2012-04-07 11:15:07
Φωτογραφία για H ελληνική υπερηφάνεια του Μάικ!
Για τον Μάικ Μπατίστ όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να είναι περήφανοι που Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, σε μία τόσο δύσκολη στιγμή για την χώρα, θα βρίσκονται στο Final Four!

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αμερικανός σέντερ του Παναθηναϊκού στην εφημερίδα «Goal» και στον Θανάση Ασπρούλια:

«Είμαι πολύ χαρούμενος διότι είναι η πρώτη φορά που καταφέρνω προσωπικά και ως ομάδα, όσο καιρό βρίσκομαι εγώ εδώ, να προκριθούμε σε δύο συνεχόμενα φάιναλ φορ. Την ίδια στιγμή, όμως, είμαι αναστατωμένος διότι δεν μου άρεσε ο τρόπος που τελείωσε το παιχνίδι με τη Μακάμπι. Είχαμε ένα προβάδισμα 10-12 πόντων, στο τέλος όμως κάναμε κάποια πραγματικά ανόητα και χαζά λάθη και τους επιτρέψαμε να γυρίσουν στο ματς. Και παράλληλα να βρεθούμε εμείς σε μία κατάσταση πανικού, αναγνωρίζοντας ότι μπορεί και να χάσουμε το παιχνίδι. Είμαι ευτυχής όμως τελικά», είπε αρχικά ο Μάικ Μπατίστ για το πέμπτο ματς με την Μακάμπι και συνέχισε αναφερόμενος στα τελευταία λεπτά:


«Είπα τι διάλο γίνεται εδώ; Πάμε να χάσουμε την πρόκριση; Ναι, έτσι, σκέφτηκα, ιδιαίτερα όταν ο Πνίνι κέρδισε το φάουλ και πήγε στη γραμμή για να εκτελέσει τρεις βολές. Έπρεπε να είμαστε πιο έξυπνοι σε αυτή τη περίπτωση. Έχουμε αρκετή πείρα για να ξέρουμε πως θα αντιδράσουμε σε τέτοιες στιγμές. Εμείς, όμως, δεν ήμασταν έξυπνοι. Κι αυτό με αναστατώνει. Με εκνευρίζει... Αλλά ευτυχώς είμαστε στο φάιναλ φορ».

Για την παγωμάρα που τους έπιασε στο τέλος: «Έτσι συμβαίνει όταν έχεις προβάδισμα 12 πόντων και στο τέλος κάνεις τόσο ανόητα λάθη. Ακόμα και ο κόσμος παγώνει. Ο κόσμος πλέον καταλαβαίνει από μπάσκετ και αντιλαμβάνονται ότι το παιχνίδι ήρθε στο τέλος με αυτόν τον τρόπο επειδή εμείς κάναμε χαζά λάθη. Για αυτό και αισθανόσουν στον αέρα το φόβο. Για αυτό αγαπάμε όμως τους οπαδούς μας, επειδή μέχρι το τέλος είναι κοντά μας...»

Για την ΤΣΣΚΑ: «Κανείς δεν είναι ανίκητος. Ξέρουμε ότι έχουμε ελπίδες. Και μπορούμε να τους κερδίσουμε».

Για το γεγονός ότι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα βρίσκονται στη Πόλη: «Είναι ευλογία να βρίσκονται δύο ελληνικές ομάδες στο φάιναλ φορ και ελπίζω το γεγονός αυτό να αποτελέσει παράδειγμα για όλους τους ανθρώπους που περνούν δύσκολα, να τονώσει το ηθικό τους και να τους κάνει χαρούμενους.

Πάρα τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και την κρίση, οι δύο ελληνικές ομάδες θα ταξιδέψουν στη Κωνσταντινούπολη για να αφήσουν εκεί το πνεύμα και την ψυχή τους προκειμένου να κάνουν τους οπαδούς τους ευτυχισμένους σε στιγμές που οι χαρές είναι λιγότερες πια. Κι αυτό είναι σπουδαίο, πρέπει όλοι να το αξιολογήσουν.

Το μπάσκετ στην Ελλάδα είναι και παραμένει υψηλότατου επιπέδου και όλα ξεκινούν από τους προπονητές και τον τρόπο που προσφέρουν το κίνητρο στους παίκτες τους. Ο Ολυμπιακός είναι νεανική ομάδα, διακρίνεται από φρεσκάδα και πολύ δύσκολα μπορείς να κερδίσεις. Τους έχουμε συναντήσει και θα τους συναντήσουμε πάλι. Εύχομαι στον τελικό του φάιναλ φορ».

πηγή: www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ