2012-04-07 14:38:33
Φωτογραφία για Τα τρία είδη του ροχαλητού!
Το ροχαλητό δεν είναι ένα! Υπάρχουν διαφορετικά είδη ροχαλητού ανάλογα με το αίτιο που το προκαλεί Επειδή λοιπόν, αν και όλα τα είδη είναι ενοχλητικά δεν είναι ίδια, καθένα χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης. Κάποιες φορές οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να βοηθήσουν, αλλά κάποιες άλλες χρειάζονται ιατρικής φύσης παρέμβαση.

Ρινικό

Αν τα ρινικά περάσματα είναι μερικώς μπλοκαρισμένα, τότε, κατά τη διάρκεια του ύπνου, περνάει από το στόμα περισσότερος αέρας. Αυτή η επιπλέον πίεση κάνει τον μαλακό ιστό του λαιμού να πέφτει. Κατά την πτώση του δονείται και βγάζει τον χαρακτηριστικό ήχο του ροχαλητού. Ο τρόπος που μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το είδος ροχαλητού είναι με τις ειδικές ρινικές ταινίες που κρατούν ανοικτά τα ρουθούνια και διευκολύνουν τη ροή του αέρα σε αυτά. Επίσης, ένοχος μπορεί να είναι το στραβό διάφραγμα, κάτι που μπορεί να λυθεί με επέμβαση.

Γλωσσικό


Το πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση είναι η λάθος θέση της γλώσσας που εμποδίζει την κίνηση του αέρα μέσω του λαιμού. Γι' αυτό ευθύνεται κάποιες φορές η μικρότερη του φυσιολογικού κάτω γνάθος ή οι πολύ χαλαροί στηρικτικοί μύες που επιτρέπουν στην γλώσσα να πέφτει προς τα πίσω όταν ξαπλώνει κανείς. Η κατανάλωση αλκοόλ πριν από τον ύπνο, τα υπνωτικά χάπια ή τα αντισταμινικά μπορεί να εντείνουν το πρόβλημα. Η λύση σε αυτή την περίπτωση είναι ειδικό μασελάκι που τραβάει τη γλώσσα στο σωστό σημείο. Επίσης, η απώλεια βάρους και η αποφυγή του καπνίσματος και του αλκοόλ το βράδυ, μπορούν να βοηθήσουν.

Υπνική άπνοια

Η αποφρακτική υπνική άπνοια είναι αποτέλεσμα της στένωσης των αεραγωγών. Κατά τη διάρκεια του ύπνου οι μύες χαλαρώνουν υπερβολικά με αποτέλεσμα ο ιστός να εμποδίζει το πέρασμα του αέρα. Ενας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης είναι η χρήση μηχανήματος CPAP (συνεχούς θετικής πίεσης αεραγωγών) κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτή η συσκευή μέσω μάσκας που φοράει ο ασθενής διοχετεύει συνέχεια αέρα κι έτσι κρατάει ανοικτούς τους αεραγωγούς. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ