2013-07-28 00:36:04
Φωτογραφία για Η αλήθεια για το ΦΠΑ στην εστίαση - Άποψη αναγνώστη
Τα κατευθυνομενα ρεπορταζ για το ΦΠΑ στην εστιαση δεν εχουν τελος και ειναι ευκολο να τα αντιληφθει κανεις απο τις... απαντησεις των ερωτηθεντων στο δρομο: "Να κατεβουν αμεσα οι τιμες αφου κατεβηκε το ΦΠΑ", "εγω τσαμπουκα ζηταω παντα αποδειξη" κλπ. Το μονταζ καλα κρατει στα δελτια ειδησεων και οι αλλες φωνες δεν ακουγονται. Ας κανουν ενα ρεπορταζ ρωτωντας τον κοσμο, χωρις να το μονταρουν και θα δουμε τα αποτελεσματα.

Για την αποροφηση του ΦΠΑ απο τους επιχειρηματιες δεν μιλαει κανεις. Δηλαδη οσοι πληρωσαν απο την τσεπη τους την αυξηση του ΦΠΑ, τωρα πρεπει να το ξαναπληρωσουν αλλο τοσο αφου μειωθηκε, και αν αναιρεθει το μετρο να το ξαναπληρωσουν απο Δεκεμβρη!

Και αν θυμηθουμε σε μια εκπομπη των Καμπουρακη - Οικονομεα, ανα φερθηκε πως αν ενας απιχειρηματιας κοψει αποδειξεις και πληρωσει οοοολους τους υπερογκους φορους, θα πρεπει να πληρωσει το 120% της αξιας του προσφερομενου προϊοντος! Δηλαδη να πληρωσει και απο την τσεπη του. Ποιος απο εμας θελει να εργαζεται και να πληρωνει κι' ολας;


Φταινε ομως οι εστιατορες. ΑΣ ΚΛΕΙΝΑΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ και θα βλεπαμε τι θα γινοταν. Να μην εβρισκες οχι φαγητο, αλλα ουτε καφε. Το ΦΠΑ πρεπει να μειωθει για να παψει η εστιαση αλλα και το εμποριο γενικοτερα να πληρωνει τα λαθος μετρα και να επιστρεψει σε βιωσιμο δρομο.

Τελος, για ΤΑ LOBBY ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ δεν μιλα κανεις. Δηλαδη για ολους αυτους που προμηθευουν τα μαγαζια. Με 1,5 ευρω το γιαουρτι, 1,5 την πατατα, 1,5 την ντοματα, ποσο να στο πουλησει ο σουβλατζης το σουβλακι; Αληθεια τι μετρα εχει παρει ο ΥΠΟΙΚ για το θεμα αυτο, ή μηπως ο φορτος εργασιας δεν τον αφησε να το σκεφτει;

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ