2013-08-05 15:21:13
Φωτογραφία για Tρεις εντολές ελέγχου για το ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου
Ανοιχτός παραμένει ακόμα ο έλεγχος για το ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, το οποίο επισημαίνει ότι παρά τις τρεις εντολές μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί πόρισμα, ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά.

Το ίδρυμα συστάθηκε το 1996 στη μνήμη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρός του σήμερα είναι ο γιος του και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Το χρονικό των ελέγχων έχει ως εξής:

- Στις 12/12/2012 αποστέλλεται στο ΣΔΟΕ από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος εντολή ελέγχου για το Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου.

- Στις 4/2/2013 διαβιβάζεται εντολή ελέγχου από την Περιφερειακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής στη Διεύθυνση Ελέγχων του Σώματος.

- Στις 26/6/2013 η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Αττικής επανέρχεται με νέο έγγραφο προς τη Διεύθυνση Ελέγχων, ζητώντας την ολοκλήρωση της έρευνας, καθώς η προηγούμενη δεν ολοκληρώθηκε και δεν συντάχθηκε πόρισμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο Γ. Παπανδρέου, το Ίδρυμα δεν έχει πολλούς, αλλά έχει φανερούς οικονομικούς πόρους, που προέρχονται από φίλους του Ιδρύματος και έσοδα από ορισμένες διαλέξεις του πρώην πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η εντολή πάντως του ΣΔΟΕ αφορά ελέγχους από μηδενική βάση σε εμβάσματα και κινήσεις λογαριασμών.

Πηγή: star
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ