2012-04-07 17:02:07
Φωτογραφία για Ισπανία: Θα τα καταφέρουμε, χωρίς βοήθεια
Ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Λουίςντε Γκίντος, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, υποστηρίζει ότι η χώρα του θα βγει απότην κρίση "χωρίς εξωτερική βοήθεια" και μάλιστα "πιοδυνατή".

 "Ναι, θα την ξεπεράσουμε την κρίση και μάλιστα θα βγούμε από αυτήνπιο δυνατοί χωρίς εξωτερική βοήθεια", τονίζει ο ντε Γκίντος, σε μιαπερίοδο που η οικονομική κατάσταση της Ισπανίας προκαλεί μεγάλη ανησυχία στηνευρωζώνη και στις χρηματαγορές. 

 "Αυτή η χρονιά θα είναι δύσκολη", προειδοποιεί ο υπουργός, οοποίος προβλέπει "μικρότερη ανάπτυξη και δυστυχώς ακόμα μεγαλύτερηανεργία".

 "'Ομως, θα θέσουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο 2013", προσθέτει.

 "Τα προσεχή βήματα στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων θα είναι από το έναμέρος μια μεταρρύθμιση των δημοσίων υπηρεσιών, κυρίως της υγείας και τηςπαιδείας, δηλαδή ένας εξορθολογισμός των δαπανών στους τομείς αυτούς, τωναυτόνομων περιοχών", τονίζει ο ντε Γκίντος, σύμφωνα με τον οποίο οδεύτερος άξονας των μεταρρυθμίσεων θα είναι :" η βελτίωση της λειτουργίαςτων αγορών, για παράδειγμα της τοπικής αγοράς καθώς και μια φιλελευθεροποίησητου εμπορίου και των υπηρεσιών".


 "Ο χρηματοπιστωτικός τομέας θα πρέπει από την πλευρά του ναεξυγιανθεί με την κατάργηση των πιο αδύναμων θεσμών", προσθέτει.

 "Στο τέλος της διαδικασίας θα έχουμε έναν πολύ πιο υγιήχρηματοπιστωτικό τομέα, με λιγότερες, αλλά πιο ισχυρές τράπεζες",προέβλεψε. 

 Ισπανοί αξιωματούχοι πολλαπλασιάζουν τις καθησυχαστικές τους δηλώσεις τοντελευταίο καιρό και η Μαδρίτη ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες μια χωρίςπροηγούμενο προσπάθεια δημοσιονομικής λιτότητας, χωρίς όμως να καταφέρνει νακαταλαγιάσει τους φόβους των επενδυτών.
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ