2013-07-28 00:00:00
Φωτογραφία για Κωνσταντινόπουλος: Κόμμα – σούπερ μάρκετ ο ΣΥΡΙΖΑ
Πολυσυλλεκτικότητα αρχών και αξιών η οποία θυμίζει «κόμμα – σούπερ μάρκετ» χρεώνει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σε συνέντευξή του στη Free Sunday. «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί εναγωνίως, σε ένα πλαίσιο χαλαρών ιδεολογικών γραμμών, να καρπωθεί όσες περισσότερες ψήφους μπορεί απευθυνόμενος στους πάντες: στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ, στους ΑΝΕΛ, στο ΚΚΕ. Ο κ. Τσίπρας καλεί τον ψηφοφόρο να “ψωνίσει” ό,τι θέλει από ένα υπερκατάστημα ιδεολογιών», σημειώνει ο κ. Κωνσταντινόπουλος, αναφερόμενος στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα του 1ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για ενότητα «όλων των προοδευτικών δυνάμεων».

Αναφερόμενος σε δημοσκοπήσεις οι οποίες καταγράφουν ανοδικές τάσεις για το ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος υπογραμμίζει ότι οι πολίτες «πιστώνουν στο ΠΑΣΟΚ τη συνεπή του πορεία», ενώ χαρακτηρίζει αναγκαίο συμβιβασμό «λόγω του ευρέος ιδεολογικού χάσματος» τη συγκατοίκηση με τη ΝΔ για την αποφυγή εκλογών, συμβιβασμό ο οποίος αποτέλεσε, κατά τον ίδιο, «σανίδα σωτηρίας για τη χώρα» και ήταν «εθνικά και ιστορικά επιβεβλημένος».


«Το ΠΑΣΟΚ ανήκει ιδεολογικά, πολιτικά και κοινωνικά στη σύγχρονη Κεντροαριστερά της κοινωνικής δικαιοσύνης και της διασφάλισης των οικονομικών και κοινωνικών ελευθεριών των πολιτών, στην Κεντροαριστερά της ευθύνης. Η ανασυγκρότηση και η συμπόρευση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς είναι το μεγάλο στοίχημα, όχι για το ΠΑΣΟΚ, αλλά για τη χώρα», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ συνέστησε στην τρόικα να αποφύγει περαιτέρω πιέσεις προς την Ελλάδα, καθώς, όπως είπε, κάτι τέτοιο μπορεί να επιφέρει μονάχα πολιτική αστάθεια.
tsantiri.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ