2012-04-07 11:37:08
Φωτογραφία για ΤΟΜΙΤΣ: ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ
Ο Μίλαν Τόμιτς μίλησε στην "ΕΡΑ sport", αργά το βράδυ για τη φετινή παρέα, το αλησμόνητο '97, την Μπαρτσελόνα και τους στόχους του Ολυμπιακού μέσα στο Final 4 της Ευρωλίγκας.

Ο αθλητικός διευθυντής της ερυθρόλευκης ΚΑΕ, ο οποίος θα ζήσει το 7ο Final 4, ισάριθμα με αυτά του Ολυμπιακού, από διαφορετικό πόστο, τόνισε αρχικά πως «Δεν νομίζω ότι πήγαμε να πάρουμε ρεβάνς με τη Σιένα για πέρσι. Ήταν ίδια ομάδα με πέρσι. Με οποιαδήποτε ομάδα και να παίζαμε θα πηγαίναμε παίξουμε καλό μπάσκετ και να προκριθήκαμε στο Final 4. Θέλουμε η ομάδα να είναι έτοιμη και να προσπαθήσουμε, σιγά-σιγά, πρώτα να δούμε το ματς με την Μπαρτσελόνα και μετά να πάμε τελικό και να προσπαθήσουμε να πάρουμε την κούπα».

Στη συνέχεια ο Μίλαν Τόμιτς, ανέφερε πως...

«Η ομάδα σίγουρα άλλαξε πρόσωπο, μετά τις δύο προσθήκες που κάναμε. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν στόχος να μπούμε στους 16. Πήγαμε βήμα-βήμα, κάθε φορά και ένα κομμάτι, δεν είχαμε κάποιο στόχο, να πάμε στους 16 και θα είμαστε ευχαριστημένοι. Μία σοβαρή ομάδα βλέπει βήμα-βήμα και προχωράει για να φτάσει στον τελικό, όπως όλοι ονειρευόμαστε. Παίζεις για να κερδίζεις όχι για να χάνεις».


Αναφορικά με τον τίτλο του αουτσάιντερ, σε πλήρη αντίθεση, με αυτό που είχε ζήσει στοπ Τελ Αβίβ, όταν ήταν παίκτης της ομάδας, ο Τόμιτς υπογράμμισε ότι...

«Στο Τελ Αβίβ ήταν μεγάλη απογοήτευση που χάσαμε. Λέγανε όλοι ότι ήμασταν το φαβορί. Όταν πηγαίνεις σε Final 4, κάθε ομάδα έχει 25% πιθανότητες να πάρει τον τίτλο. Ποιός θα είναι φαβορί ποιος αουτσάιντερ, όλοι ίδιες πιθανότητες έχουν. Ο καθένας θα προσπαθήσει να δώσει το καλύτερό του».

Σε ερώτηση σχετικά για την αμφισβήτηση που δέχτηκε ο Ολυμπιακός ιδίως μετά την ήττα στο Μπιλμπάο, ο αθλητικός διευθυντής της ερυθρόλευκης ΚΑΕ ανέφερε πως...

«Αμφισβήτηση. Κάθε φίλαθλος, δημοσιογράφος, άνθρωπος του μπάσκετ, όταν ξεκινάει κάθε χρονιά, κατευθείαν αρχίζει την αμφισβήτηση. Ως άνθρωπος του μπάσκετ δεν θα μπω στη διαδικασία αυτή. Υπάρχουν και νίκες και ήττες αλλά το αποτέλεσμα θα το δεις στο τέλος. Αν ενόχλησε τώρα τα παιδιά ή όχι είναι ξεχωριστό για τον καθένα. Μπορεί να έδωσε κάποιο έξτρα κίνητρο σε κάποιους. Η χρονιά είναι μεγάλη και πρέπει να υπάρχει υπομονή το βιβλίο διαβάζετε από την αρχή όχι από το τέλος».

Αναφορικά με το Final 4 και την απειρία των παιδιών ανέφερε ότι...

«Παιδιά όπως ο Μάντζαρης, ο Σλούκας που θα παίξουν για πρώτη φορά θα έχουν ενδιαφέρον, θα είναι μία εμπειρία και πιστεύω φτάσαμε σε ένα σημείο που έχουν αυτοπεποίθηση».

Για το τι θα τους πει για να τους πωρώσει επεσήμανε:

«Δεν χρειάζεται πώρωση, ηρεμία να υπάρχει μέσα στην ομάδα, ψυχικά να μπουν ήρεμοι και να ακούσουν εντολές προπονητή και να προσπαθήσουν να τις πραγματοποιήσουν. Δεν χρειάζεται πώρωση και βιασύνη. Υπομονή θέλει, δεν κερδίζονται τα ματς στο πρώτο λεπτό, χρειάζεται συγκέντρωση για 40 λεπτά».

Για το ποιόν Ολυμπιακό από αυτούς που έχει ζήσει του άρεσε να παρακολουθεί, χαμογελώντας απάντησε:

«Πάντα μου αρέσει να βλέπω τον Ολυμπιακό, ειδικά τον φετινό… Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Κι όταν ήμασταν στον Κορυδαλλό μου άρεσε. Πιστεύω είναι λάθος να συγκρίνουμε ομάδες, χρονιές, όπως λέμε για το ’97 και συγκρίνουμε το τότε με το τώρα. Αλλάζουν οι εποχές, αλλάζει το μπάσκετ, είναι λάθος να συγκρίνουμε».

Για τον πλακατζή αυτής της ομάδας, απάντησε πως...

«Όλα τα παιδιά είναι τρομερά και κάνουν παρέα μεταξύ τους και έχουν δέσει, δεν μπορώ να πω ότι κάποιος ξεχωρίζει, είναι τρομερά παιδιά». olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ