2013-08-03 11:19:04
Φωτογραφία για Καλαφάτης: Σημαντικό βήμα για την πολεοδομική μεταρρύθμιση
«Ένα σημαντικό βήμα, τόσο για τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση όσο και για την απόκτηση εθνικής πολιτικής γης» χαρακτήρισε ο υπουργός αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης το νομοσχέδιο για... την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, το οποίο ψηφίστηκε χθες από τη βουλή. Με την ψήφιση του νομοσχεδίου το ΥΠΕΚΑ προσβλέπει στην αντιμετώπιση ενός σοβαρού κοινωνικού προβλήματος, προσδοκώντας παράλληλα σημαντικά περιβαλλοντικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά οφέλη.

Κατ΄ αρχήν, στόχος του εν λόγω νομοσχεδίου είναι να ενισχυθεί και να θωρακιστεί θεσμικά η «κόκκινη γραμμή» του Ιουλίου 2011 για τα αυθαίρετα, όπως προβλέπεται στον 4014, με στόχο την εξάλειψη της πιθανότητας δημιουργίας μίας νέας γενιάς αυθαιρέτων. Ταυτόχρονα, δε δίνεται καμία δυνατότητα ρύθμισης για τις μεγάλες αυθαιρεσίες σε δάση, αιγιαλό, ρέματα, κοινόχρηστους και αρχαιολογικούς χώρους.

Παράλληλα, με την ενσωμάτωση βάσεων δεδομένων, με αεροφωτογραφίες και ψηφιακά υπόβαθρα χαρτών, θα δίνεται η δυνατότητα στη δημόσια διοίκηση να ελέγξει ποιος δικαιούται την υπαγωγή και ποιος όχι, με όριο για το χρόνο κατασκευής την 28-07-2011.

Όσον αφορά την τακτοποίηση, η κατηγοριοποίηση των αυθαιρεσιών γίνεται σε σχέση με τη βαρύτητα της αυθαιρεσίας και την επίπτωσή της στο περιβάλλον, αλλά και τον χρόνο κατασκευής.
express.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Επι ξηρού ακμής η κυβέρνηση....
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Επι ξηρού ακμής η κυβέρνηση....
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ