2013-08-05 21:56:08
Φωτογραφία για Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Eξυγίανση του ΟΑΕΕ, παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων
Στην συνεδρίαση την Πέμπτη 1/8/2013 το Δ.Σ. του Ε&ΕΣΠ συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ασφαλιστικός μας φορέας ΟΑΕΕ εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης, αλόγιστης, σπατάλης και ανερμάτιστης πολιτικής που ασκήθηκε από τις Κυβερνήσεις και τις Διοικήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Το ταμείο μας που πριν μερικά χρόνια ήταν υγιές και παρουσίαζε πλεόνασμα σήμερα έχει φτάσει στα πρόθυρα της χρεοκοπία.

Γνωρίζουμε τους υπευθύνους.

Οι συνάδελφοί μας εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στην χώρα (μνημόνια, μέτρα κ.ά) αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς το ταμείο, έτσι στερούνται αυτοί και οι οικογένειές τους ακόμη και το κοινωνικό αγαθό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Αποτελεί πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου τόσο της πόλης μας όσο και όλης της χώρας η κατοχύρωση του κοινωνικού αγαθού της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της αξιοπρεπής σύνταξης μέσω του ασφαλιστικού μας φορέα.


Δυστυχώς παρ΄όλες τις εμπεριστατωμένες προτάσεις μας που δίνουν την δυνατότητα στον ασφαλιστικό μας φορέα (ΟΑΕΕ) να αυξήσει σημαντικά τα έσοδα του και παράλληλα να ανακουφισθούν εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφων μας, εισπράττουμε άρνηση, αδιαφορία και επιμονή σε λογικές που υποβαθμίζουν συστηματικά τόσο τις συντάξεις μας όσο και τις ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες κλείνοντας το μάτι στους ιδιώτες που καραδοκούν για να υποκαταστήσουν το Δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας με αντίστοιχες ιδιωτικές εταιρείες .

Είμαστε αντίθετοι σε κάθε απόπειρα πώλησης των οποιαδήποτε υπηρεσιών του ΟΑΕΕ στους ιδιώτες με τους οποίους «φλερτάρει» η Κυβέρνηση.

Ζητάμε εξυγίανση του ΟΑΕΕ, έρευνα και παραδειγματική τιμωρία όσων με την πολιτική τους οδήγησαν το ταμείο στη χρεοκοπία.

Η ρύθμιση που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2013, αντί να ευνοεί, λειτουργεί ως τροχοπέδη, δηλ. για να ρυθμίσει επιχειρηματίας τις οφειλές που έχουν δημιουργηθεί έως 31.12.201 θα πρέπει να έχει εξοφλήσει τις οφειλές του 2013 δηλ. περίπου 2.400€!!! Πως θα γνώριζε ο επιχειρηματίας τον Ιανουάριο του 2013 ότι τα «σοφά» golden boys θα ψήφιζαν τον Ιούνιο του 2013 ένα «γονατογράφημα»;

Πάγια θέση μας λόγω της αδυναμίας πληρωμής, η κεφαλαιοποίηση των οφειλομένων και αποπληρωμή σε πολλές δόσεις μετά το 2015, η μετάταξη σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία, η διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης και η προστασία η μικρομεσαίας επιχείρησης.

Η Κυβέρνηση θέλοντας να εντείνει την αγωνία των επιχειρηματιών απέστειλε χιλιάδες «απειλητικά σημειώματα» σε όσους οφείλουν.

Αδυνατεί να αντιληφθεί ότι δεν θα λάβουν από τους μη έχοντες, ΟΑΕΕ με την λογική ή ΟΛΑ ή τίποτα δεν κερδίζει κανείς.

Το Δ.Σ. του Ε&ΕΣΠ απεφάσισε να προτείνει σε όσους συναδέλφους δεν δύνονται να αποπληρώσουν τις οφειλές, να επικοινωνήσουν με το Σύλλογο προκειμένου να παραλάβουν συγκεκριμένο έγγραφο που θα απευθύνουν στα γραφεία του ΟΑΕΕ .

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2610-273257, Φαξ. 2610-223740, siet: www.eesp.gr.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ