2013-08-06 12:34:12
Φωτογραφία για Σαρωτικοί έλεγχοι του ΣΔOΕ και στην Ηλεία για όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις
Αποφασισμένο να φτάσει έως στο «λουκέτο» είναι το υπουργείο Οικονομικών για τα καταστήματα που δεν θα κόβουν αποδείξεις μετά και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%. Για τον σκοπό αυτό, με απόφασή του, προχωρά σε εκτεταμένους προληπτικούς ελέγχους από υπαλλήλους των εφοριών και μάλιστα πέραν του ωραρίου λειτουργίας τους και μέχρι τις 10 το βράδυ. Οι έλεγχοι θα γίνονται και τις μη εργάσιμες ημέρες, από 1ης Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου.

Ο στόχος του υπουργείου είναι διττός:

α) Από τη μία να ελέγξει εάν εκδίδονται κατ’ αρχήν οι αποδείξεις και

β) Από την άλλη να πιέσει τους ιδιοκτήτες να «ρίξουν» τις τιμές κατά 8,1% (είναι η μείωση της τελικής τιμής από την αναπροσαρμογή του συντελεστή ΦΠΑ).

Σε περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις, τότε, σύμφωνα με την απόφαση, που χρονολογείται από το 2010, αλλά ουδέποτε ουσιαστικά εφαρμόστηκε, οι αρχές θα κλείνουν τα καταστήματα από τρεις μέρες μέχρι ένα μήνα, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία.


Επίσης προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο μηνών και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 3 έως και 30 ημέρες για όσους συλλαμβάνονται κατά τη διάρκεια φορολογικού ελέγχου να μην έχουν εκδώσει αποδείξεις ή τιμολόγια ή να έχουν εκδώσει ανακριβείς αποδείξεις ή τιμολόγια για τρεις διαφορετικές συναλλαγές. Το ίδιο ισχύει και για όσους εντοπίζονται, από διαφορετικούς ελέγχους, να μην εκδίδουν φορολογικά στοιχεία κατ’ εξακολούθηση.

Μάλιστα, σε περίπτωση υποτροπής θα κινδυνεύουν με αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεών τους μέχρι και για έξι μήνες. Στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι τώρα είναι η ευκαιρία για να μπει μια τάξη στην αγορά, ειδικά στο κομμάτι αυτό που συνδέεται άμεσα με το κρίσιμο μέτωπο των εσόδων. Και γι’ αυτό ενεργοποιείται αυτή η σκληρή απόφαση, με την πρόθεση αυτή τη φορά να εφαρμοστεί κιόλας.

Ήδη, με ευθύνη και εποπτεία των προϊσταμένων των εφοριών συγκροτούνται σε όλη την ελληνική επικράτεια διμελή συνεργεία υπαλλήλων για τη διενέργεια των ελέγχων μέχρι τρεις φορές την εβδομάδα και σε ημέρες, ώρες και περιοχή που θα ορίζονται με την εντολή ελέγχου.

Με βάση το οργανόγραμμα που έχει εκδοθεί, οι έλεγχοι θα διενεργούνται στις περιοχές με υψηλή παραβατικότητα των παρακάτω περιοχών, μεταξύ των οποίων και η Ηλεία, η Αχαΐα και η Μεσσηνία.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ