2013-08-06 00:37:04
Φωτογραφία για Πως «δούλευε» η ομάδα: Τα συνθηματικά, οι τηλεκάρτες από το Πακιστάν, και το «σκάρτο ρίφι»!
Έναν απίστευτο πλούτο πληροφοριών για το πως σκέφτονταν και πως δρούσαν οι εμπλεκόμενοι στη Μαφία των Ναρκωτικών στην Κρήτη αποκαλύπτει η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους κι έχει στα χέρια του το cretalive!

Πληροφορίες για το πως κινούνταν, ποιους κωδικούς και ποια συνθηματικά χρησιμοποιούσαν και τι "κόλπα" σκαρφίζονταν για να αποφύγουν τους αστυνομικούς, που όμως είχαν την υπομονή και την τεχνογνωσία να ξετυλίξουν το κουβάρι των εκατοντάδων αγοραπωλησιών, ανάμεσα στον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2013.

Έτσι για περίπου 3 μήνες η Αστυνομία προσπαθούσε να καταλάβει το σκεπτικό τους. Κι αφού κατέγραφαν καρέ- καρέ τις συνομιλίες τους από το Γενάρη ως τον Απρίλη, μπόρεσαν στη συνέχεια να " απλώσουν" όλο το κουβάρι για τις αγοραπωλησίες των ναρκωτικών.

Οι έμποροι χρησιμοποιούσαν κάθε πιθανό και απίθανο σημείο, κυρίως στο Καλό Χωριό του Δήμου Χερσονήσου, όπου είχαν το στρατηγείο τους: από το νεκροταφείο ως την εκκλησία κι από τους στάβλους ως το σκουπιδαριό του χωριού. Κάθε πέτρα του χωριού έκρυβε και μια συναλλαγή, κάθε σημείο κι ένα...νταραβέρι!


Προτιμούσαν ημέρες αργίας και ώρες (ανάμεσα στις 9 με 10 το βράδυ) που άλλαζαν βάρδιες οι αστυνομικοί, όπως για παράδειγμα τη Δευτέρα του περασμένου Πάσχα, όπου εκείνες τις ώρες μετέφεραν και "έσπασαν" για να μοιράσουν στις πιάτσες του θανάτου, 15 κιλά χασίς.

Το "παρεάκι" δούλευε επαγγελματικά και μάλιστα για να μην πέσει στα χέρια των αρχών, χρησιμοποιούσε τηλεκάρτες που τους είχε προμηθεύσει από την Αθήνα ο Αλβανός συνεργάτης τους, πακιστανικής προέλευσης, όπως και κάρτες από το...Μπαγκλαντές, προκειμένου να μην ταυτοποιείται η προέλευση τους.

Δεν έλειπαν πάντως και οι γκρίνιες από τους πελάτες. Έτσι έκπληκτοι οι αστυνομικοί άκουγαν από τους ενδιαφερόμενους να προμηθευτούν χασίς, άλλος να διαμαρτύρεται για την ακριβή τιμή τους κι άλλος για τη χαμηλή ποιότητα τους. "Πρόσεξε γιατί εγώ έχω πολλά λεφτά κι αν συνεχίσεις να μου δίνεις σκάρτο ρίφι θα πάω αλλού".

Το αξιοσημείωτο πάντως είναι πως τελικά μια ολόκληρη οικογένεια βρίσκεται πίσω από το εμπόριο ναρκωτικών και μάλιστα φαίνεται πως στην υπόθεση εμπλέκεται και το 4ο παιδί της, το μοναδικό μέχρι σήμερα που φαινόταν να μην έχει σχέση με την υπόθεση!

Σύμφωνα με τη δικογραφία προκύπτουν και γι΄αυτόν σχέσεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών, ενώ ήδη θυμίζουμε πως ο πατέρας του και άλλα δύο αδέλφια βρίσκονται ήδη προφυλακισμένα και ο τρίτος του αδελφός κρατείται και πιθανότατα θα προφυλακισθεί και εκείνος! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ