2013-08-05 19:50:08
Φωτογραφία για Πάτρα: Πανηγυρίζει σήμερα και αύριο ο ιερός ναός τoυ Παντοκράτορα
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 6 Αυγούστου που η εκκλησία μας τιμά την Μεταμόρφωση του Σωτήρος, πανηγυρίζει ο ιερός Ναός του Παντοκράτορα στην άνω πόλη της Πάτρας.

Σύμφωνα με το λατρευτικό πρόγραμμα, σήμερα Δευτέρα 5 Αυγούστου, παραμονή της εορτής, θα τελεστεί στις 19.00 εσπερινός όπου θα μιλήσει ο αρχιμανδρίτης π. Χριστόφορος Μυτιλήνης, ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Πατρών.

Στις 22.00 σήμερα θα τελεστεί ιερά αγρυπνία όπου θα προεξάρχει και θα κηρύξει τον Θείο λόγο ο π. Θεόδωρος Κωτσόπουλος από τον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Τέρψης Πατρών.

Όσο για ανήμερα την Τρίτη 6 Αυγούστου 2013 το πρωί στην πανηγυρική αρχιερατική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Το απόγευμα της Τρίτης θα υπάρξει και μεθεόρτιος επσερινός και παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο ναός του Παντοκράτορα είναι από τους πιο παλιούς και ιστορικούς και εντός του ναού φυλάσσεται εικόνα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Ο Παντοκράτωρ είναι ο πρώτος καθεδρικός ναός της Πάτρας, βυζαντινού ρυθμού και αντίγραφο του ναού της Αγ.Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Διακρίνεται για τους όμορφους τρούλους του, οι οποίοι εξωτερικά είναι μολύβδινοι, και τον υπέροχο εσωτερικό του διάκοσμο.

Την ημέρα της εορτής της Μεταμορφώσεως σύμφωνα με την παράδοση, είθισται να τρώμε ψάρι (βακαλάο).
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ