με τα γκολ που θα σκοράρω με τη νέα μου ομάδα»!

Για το εάν θεωρεί πως η ομάδα θα είναι έτοιμη στην έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της, παρά τα αρκετά νέα πρόσωπα που υπάρχουν πλέον στο δυναμικό, ο Σαβιόλα ήταν σαφής: «Σε όλες τις ομάδες από τις οποίες είχα περάσει, έχω καταλάβει ότι το πιο σημαντικό είναι το σύνολο. Δεν παίζει ρόλο ποιες είναι οι μονάδες, αρκεί το σύνολο να είναι αποφασισμένο και ενωμένο. Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, στον Ολυμπιακό, από την εμπειρία μου, κατανοώ πως το πιο σημαντικό είναι να είναι ενωμένος. Να ξέρουμε ποιοι είναι οι στόχοι μας. Καμία ομάδα δεν κέρδισε ποτέ τίποτα σημαντικό, αν δεν ήταν ένα δεμένο σύνολο. Θεωρώ ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη, αρκεί βέβαια να παρουσιάσει και αυτή την ενότητα που προανέφερα».

Για το εάν έχει ενημερωθεί πως οι πιο δημοφιλείς ποδοσφαιριστές είναι εκείνοι που σκοράρουν ενάντια στον Παναθηναϊκό, ο Αργεντινός είπε πως «μου έχουν πει πως υπάρχει μία μεγάλη ανάγκη να κερδίζει αυτά τα ματς ο Ολυμπιακός και να μπαίνουν όμορφα γκολ σε αυτά τα ντέρμπι. Εύχομαι όλα τα ντέρμπι από εδώ και πέρα να είναι πολύ όμορφα».

Για τον τρόπο με τον οποίο ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να ξεπεράσει όλα τα «εμπόδια» που υπάρχουν, προκειμένου να δημιουργήσει το Olympiacos Foundation, ο Πρόεδρος κ. Μαρινάκης επεσήμανε: «Αρχίσαμε να συζητάμε για το Olympiacos Foundation περίπου πριν ενάμιση χρόνο. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε ολοκληρώσει όλες τις προεργασίες μέχρι το τέλος του χρόνου, για να μπορέσει να λειτουργήσει. Ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια έχει βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο, άλλα Ιδρύματα, αλλά και στην καθημερινότητά τους, πάρα πολλούς συνανθρώπους μας.

Από εκεί και πέρα εγώ έχω επιλέξει να προβάλλεται αυτό το έργο όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Το να βοηθάς έχει σημασία, το να το προβάλλεις έχει μικρότερη σημασία. Από εκεί και πέρα, αυτό που σκέφτομαι είναι ότι σε αυτό το Ίδρυμα θα συμμετέχουν άνθρωποι οι οποίοι με τις γνώσεις τους και τη θέση τους στην ελληνική κοινωνία θα μπορούν να βοηθήσουν, μέσω αυτού του Ιδρύματος, πάρα πολύ κόσμο που το έχει ανάγκη.

Το έχω πει και στο παρελθόν νομίζω, εγώ σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά να παραιτηθώ από την προεδρία του Ολυμπιακού. Δεν το λέω πρώτη φορά. Το έχω ανακοινώσει και πέρυσι στο παγκόσμιο συνέδριο της Θύρας 7. Δεν έχω μάθει στη ζωή μου να ζω σαν όμηρος του οποιουδήποτε εισαγγελέα. Δεν με εκφράζει η Ελλάδα του κ. Κορρέ ή της κας. Παπανδρέου και το λέω αυτό με πλήρη συναίσθηση. Άνθρωποι οι οποίοι μπορούν με μία δίωξη να σε βάλουν σε μία ομηρία χρόνων. Χωρίς κανένα στοιχείο. Και να υποφέρεις κάθε μέρα και κοινωνικά, αλλά και επαγγελματικά. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να το χωνέψω. Είχα πει και το εξής. Ο αθλητικός νόμος, ο οποίος είχε ψηφιστεί πριν από ενάμιση χρόνο, μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να σε οδηγήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Από μία μικρή συμπλοκή οπαδών, από οποιαδήποτε αιτία. Δεν μπορώ να πάρω αυτό το ρίσκο. Είχαμε πει να αλλάξει.

Είχαμε καταστήσει σαφείς τις θέσεις μας. Βλέπουμε ότι αυτά δεν έχουν αλλάξει όλα. Δεν βλέπω κανέναν λόγο γιατί να παίρνω καθημερινά εγώ αυτό το ρίσκο. Όλα αυτά έχουν δρομολογηθεί και θα σας ενημερώσουμε σύντομα. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Είμαστε δίπλα στον Ολυμπιακό, επάνω από ό,τι συμβαίνει καθημερινά. Πιστεύω ότι και φέτος ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει το Πρωτάθλημα, θα προσφέρει και καλύτερο θέαμα και αν είμαστε και τυχεροί στην κλήρωση του Champions League, θα πάμε ακόμη καλύτερα. Οπότε είμαστε αισιόδοξοι».

Για το εάν υπάρχει ενδιαφέρον από τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού να αγοράσει τον ραδιοφωνικό σταθμό 902, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Δεν υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον. Κατηγορηματικά το διαψεύδω. Δεν υπάρχει καν συζήτηση. Το θεωρώ σκάνδαλο όταν ένα κανάλι με πανελλαδική εμβέλεια πωλείται, να μην ξέρουμε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης. Δεν υπήρξε ούτε καν συζήτηση, ούτε καν διαπραγμάτευση».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ